• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ustalenie obowiązujących stopni wojskowych.
Ponieważ miałem przerwę w obecności zarówno w RB jak i na stanowisku Dowódcy SZ RB, a do tego są braki w ciągłości naszych for to wymagają ustalenia posiadane przez Obywateli RB stopnie wojskowe.

1/ Ronon Dex - Marszałek Wielki (stopień przyznany na stałe)

2/ Andrzej Swarzewski - ostatni stopień, który widzę to Generał Brygady w Wojskach Lądowych.
- wg dawnych rozkazów status: "żołnierz rezerwy" czyli stopień zachowany w rezerwie.

3/ Thomas von Lisendorff - ostatni stopień jaki widzę to Wiceadmirał w Marynarce Wojennej.
- status do wyjaśnienia, bo gdy wydawałem w RB ostatnie rozkazy to był w służbie czynnej... jaki jest aktualny status? Służba czynna, rezerwa, stan spoczynku?

4/ Bajtuś o ile się nie mylę w SZ RB dotychczas nie służył.

Na chwilę obecną RB ma czterech obywateli czy powyższe dane są prawidłowe i jaki Thomas ma lub chce mieć status żołnierski?
Jestem rezerwistą.
Co do obywateli to jest jeszcze Janek, Feliks i Franz, co prawdę jeszcze nie dotarli ale obywatelstwo posiadają.
/-/Thomas von Lisendorff - Dostojewski
carewicz brodryjski 
Grand Lisendorff 
Admirał MW SZ RB 
 Prezes BZS
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej 
[Obrazek: AG106.png]
Cytat:Jestem rezerwistą.

Rozumiem... W takim razie status: Wiceadmirał MW RB rezerwy.
Piotr Pawłowicz, zgłaszam się! Smile
[Obrazek: FlYScNM.png]
https://bialenia.sarmacja.org/spolecznos...4#pid41297
Na podstawie tego wnioskuje, że mam stopień Sierżant-ki. Jako, że jednak nie interesuje mnie służba w regularnej armii pragnę pozostać w rezerwie.
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

Ja mam stopień szeregowego, w czynnej służbie wg forum, które pani Akrypa podesłała. Smile
[Obrazek: FlYScNM.png]
Uaktualniam:

1/ Ronon Dex - Marszałek Wielki (stopień przyznany na stałe - służba czynna)

2/ Thomas von Lisendorff - Admirał (rezerwa)

3/ Andrzej Swarzewski - Generał Dywizji (rezerwa)

4/ Piotr Pawłowicz - Pułkownik (r-z NR 20/P/2016 z 8.08.2016)
- zgodnie w wyrażoną wolą będzie to służba czynna.

5/ Akrypa Ali Shariati - Sierżant (rezerwa - lotnictwo)

Jak to wszystko wyprostujemy wydam stosowny rozkaz personalny - dot. spraw ewidencyjnych.

Proszę o dalsze zgłoszenia powracających - są rozkazy z 2016,  proszę więc podawać personalia wtedy używane dla ustalenia stopnia.
Wygląda na to, że ja nadal jestem kapralem rezerwy: https://bialenia.sarmacja.org/spolecznos...-9524.html
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: