29-09-2019 12:35
|
Ręka Ludu
|
|
29-09-2019 13:59
Ale wzmianki tam o mnie, że zostałem tam twoim v-synem, to nie ma :/
Leszek Ebe-Grüner.
-Organizator MW GT AK -Kierowca Rajdowy Klubu Koriben Automobilë Sammën -Prezes Xorphia Automobile Racing Club -Dyrektor Red Star Car Corporation -Syn Heinza Wernera-Grünera -Miłośnik Edelweisskich Serów
29-09-2019 15:11
Bardzo interesująca książka. Póki co mam za sobą pierwsze czytanie, na pewno jeszcze do niej wrócę na spokojnie i wtedy postaram się skomentować szerzej (ale nie wiem kiedy to nastąpi; obecnie w Bialenii dzieje się duże i zajmuję się właściwie tylko bieżączką, a od jutra rok akademicki).
Cieszę się, że powstają nowe idee oraz że nasi obywatele są kreatywni.
29-09-2019 16:07
Andrzeju, uznałem, że pora spróbować zrobić coś ciekawego.
![]() Panuję poszerzenie tej książki, a zarazem myślę, czy nie zrobić zbioru Legend Brodryjskich.
29-09-2019 17:08
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-10-2019 21:36 przez Andrzej Płatonowicz Ordyński.)
Mogę się przyłączyć? Bardzo lubię słowiański folklor (a także tzw. żywy folklor, czyli doniesienia z czasów nam współczesnych), więc może dałbym radę trochę pomóc. Mitologizacja Brodrii w ogóle wydaje się być dobrym pomysłem. Strzygi i demony wesoło hasające po lasach w rytmach pogańskiej muzyki, rusałki recytujące Puszkina... I rosyjskie kapele metalowe nawiązujące do słowiańskości, np. Arkona.
|