• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Za 3 tygodnie znowu wybierzemy PiS
Star 
Niema co kłamać, PiS wygra ale nie oznacza to, że nie można popatrzeć po programach innych komitetów. 
Z ciekawości przeglądam programy wyborcze niektórych partii/komitetów. 
Zastanawia mnie co się stało, wygląda to tak jak by obecnie programy nie były ważne tylko "gadanie". Kiedyś program to było coś ważnego, obecnie np. SLD gada o tolerancji, KO od SLD różni się nazwą ale obie formacje tak samo mówią "odsunąć PiS od władzy" i KO chce 365 gb za darmo dla młodych xD, Konfederacja to Konfederacja praktycznie to dalej Korwin (choć są tam ciekawi ludzie ale zbieranina nie jest dobra przykład KUKUZ'15), PSL-Kukiz to nwm jedyne co usłyszałem to, że ZUS dla przedsiębiorców dobrowolny (popieram pomysł ale czy ktoś to wprowadzi ?). Co się stało z tym światem, że dziś liczy się sam populizm. 
PiS ma tak lewicowy program, że każda inna partia jest na prawo od PiS. Totalna opozycja niema szans z PiS. Konfederacja ma swój elektorat który zawsze zagłosuje. 
Praktycznie pomysły komitetów można zamknąć w tym, że:
PiS da wam więcej za wasze pieniądze,
KO chce odzyskać władzę bo PiS źle rządzi bo konstytucja,
SLD chce więcej tolerancji,
PSL-K15 to chyba jedyna opcja która wiele się nie zmieniła,
KONF - to dalej Korwin

A co wy sądzicie o kampanii, wyborach, obietnicach/programach ?
Ajatollah Ali ibn Abi Talib
Cytat:A co wy sądzicie o kampanii, wyborach, obietnicach/programach ?
Osobiście mam to gdzieś... Niestety PiS i tak będzie rządził kolejne 4 lata - no chyba, że doprowadzi tym kupowaniem głosów za kasę z naszych podatków wcześniej do "wariantu greckiego".

Przyglądać się programom opozycji? A po co... każda z tych partii (no może poza korwinistami) byłaby oczywiście lepsza niż PiS, ale i tak szału by nie było... tyle, że mniej głupoty i tyle.

Cała nasza klasa polityczna to "dno i kupa mułu", a osobiście i tak w sumie mam gdzieś kto tym cyrkiem będzie rządził, bo i tak niczego dobrego się po politykach nie spodziewam. Oczywiście na wybory pójdę, zagłosuję oczywiście przeciwko PiS (na kogo to w sumie bez znaczenia... bo i tak to głos dla "czystego sumienia"), ale i tak PiS wygra.
Dla pewności na wybory pójdę zaopatrzony w jakiś jaskrawy pisak. A już na pewno nie będę wypełniać karty pożyczonym długopisem. Licho wie czy nie zechcą podrabiać wyników. Nie takie rzeczy już robili.
Jak zrobiłem sobie test na latarniku wyborczym, to żaden komitet nie przekroczył u mnie 35%. Więc chyba nie powinienem brać udziału w tym cyrku. Wink
> Dla pewności na wybory pójdę zaopatrzony w jakiś jaskrawy pisak. A już na pewno nie będę wypełniać karty pożyczonym długopisem.

Polecam także mieć założony na głowę aluminiowy kapelusz. Cholera wie czy nie będą probówać zmanipulować umysłów za pomocą fal elektromagnetycznych.
A czemu nie wziąć własnej karty do głosowania? Bóg jedyny wie ile te złodzieje i oszusty tam pozmieniały.
A właśnie, przy tej okazji mój drogi Pio, powiedz proszę, bo już mi się mylą ci moi agnaci, jak się nazywałeś poprzednio, bo już nie mogę do tego dojść xD

Pio Maria Facibeni (znany jako Facizjeb) -> Karol Wawrzyniec Medyceusz-Zep (wziął, umarł) -> Pio Maria Facibeni -> Pio Maria Cesare de Medici (Aurelio uznał za legalną moją adopcję przez Cesare).
Ach, bardzo mi miło, po krótkiej przerwie, zatem! Big Grin

Facibeni żyje! Szczerze mówiąc, już nie pamiętam o co chodziło w tych starych inbach. Próbowaliśmy Ekscelencję obalić, czy to Ekscelencja chciał obalić patriarchę? W każdym razie pamiętam tę olbrzymią konferencję na GG. Nawet były wówczas pomysły stowarzyszenia Rotrii z Bialenią, największym zwolennikiem był oczywiście Piccolomini.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości