• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerstwo Wiedzy - plany i działania
[Obrazek: file4I6JLK7I.jpg]
Nieśmiertelne idee Patrona Bialenii są podstawą rozwoju intelektualnego i duchowego dzieci i młodzieży.

11 marca Jego Ekscelencja Hewret z Gerwenu powołał moją skromną osobę na urząd Ministra Wiedzy, powierzając mi nadzór nad edukacją i szkolnictwem w naszej dżamahiriji. Moim pierwszym działaniem było urządzenie sobie gabinetu...

[Obrazek: ?m=02&d=20140306&t=2&i=855591319&w=780&f...EA251I0G00]
Jak Wam się podoba???

Ale skoro sprawy organizacyjne już za mną, czas rozpocząć urzędowanie. Objąłem już patronat nad Rajdem Bialenii, do którego współorganizacji serdecznie zachęcam.  To jednak dopiero początek. Głównym celem mojej kadencji w Ministerstwie Wiedzy będzie przeprowadzenie reformy systemu oświaty w Republice Bialeńskiej. Cele reformy są następujące:
1/ Zrównanie szans dzieci i młodzieży z całego kraju poprzez wprowadzenie jednolitych, jedenastoletnich szkół ogólnokształcących stopnia podstawowego i średniego.
2/ Zmiana kanonu lektur: uczniowie powinni znać szczegółowo "Zieloną książkę", a także zapoznać się z najważniejszymi fatwami Aliego ibn Abi Taliba.
3/ Więcej lekcji historii, zwłaszcza najnowszej. Młodzi Bialeńczycy powinni znać naszą przeszłość i doceniać bohaterów narodowych, zwłaszcza Powstańców Marcowych, Bohaterów Bialenii i Budowniczych Bialenii.
4/ Obowiązkowe lekcje religii lub etyki socjalistycznej. Nie możemy pozwolić, by nasza młodzież była bandycka. By ich przed tym ustrzec, każdy będzie musiał uczęszczać na lekcje religii (dowolnej) lub etyki socjalistycznej.
5/ Wprowadzenie nowego przedmiotu "Podstawy kaddafizmu" do klas jedenastych, który uświadomi intelektualnie najstarszych uczniów oraz ułatwi im wejście w dorosłość jako świadomym obywatelom.

Już wkrótce Minister Wiedzy wyruszy w podróż po Bialenii, by na miejscu udzielić potrzebnych wskazówek inspektorom oświaty i dyrektorom szkół.
Ja bym też proponował wprowadzenie obowiązkowo na każdym szczeblu edukacji nowego przedmiotu "Kaddafi i Teraźniejszość" (KiT).

Niemniej Uniwersytet Bialeński ochoczo włączy się w te wszystkie działania Boże.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości