• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oddolny Kongres Partii Regionów "Rewolucja"
[Obrazek: 21qaddafi-jumbo.jpg]

Towarzysze!

Ostatnimi czasy środowisko Partii Regionów "Rewolucja" pogrążyło się w kompletnym kryzysie. Z racji tego, iż za dwa tygodnie w Republice Bialeńskiej odbędą się wybory parlamentarne, naszym obowiązkiem jest podjąć bezzwłoczne kroki, aby przedstawiciele naszego ugrupowania wystartowali właśnie w tych wyborach. Środowiska skupione wokół Dżamahiriji Bialeńskiej, muszą mieć swoich przedstawicieli w parlamencie, aby dbały o jej dobre imię i byt. Jednakże najważniejszym jest, aby nasza partia miała realny wpływ na politykę Republiki Bialeńskiej, której to dobro jest dla nas priorytetowe. Tak więc drodzy koledzy, kto jeszcze prócz mojej skromnej osoby, chciałby wystartować we wyborach do parlamentu?
Ja w imieniu Zielonego Kościoła, reprezentując jedyną słuszną i prawdziwą wiarę.
Bialenia powinna być i pozostać na zawsze ZIELONA ! (z odrobiną czerwieni)
Ajatollah Ali ibn Abi Talib
Szanowni koledzy,

Dzisiejszego dnia powstało ugrupowanie o nazwie "Ruch Czwartej Pozycji". W mojej ocenie ich ideały są dość mocno tożsame z poglądami reprezentowanymi przez Partię Regionów, dlatego zwracam się z pomysłem do Was, abyśmy podjęli rozmowy z liderem RCP tow. Bartłomiejem Demiatyczem ws. wspólnego startu w zbliżających się wyborach parlamentarnych. Bardzo mi zależy, abyście się wypowiedzieli w tej kwestii i zajęli swoje stanowisko.
Założymy Koalicję ?
Partia Regionów "Rewolucja"
Ruch Czwartej Pozycji

Koalicja Czterech Regionów "Pozycja-Rewolucja"

Oczywiście to żart. Jednak koalicja jest możliwa i osobiście uważam, że powinniśmy rozważyć taką opcję.
Ajatollah Ali ibn Abi Talib
Przepraszam, że wypowiadam się w wątku może do tego nieprzeznaczonym, ale widząc posty w nim na forum, zechciałem uprzedzić ową propozycję koalicyjną i wyrazić swą opinię na jej temat, mimo, iż żadnej propozycji nie było. Partia Regionów "Rewolucja" jest dla Ruchu Czwartej Pozycji partią pod wieloma względami bliską. Jak najbardziej w związku z tym widzę pole do współpracy. Jeżeli jednak chodzi o koalicję sensu stricto w wyborach, rozumianą jako wspólna lista wyborcza, miałbym nieco inną wizję. Dlaczego? Ordynacja wyborcza nie premiuje w żaden sposób choćby większych komitetów, jak to było wcześniej, przeciwnie, teraz jest prosta jak przysłowiowa budowa cepa: których pięciu osobników ma najwięcej głosów, tym zostają przydzielone mandaty, bez żadnego uwzględniania roli komitetów. Uważam zaś, iż większa liczba tychże zgłoszonych do wyborów w jakiś sposób jednak przyczynia się do ubarwienia sceny politycznej. Dlatego też chciałbym zaproponować, miast koalicji, publiczne wzajmne udzielenie poparcia między naszymi ugrupowaniami, w końcu i tak głosów oddaje się aż 5 (a przynajmniej tyle można). Później kolejne pole do współpracy otworzyłoby się w samym Parlamencie.
> Koalicja Czterech Regionów "Pozycja-Rewolucja"

Pozycja-Rewolucja-Masturbacja.
Cytat:Dlatego też chciałbym zaproponować, miast koalicji, publiczne wzajmne udzielenie poparcia między naszymi ugrupowaniami, w końcu i tak głosów oddaje się aż 5 (a przynajmniej tyle można). Później kolejne pole do współpracy otworzyłoby się w samym Parlamencie.

Rzeczywiście masz rację i zgadzam się z twoją opinią. Niech współpraca między naszymi ugrupowaniami da owoce tam, gdzie rzeczywiście możemy coś ugrać. Dlatego mam nadzieję, że przyszłość otworzy nam polę do wspólnych projektów, które będą zbawienne dla Bialenii. 
Jeśli chodzi o listę wyborczą Partii Regionów, to zostanie ona ustalona i podana do wiadomości publicznej jutro. Chociaż brzmi to dość groteskowo, ponieważ nie trudno się domyślić, kto wejdzie w skład KW Partii Regionów "Rewolucja".

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości