• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Caudillo ekshumowany
https://kresy.pl/publicystyka/hiszpanska...la-franco/
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Huh No ja nie wiem w jakiej ty się wychowałeś cywilizacji, ale chyba, nie wiem, nie rozumiesz co to jest szacunek dla doczesnych szczątków.
> No ja nie wiem w jakiej ty się wychowałeś cywilizacji

Ja się wychowałam w cywilizacji śmierci.

> nie rozumiesz co to jest szacunek dla doczesnych szczątków

Ale what’s the problem? Pozostałości eschatona kastylijskiego pochowano ponownie, it’s not like je spalono i wyrzucono do Morza Śródziemnego jak Ajśmana.
Dyskusja nie ma tu większego sensu, jeżeli sama nie czujesz, że rozgrzebywanie grobów jest jednak dalece niefajne. Niepotrzebnie zaczynałem wątek.
No ja też w cywilizacji śmierci.

Generalnie nie jestem zwolennikiem utrzymywania mauzoleów ludzi, którzy sobie te mauzolea w bądź co bądź niedawnych czasach wybudowali rękami więźniów politycznych, których część wciąż żyje.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Generalnie sprawa guzik mnie obchodzi... ale osobiście uważam, że walka z nieboszczykami tak naprawdę jest żałosna i świadczy tylko o słabości oraz głupocie "walczącego".
Po co oni go ekshumaniowali (jak to się kurwa odmienia)? A już wiem. Z tego samego powodu co zbombardowali te budynki, gdzie umarł ,,kalif" Państwa Islamskiego.
Cytat:Dla mnie to żadne rozgrzebywanie, a słuszna ekshumacja człowieka, który był odpowiedzialny za zbrodnie. Inna sprawa, że dokonana z inicjatywy bandy hipokrytów, którzy odwołują się do tradycji innych zbrodniarzy.

Cała zabawa pilega na tym, że w tym ich konflikcie nie było dobrych i złych. Obie strony były siebie warte. Obie mordowały "hurtowo"...

Problem w tym, że to nie tylko grób, ale miejsce zbiórek różnych szurów i kultu samego Franco, koordynowanego zresztą przez przeora tamtejszych benedyktynów.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości