• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Organizacja Departamentu
Drodzy Bialeńczycy,
Najdrożsi Wyspiarze,

Parlament jednogłośnie przyjął ustawę o Departamencie Wysp Przyjaźni. I trzeba załatwić kilka kwestii.

1. Łukaszu, czy zechcesz przyjąć funkcję Gubernatora Departamentu Wysp Przyjaźni?

2. Jeżeli tak, to proszę, żebyś podał na jakie poddziały ma się dzielić dział Wysp.

3. Trzeba przejść do aktywnego działania Departamentu. Ze strony władz centralnych deklaruję wszelką pomoc. Jak już załatwicie podstawowe kwestie, to możecie zaprosić mnie na wizytę z bogatą oprawą narracyjną. Wink
1. Tak

2. Miasta
Zgromadzenie Wyspiarskie
Tereny pod dzierżawą
Dziennik Wyspiarski

3. Na pewno będzie bardo aktywny, tak jak moje lenno ;-)
Proszę też, aby przygotowano możliwie kompletne dane do wykonania mapy Wysp Przyjaźni - analogicznie do mapy Wyspy Bialeńskiej.

Potrzebne będzie:
1. Odnalezienie jakiś wizerunków tych wysp.
2. Opracowanie nazewnictwa (nazwy geograficzne i miejscowości)
3. Rozmieszczenia miejscowości i ważnych obiektów.

To ostatnie można zrobić na zasadzie szkicu, wystarczy schematyczny np. w zwykłym Paintcie... byle było wiadomo co gdzie umieścić. Nie ma z tym pośpiechu, bo do połowy września i tak tylko z telefonu na wyjeździe nadaję. Do kompa siądę dopiero za 2 tygodnie.

Proponowałbym, aby to wszystko zbierać w jednym temacie "roboczym", gdzie potem będę wrzucał propozycje dotyczące map i planów.
Jeszcze jedno... przemyśl sobie barwy regionu, flagę, motywy na herb itd. Wrócę z urlopu to się to ogarnie wraz z mapą Wysp Przyjaźni.
Łukaszu, powołanie gotowe. Od dziś rządzisz Wyspami Przyjaźni. Wink Działy również stworzyłem. Jak będzie już lista terenów pod dzierżawę, to chętnie wydzierżawię sobie jakiś prywatnie na letnią rezydencję, a jeden w imieniu Państwa na hotel MSW.
Część informacji o Wyspach znajduje się na starym forum, ale wiele trzeba opisać od początku. Najlepiej będzie, tak jak piszesz, żeby stworzyć dla tego celu specjalny wątek. A stary dział WP znajduje się tutaj: https://bialenia.sarmacja.org/spolecznos...m-555.html
No flage bym zrobil w kolorach zielony, żółty i czerwony. A ten, herb jakis nawiazujacy do przyjazni i morza (tylko herb bez ryb)
To może jakiś morski stwór? 

Lew Wolnogradu ma symbol Lwa, a Rzesza głowę orła. Orzeł libijsli to symbol DB (ale nieco inny jak ten z herbu państwa). To może Ty byś bazował na jakom stworzeniu morskim.

Może delfin? Jest morski i jest uznawany za "przyjaznego ssaka"... No i to ssak czy nie ryba.
może być, ale tak myślę nad gryfem
Tylko, że symbole gryfa to mamy już na Półwyspie Lisewskim... Jako regionu nawiązującego klimatem do Kaszub. Nie za dużo tych gryfów będzie?
A to nie. Niech będzie delfin.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości