• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O odczuwaniu nudy
Ostatnio na forum zrobiło się spokojnie, osoby robiące cokolwiek konkretnego można policzyć na palcach... Ale taki to już naturalny cykl. W maju i czerwcu było aktywnie, potem lato dość senne, wrzesień i większość października bardzo ożywione... No to złapaliśmy znowu zadyszkę. A ja z tej okazji postanowiłem stworzyć kolekcję cytatów związanych z nudą, wszystkie z naszego starego forum.

Żeby się Wam lepiej słuchało, włączcie sobie depresyjną muzyczkę. I jedziemy.

Cytat:A o czym tu mówić? Wszędzie na mikroświecie powiewa nudą, jedynie z Brodrii można się pośmiać.
- Hewret von Thorn, 30 listopada 2014

Cytat:Bo [Krasnodębski i Conti] zrobili z Bialenii flaki z olejem. Sam przestałem tu działać, bo się zrobiła straszna nuda. Symulator parlamentu.
- Iwan Pietrow, 9 maja 2018
Cytat:To stare, zapalone i pełne weny pokolenie mikronautów się wypaliło. Podorastali, a nowych przybywa znacznie mniej, niż ubywa starych. Coraz więcej państw wchodzi w stan agonalny, a jedynie te 10 pierwszych się jakoś trzyma. Jednak i u nich aktywność spada.
- Ferdynand Dugosz, 10 maja 2018
Cytat:Dochodzimy do dzisiejszego problemu - brak zainteresowania dalszego mikronacjami. Przestało przybywać nowych mieszkańców, grono mikronautów wzajemnej adoracji zaczęło się nudzić, ludzie zaczęli odchodzić. Nawet mógłbym stwierdzić, że kwestia Al-Rajnu (piszę poprawnie zgodnie z zasadami języka polskiego!), Agurii czy też obecnie Santery - czyli kwestia kloningu, to efekt raczej nudy, sztucznego podtrzymania życia w mikronacji. Coś w rodzaju ratunku.
- Hewret von Thorn, 29 sierpnia 2017
Cytat:No cóż nie udało się nikogo tym zainteresować, a "dyskutowanie" samemu ze sobą po prostu stało się nużące. Skoro nie potrafię zrobić niczego sensownego to należy po prostu przestać... przynajmniej na jakiś czas.
- Ronon Dex, 31 stycznia 2015
Cytat:Chyba kończę przygodę z Bialenią, za dużo dla mnie tutaj biurokracji i niepoważnych osób. Ten kraj już stracił wszelkie wartości fabularne, wiele rzeczy już jest zakazanych, wszystko trzeba usprawiedliwiać i załatwiać w firmach i bankach. Kiedy próbowałem rozkręcić małą fabułę w Anatolii, to już pojawiły się głosy sprzeciwu że nie napisałem skąd mam statki, drewno, no kur...cze bez przesad. Państwo utrudnia nowym życie, jak dalej będziecie państwem prawa to długo nie zajdziecie, mikronacje to ma być zabawa. To nie mój typ mikronacji.
- Tobiasz Richtoffen, 19 czerwca 2014

P.S. Kompletnie nie wiem czemu ten wątek służy.
Ja tam na nudę nie narzekam... raczej na brak czasu. Dzisiaj cały dzień dłubałem na stronie, lotnictwo rozgrzebane, mapy rozgrzebane, panów sporo... nie... nuda mi nie grozi w RB.
Narzekasz Andrzeju. Jest wiele do zrobienia, ale My nie wiemy jak się do tego zabrać. Przydałoby się trochę świeżości w Pollin. Ludzi coraz mniej, a świeżości nic.
[Obrazek: FlYScNM.png]
Cytat:Ja tam na nudę nie narzekam... raczej na brak czasu. Dzisiaj cały dzień dłubałem na stronie, lotnictwo rozgrzebane, mapy rozgrzebane, panów sporo... nie... nuda mi nie grozi w RB.
Może też powinienem się przestawić na bardziej indywidualną działalność. Wink
Cytat:Narzekasz Andrzeju. Jest wiele do zrobienia, ale My nie wiemy jak się do tego zabrać. Przydałoby się trochę świeżości w Pollin. Ludzi coraz mniej, a świeżości nic.
Tak właśnie obserwuję, że niektórzy wchodzą na forum kilka razy dziennie i nic nie piszą. Najwyraźniej nie tylko mi brakuje pomysłów na jakąś ciekawą aktywność. A może po prostu potrzebuję krótkiej przerwy. Chyba zasłużyłem. Big Grin
Cytat:Może też powinienem się przestawić na bardziej indywidualną działalność. [Obrazek: wink.png]
No cóż... w mojej działce, aby napisać sensownego posta trzeba się najpierw trochę przedtem w zaciszu narobić. Ale z indywidualnością różnie - na razie się nieźle zapowiada współpraca wojskowa z KD - https://forum.dreamland.net.pl/viewtopic...605#p80605

Są szanse, że z tego wyjdzie jakaś współpraca w gronie paru osób...
A w mojej dziedzinie pisze się bezsensowne posty i nie trzeba się napracować. Wink

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości