• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wybór Marszałka pro tempore
Wysoka Izbo! 
Prawo pozwala mi na dowolny wybór Marszałka pro tempore, chciałbym jednak tym razem podzielić się tym prawem z Wysoką Izbą. 
Mam tylko dwa wymagania odnośnie kandydatów: 
1) Chęć zarządzania obradami Parlamentu. Oczywiście w przypadku braku czasu pomogę, będziemy dzielili się obowiązkami tak, żeby każdemu pasowało, a Parlament działał aktywnie i nieprzerwanie.
2) Gotowość do objęcia obowiązków głowy państwa zgodnie z ustawą o absencji prezydenta. Niezapowiedzianych absencji nie będzie, ale być może w ciągu najbliższych 8 tygodni przez pewien czas nie będę w stanie skutecznie pełnić obowiązków. Chciałbym, żeby Marszałek czuł się na siłach, aby np. na dwa dni przejąć urząd.
Najchętniej to widziałbym na tym stanowisku Bajtusia... ale przy ogromie pracy informatycznej jaką wykonuje dla RB to nie wiem czy chciałby kolejne obowiązki...

W każdym razie jak nie znajdziesz lepszych to możesz mną dysponować. Po powrocie z urlopu 16.06. to do września nigdzie się nie wybieram... będę na Forum regularnie, w najgorszym przypadku (praca) to w tygodniu rano i wieczorem, ale nie ma problemu by codziennie.
Ja też jestem za Bajtusiem choć też nie narzekam na to co było do dziś czyli opcję Prezydencką. Wink
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

A co Bajtuś powie na tę propozycję od niespodziewanej "koalicji" PRR i BPD?
Bajtuś ewentualnie powołać jeszcze vice-marszałka, który bd pomagać jak by np. Bajtuś był zajęty.
Ajatollah Ali ibn Abi Talib
Póki co z moją aktywnością nie ma jeszcze tragedii, więc mogę wspólnie z Przewodniczącym zarządzać obradami Parlamentu.
Liczyłem raczej na to, że osoby, które nie mają w Bialenii za dużo obowiązków będą chętne do pełnienia tego stanowiska (jakby nie patrzeć, drugiego w państwie). Ale oczywiście z Bajtusiem chętnie będę współpracował, chyba taki nasz los, że musimy brać obowiązki na siebie. Wink
jak to kiedyś ktoś powiedział: nie chcę a muszę Wink
Świetnie, a więc poczekajmy jeszcze na wypowiedź posła von Lisendorffa i jeśli nie wyrazi sprzeciwu, to powołam Cię na kolejną kadencję. Smile
Zasada domniemanej zgody ^^ ?
Ajatollah Ali ibn Abi Talib
Jak najbardziej popieram kandydaturę Bajtusia.

Jako lider ZŚ zgłaszam kandydaturę ajatollaha Alego na urząd vicemarszalka.
/-/Thomas von Lisendorff - Dostojewski
carewicz brodryjski 
Grand Lisendorff 
Admirał MW SZ RB 
 Prezes BZS
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej 
[Obrazek: AG106.png]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości