Niema co kłamać, PiS wygra ale nie oznacza to, że nie można popatrzeć po programach innych komitetów.
Z ciekawości przeglądam programy wyborcze niektórych partii/komitetów.
Zastanawia mnie co się stało, wygląda to tak jak by obecnie programy nie były ważne tylko "gadanie". Kiedyś program to było coś ważnego, obecnie np. SLD gada o tolerancji, KO od SLD różni się nazwą ale obie formacje tak samo mówią "odsunąć PiS od władzy" i KO chce 365 gb za darmo dla młodych xD, Konfederacja to Konfederacja praktycznie to dalej Korwin (choć są tam ciekawi ludzie ale zbieranina nie jest dobra przykład KUKUZ'15), PSL-Kukiz to nwm jedyne co usłyszałem to, że ZUS dla przedsiębiorców dobrowolny (popieram pomysł ale czy ktoś to wprowadzi ?). Co się stało z tym światem, że dziś liczy się sam populizm.
PiS ma tak lewicowy program, że każda inna partia jest na prawo od PiS. Totalna opozycja niema szans z PiS. Konfederacja ma swój elektorat który zawsze zagłosuje.
Praktycznie pomysły komitetów można zamknąć w tym, że:
PiS da wam więcej za wasze pieniądze,
KO chce odzyskać władzę bo PiS źle rządzi bo konstytucja,
SLD chce więcej tolerancji,
PSL-K15 to chyba jedyna opcja która wiele się nie zmieniła,
KONF - to dalej Korwin
A co wy sądzicie o kampanii, wyborach, obietnicach/programach ?
Z ciekawości przeglądam programy wyborcze niektórych partii/komitetów.
Zastanawia mnie co się stało, wygląda to tak jak by obecnie programy nie były ważne tylko "gadanie". Kiedyś program to było coś ważnego, obecnie np. SLD gada o tolerancji, KO od SLD różni się nazwą ale obie formacje tak samo mówią "odsunąć PiS od władzy" i KO chce 365 gb za darmo dla młodych xD, Konfederacja to Konfederacja praktycznie to dalej Korwin (choć są tam ciekawi ludzie ale zbieranina nie jest dobra przykład KUKUZ'15), PSL-Kukiz to nwm jedyne co usłyszałem to, że ZUS dla przedsiębiorców dobrowolny (popieram pomysł ale czy ktoś to wprowadzi ?). Co się stało z tym światem, że dziś liczy się sam populizm.
PiS ma tak lewicowy program, że każda inna partia jest na prawo od PiS. Totalna opozycja niema szans z PiS. Konfederacja ma swój elektorat który zawsze zagłosuje.
Praktycznie pomysły komitetów można zamknąć w tym, że:
PiS da wam więcej za wasze pieniądze,
KO chce odzyskać władzę bo PiS źle rządzi bo konstytucja,
SLD chce więcej tolerancji,
PSL-K15 to chyba jedyna opcja która wiele się nie zmieniła,
KONF - to dalej Korwin
A co wy sądzicie o kampanii, wyborach, obietnicach/programach ?
Ajatollah Ali ibn Abi Talib