04-04-2019 15:48
Wersja do sprawdzania ... sugestie mile widzialne.
Adres strony: www.bialenia.org.pl
|
Z. Sprawy organizacyjne Strona główna RB
|
|
04-04-2019 15:48
Wersja do sprawdzania ... sugestie mile widzialne.
04-04-2019 16:27
Strona bardzo mi się podoba, mam tylko kilka wątpliwości/uwag:
1. Nie wiem czy to trawiaste tło trochę się nie gryzie kolorystycznie z ciemnoniebieskim tłem loga. Może lepsze byłoby tło pustynne, takie jak było w naszym dziale na sarmackim forum? Ale się nie upieram, tylko taka mała uwaga. 2. W miejscu mapy dodałbym wszystkie najważniejsze informacje z micropedii (tam część jest nieaktualna, ale chodzi o samą formę): https://micropedia.fandom.com/wiki/Repub...e%C5%84ska 3. Reszta ze wstawionych już rzeczy jest OK.
04-04-2019 17:23
Da sie poprawić.
06-04-2019 20:35
Coś jest est tak ze stroną główną w wersji mobilnej (do niej kieruje odnośnik z forum). Nie mogę wstawić screena, więc opiszę. Połowa tekstu i mapa znajdują się poza "ramką", na zielonym tle.
Druga kwestia, czy będę mógł w najbliższym czasie uzupełniać już zakładki na stronie. Z tego co widzę, to Siły Zbrojne już częściowo gotowe, też chcialbym włączyć się w prace nad stroną.
06-04-2019 21:19
Oczywiście ... założę konto i dane do logowania podeślę przez PW.
Strona główna bedzie całkowicie przerabiana ... to co jest obecnie to po to coby jak ktoś wejdzie na stronę nie zobaczył pustej strony. Cytat:Z tego co widzę, to Siły Zbrojne już częściowo gotowe, też chcialbym włączyć się w prace nad stroną. To nie tak prosto Andrzeju... na razie kombinujemy z układem strony. Trzeba jeszcze wrzucić wszystkie teksty i kupę ilustracji. To robota na 3-4 tygodnie... przecież to było ze 100 tematów na forum (ze 300-400 postów) - to wszystko musi iść na stronę. A przecież jeszcze cała cywilna infrastruktura do zrobienia... wszystko mam, ale to trzeba powrzucać. Jeszcze masa pracy przede mną i oczywiście Bajtusiem.
06-04-2019 22:18
Wiem, zdaję sobie sprawę z ogromu pracy i jeśli mogę w czymś pomóc, to dajcie znać. Liczy się efekt, nigdzie się nie śpieszymy. A chociaż wiadomo, że na stronie wszystko będzie bezpieczne, jakiekolwiek byłyby nasze dalsze losy.
07-04-2019 07:03
Cytat:Wiem, zdaję sobie sprawę z ogromu pracy i jeśli mogę w czymś pomóc, to dajcie znać. Liczy się efekt, nigdzie się nie śpieszymy. Na razie to jest sporo kombinowania... jak to zrobić i poustawiać by było jak najlepiej. Ja się kompletnie nie znam na tym systemie strony (w pracy mam zupełnie coś innego), próbuje, kombinuję, a Bajtuś mnie "naucza" i podpowiada co i jak oraz ustawia to w jak najlepszym układzie. Potem przyjdzie czas na już w zasadzie "mechaniczne" wprowadzanie wszystkiego. Jak masz to warto byś sobie tez popróbował pod okiem Bajtusia "czym to się je"... potem będzie nam łatwiej to robić gdy będzie to już normalnie funkcjonowało. Czas w sumie mamy i niby się nie spieszy, ale warto by poświęcić się stronie, bo to jest nasz wizerunek. Chcemy się "reklamować", współpracować to musimy coś pokazać. Po prostu musimy jakoś nasz kraj pokazać.
07-04-2019 07:35
Andrzej ... pomyśl o układzie i zawartości Strony głównej, bo na dzień dobry to wizytówka strony.
Jakby co służę pomocą.
07-04-2019 08:07
Przy okazji zobacz Andrzeju na Bialeńskie Linie Kolejowe. To jest taki test, bo więcej opisów swego czasu nie robiłem (ale z czasem uzupełnię) - ale w taki sposób będzie można robić opisy naszego kraju np. miast, przemysłu, ciekawych miejsc. Bajtuś to super przygotował - będziemy mogli robić profesjonalny opis naszego kraju.
|