• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1. Projekt / Wniosek Nowelizacja Ustawy o systemie szkolnictwa wyższego
Wysokie Zgromadzenie,

po raz kolejny zorientowałem się dziś, że dawno minęła moja trzymiesięczna kadencja rektorska. Praktyka pokazuje, że nie ma woli zdejmowania mnie z tego stanowiska, bo gdyby była to by ktoś mi wypomniał to zasiedzenie się w fotelu. W związku z tym proponuję jako realista przyjąć nowelizację Ustawy o systemie szkolnictwa wyższego, która zakłada powoływanie Rektora na czas nieokreślony:

U S T A W A
o zmianie Ustawy o systemie szkolnictwa wyższego

z dnia .. .. 2022 roku

Artykuł 1.

W Ustawie o systemie szkolnictwa wyższego z dnia 26 października 2020 roku ustęp 1. artykułu 2. zyskuje brzmienie:

"1. Na czele Uniwersytetu Bialeńskiego stoi Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego, zwany dalej Rektorem. Rektor powoływany jest przez Senat na drodze uchwały podjętej zwykłą większością głosów na czas nieokreślony i sprawuje swój urząd do czasu jego złożenia bądź do momentu odwołania go przez Senat.  "

Artykuł 2.

Ustawa wchodzi w życie w momencie publikacji.

Zarządzam debatę, która potrwa do dnia 15 listopada do godziny 20:00 z możliwością przedłużenia.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
No można, ale zrobić szybkie głosowanie w Senacie nad wyborem Cię na kolejną kadencję też można było.
Mogę to zrobić nawet teraz.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Czas na debatę minął, a zatem otwieram głosowanie, które potrwa do dnia 19 listopada, do godziny 18:00.

Głosuję ZA.
Ametyst Faradobus

ZA.
Za.
Za
Właściciel przedsiębiorstwa "Przemysł Mały" 
Error2246

[Obrazek: 3_21_03_20_5_47_04.png][Obrazek: 85_17_11_22_7_17_16.png]
ZA.
Aleksander Czerepach
Prezydent Federacji Garmanii

Wysokie Zgromadzenie,

głos oddało 5 uprawnionych. Wszyscy opowiedzieli się ZA przyjęciem projektu. Ustawa zostaje przyjęta, ja zaś niniejszym ją podpisuję.

[Obrazek: thumb_85_17_06_19_6_28_41.png]

[Obrazek: 3_28_03_20_9_15_10.png]
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości