• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Święto Republiki 2022] Konkurs Kuratorski - GŁOSOWANIE
Ś W I Ę T O   R E P U B L I K I   2 0 2 2

K O N K U R S   K U R A T O R S K I
z okazji dziewiątej rocznicy proklamowania Republiki Bialeńskiej - głosowanie

[Obrazek: 3_18_10_20_1_42_47.png]

pod patronatem Prezydenta Republiki Bialeńskiej

Szanowne Państwo, Kochani moi,

przedłużenie czasu zgłaszania eksponatów okazało się być dobrą decyzją. Serdecznie dziękuję wszystkim Bialeńczykom i Gościom Zagranicznym, którzy postanowili wziąć udział w okolicznościowym Konkursie. Czas najwyższy przejść do głosowania, w którym każdy chętny będzie mógł oddać jeden głos wybierając jedną spośród następujących propozycji:

Mina wodna
(zgłaszający: Femme Mystere)

Zielony Dom
(zgłaszający: Ametyst Faradpnis)

Portret Macieja Kamińskiego
(zgłaszający: Aleksander Czerepach)

Plakat z karykaturą
(zgłaszająca: Akrypa Ali Shariati)

Zielony Sztandar Zdobywców Czarnolasu
(zgłaszający: Andrzej Płatonowicz Ordyński)

Brązowa Świeczka
(zgłaszający: Karol Medycejski)

Królik autorstwa Jæna Bæüwæna
(zgłaszający: August de la Sparasan)

Głosowanie trwać będzie do dnia 16 listopada do godzin wieczornych, gdy nastąpi ogłoszenie zwycięzcy, a także werdyktu żyry, które wybierze drugiego spośród triumfatorów.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Wygląda na to, że w głosowaniu publiczności wygra „mina wodna”. Już teraz zatem uchylmy rąbka tajemnicy, jak smakować będzie tryumf.

Ponoć zwycięzca, wedle jego wyboru będzie mógł:

1) Przeżyć razem z rodziną tropikalną przygodę w kolonii karnej ośrodku wczasowym na wyspie Kamisa.
2) Aktywnie uczestniczyć w roli pasażera w rekonstrukcji historycznej zatopienia WSP Nordic. Dla zachowania realizmu użyjemy prawdziwej miny wodnej!
3) Pójść w ślady marszałka Ronona Dexa i dokonać niesamowitej eksploracji słońca na pokładzie rakiety kosmicznej „Medycejski”.

Nie potwierdzam, nie zaprzeczam. Na pewno będzie się można umówić na nie spo dziankę.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Liczyłam raczej na ogromną ilość pieniędzy w MBP albo jakąś posiadłość w Bialenii. Mam bardzo delikatną skórę i mogłabym poparzyć się od tropików. Jeśli zaś chodzi o rekonstrukcję, myślę, że Muratyka chciałaby dołączyć i nieco dodać "pikanterii", używając swoich torped w stosunku do wrogich jednostek.
Obywatelko nie chce wam podcinać skrzydeł ale torpedy to my mamy najlepsze w końcu sam je produkuję
Właściciel przedsiębiorstwa "Przemysł Mały" 
Error2246

[Obrazek: 3_21_03_20_5_47_04.png][Obrazek: 85_17_11_22_7_17_16.png]
No to będzie posiadłość. Nieduża, ale za to w atrakcyjnej kolonii.
Ametyst Faradobus

Proponuję, by pani Femme Mystere mogła zabrać na Kamisę również Jego Ekscelencję Kaspara Waksmana, który niepotrzebnie wciąga ją w zadawnione spory pomiędzy starymi dziadami. Smile
Strasznie Panowie zasadniczy są.
Można powiedzieć, że my jesteśmy tacy, jakby to powiedzieć, okrutnicy, no.
A tak na poważnie, to Pan Waksman nie ma tu nic do rzeczy, nawet, jeśli ma ładne oczy!

Według mnie znacznie praktyczniejsze dla Państwa byłoby wypłacenie na moje konto w MBP nie tylko wygranej w konkursie, ale i również reparacji za szkody wyrządzone na SS Nordic.

Dlaczego?

Wysyłanie mnie do kolonii karnej raczej (chyba z pewnością) nie zamknie ust poszukującym sprawiedliwości. Za to pieniądze już tak!

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości