• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Świecki Kościół Wandejski – Archiwandezja Karnowic
Libe wajssze Genosen! Hir szpricht ojre Ercprincesin!

Jak każdy wie (albo nie; i samiwiecieco), ustępujący ojciec świecki Raul Urban III powołał mnie już długi czas temu na archiksienię Archiwandezji Karnowic, obejmującej terytorium Republiki Bialeńskiej. Świecki Kościół Wandejski nie miał dotychczas niestety żadnej swojej przezencji w Bialenii, dlatego uznałam, że czas skorygować ten błąd i przedstawiam wam:

Oficjalną stronę Archiwandezji Karnowic

Jeżeli nie wiecie, o co w tym chodzi, zajrzyjcie na podstronkę z pytaniami i odpowiedziami, a jak macie jakieś inne pytania, zapraszam do zadawania ich w tym wąteczku, obiecuję na nie odpowiedzieć!

Esen Zi Gurken, wajl zi gryn zind!

ax. ʿĀlija zawdżat Akrypa
Najważniejsze, że można być jednocześnie wandystą i wiernym Zielonego Kościoła, bo w innym wypadku musielibyście się trochę rozerwać.
Szcziszczat!!!
(-) mgr net Ola Kaarina Isadora Helyanve van Hälsing-Scraw de Cubalibre-Adamas et Marcjan-Chojnacka

Kwestorka w Baridasie, Cesarzowa Tuolelenkki, Dziedziczka Tirecji, Arcyksiężna Egerloon, Diuczessa Jajeczka, Baronowa Sint Arco, Hrabina Litawy, Szlachetna Dama w Ardemii, Lady Admiralicji.
Nooo gratuluję archiwandezji. Trzeba by było przy okazji zorganizować jakiś Zjazd Wolnogradzki i ustanowić pięć wandezji.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Libe Genos*inen, przekazuję ajne oficjele Ajnladung na nadchodzące Untaszlisel od samego Ceremonienmajstra Walterycza (wortgetroj, bo nie chce mi się przeglądać i poprawiać fejlerów):

Towarzyszki i towarzysze w Wandzie!

Po opuszczeniu przez Ducha Świeckiego ciała Raula Urbana III Wandykopat wskazał moją osobę jako mistrza ceremonii kolejnego konklawe w dziejach. Niech światło wandyzmu-żenadyzmu wiedzie nas ku pięknemu konklawe, ku natchnieniu przez Ducha Świeckiego.

Tym razem konklawe, ze względu na okres noworoczny, zwołuję na Placu Rewolucji Scholandzkiej, w Nowych Wandowicach, 4 stycznia o godzinie 19:00. Bezpośredni dojazd z Wandakabany zapewnia linia tramwajowa nr 5. Proszę wszystkich wiernych w Wandzie o tłumny udział oraz zapisywanie się na stronie https://konklawe.wandystan.eu/spis do 4 stycznia 18:59.

Obrady konklawe przeprowadzimy za pomocą specjalnej wandejskiej grupy na telegramie. Gdyby było wymagane uruchomienie mostu z Discorda bądź istniały inne przeciwskazania techniczne - prosze o informację w formularzu spisowym. Zachęcam również do bezpośredniego kontaktu - wandu-wandu 1894917, mail p-a.precelkhandzka@fejm.pl, telgram https://t.me/HelmutWalterycz bądź innymi kanałami.

Do zobaczenia na Placu Rewolucji Scholandzkiej!

Wandosławię,

Helmut Walterycz
IPANIENKO NOWYM PAPSTEM STOP PRZYBRAŁ IMIĘ TIRANA SPECJAL STOP WIĘCEJ SZCZEGÓŁÓW JUTRO STOP
Czyżby język liturgiczny zanikał?
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Trzeba było skorzystać z usługi ZPRB „Ekstra Telegram”.

Sory, że tak późno, ale mój powrót z konklawe zajął dłużej, niż oczekiwałam.

Libe wajssze Genos*innen! Iś anuncire ajne grose Frojdyśkajt! Wija haben noja Papst!

Pięć razy dym czarny unosił się w środę nad Genoße-Wanda-Stadt, lecz za szóstym razem, wbrew spodziewaniom wiernych zgromadzonych na Placu Żenady, Duchowi Świeckiemu udało się wskazać nowego Papsta. Został nim tow. Halabanacha, który przybrał nowe świeckie imię Tirana Specjal.

Zaraz potem (jak już przestał ronić [nie rononić] łzy wzruszenia), nowy Papst wygłosił tradycyjne wandosławieństwo Urbi und Gorbi wiernym zgromadzonym na Placyku.

Szcziszczat noszczy Papst! Szcziszczat Szczanda! Szcziszczat szczołnosc!

> Czyżby język liturgiczny zanikał?

Nie, po prostu jestem chujowa w jego używaniu.
Iś myśte nua przekazać ija, że Websitenadress Archiwandezji zmienił się na:

https://carnuntum.netlify.app/

Ale Linken in erste Pfoste zynd aktualizird, danke za ojre uwagę.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości