![]() |
|
Plan rozbudowy Marynarki Wojennej. - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Organy i instytucje państwowe (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-9.html) +--- Dział: Siły Zbrojne Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-27.html) +---- Dział: Marynarka Wojenna (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-314.html) +----- Dział: Dowództwo Marynarki Wojennej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-316.html) +----- Wątek: Plan rozbudowy Marynarki Wojennej. (/thread-1363.html) Strony:
1
2
|
Plan rozbudowy Marynarki Wojennej. - Ronon Dex - 03.08.2014 Wyznaczonemu na pełniącego obowiązki Dowódcy Marynarki Wojennej Konstantemu Jerzemu Michalskiemu polecam opracować plan rozbudowy Marynarki Wojennej RB, w związku z rozrostem terytorialnym państwa. Plan powinien uwzględniać m.in.: - pozyskanie okrętu lotniczego zdolnego do bazowania samolotów innych niż VTOL, - pozyskanie okrętów podwodnych o dużym zasięgu, - pozyskanie odpowiedniej liczby mniejszych okrętów, - stworzenie okrętów również o napędzie atomowym, ponieważ RB od długiego czasu posiada energetykę jądrową, która wraz z rozwojem przemysłowym państwa pozwala na przyjęcie założenia o możliwości budowy okrętów z takim napędem. Kwestie finansowe uzgadniać z Dowódcą SZ RB - biorąc pod uwagę możliwości Służby Finansowej (zarządzającej budżetem) oraz ewentualne starania o pozyskanie dodatkowych środków z budżetu państwa. Odp: Plan rozbudowy Marynarki Wojennej. - Konstanty Jerzy Michalski - 03.08.2014 Tak jest panie marszałku! Po weekendzie postaram się go utworzyć. Odp: Plan rozbudowy Marynarki Wojennej. - Konstanty Jerzy Michalski - 04.08.2014 Cytat: Cytat:Okręty Odp: Plan rozbudowy Marynarki Wojennej. - Ronon Dex - 04.08.2014 Panie Komandorze! A komu Pan to poleca? Długonogich sekretarek u nas nie ma (a szkoda) - tak więc proszę się zająć lobbowaniem w celu uzyskania funduszy na budowę lotniskowca. Za resztę w tym grupę lotniczą lotniskowca zapłacimy z budżetu armii... ale te 3-4 tys BLN na lotniskowiec musi Pan Komandor wylobbować. Czytając pańską propozycję to będzie: - 1 lotniskowiec odpowiadający realowej klasie Nimitz (jeszcze nie nazwana w RB) - 2 niszczyciele odpowiadające realowej klasie Arleigh Burke (jeszcze nie nazwana w RB) - 2 okręty podwodne - 3 fregaty klasy F-30 (realowa klasa Meko-200 ma u nas już od dawna własną nazwę) - 1 okręt zaopatrzeniowy klasy SS-400 Kwestia okrętów podwodnych... Będzie problem z okrętem o napędzie atomowym o tak małych wymiarach. Dawne radzieckie Alfy były małe ale miały 81,5mx9,5m. Proponuję to przemyśleć i najlepiej sprecyzować zamówienie poprzez porównanie z jakąś realową klasą okrętów podwodnych. Odp: Plan rozbudowy Marynarki Wojennej. - Maciej Kamiński - 04.08.2014 Najwyraźniej poleca to albo samemu sobie, albo opatrzności Boskiej. Odp: Plan rozbudowy Marynarki Wojennej. - Konstanty Jerzy Michalski - 04.08.2014 (04.08.2014, 15:22:52)Krzysztof Razorblade link napisał(a): Panie Komandorze! A komu Pan to poleca? Długonogich sekretarek u nas nie ma (a szkoda) - tak więc proszę się zająć lobbowaniem w celu uzyskania funduszy na budowę lotniskowca. Za resztę w tym grupę lotniczą lotniskowca zapłacimy z budżetu armii... ale te 3-4 tys BLN na lotniskowiec musi Pan Komandor wylobbować. Wzorowałem się na francuskich "Rubisach" jeśli chodzi o okręty podwodne. Co do poleca się, poleca się mi żebym chodził co dzień i błagał u Prezydenta dofinansowanie dla MW.
Odp: Plan rozbudowy Marynarki Wojennej. - Ronon Dex - 04.08.2014 (04.08.2014, 15:28:06)Immanuel Kartografii Tamostosowanej link napisał(a): Wzorowałem się na francuskich "Rubisach" jeśli chodzi o okręty podwodne. Przyjąłem do wiadomości... choć nie wiem czy nie lepszy byłby typ Astute. Listę uzupełniam: - 1 lotniskowiec odpowiadający realowej klasie Nimitz (jeszcze nie nazwana w RB) - 2 niszczyciele odpowiadające realowej klasie Arleigh Burke (jeszcze nie nazwana w RB) - 2 okręty podwodne myśliwskie o napędzie atomowym odpowiadające realowej klasie Astute (jeszcze nie nazwana w RB) - 3 fregaty klasy F-30 (realowa klasa Meko-200 ma u nas już od dawna własną nazwę) - 1 okręt zaopatrzeniowy klasy SS-400 Odp: Plan rozbudowy Marynarki Wojennej. - Thomas von Lisendorff - 29.03.2016 [quote] W najbliższym czasie Marynarka Wojenna postanowiła pozyskać dwa nowe okręty wojenne , a mianowicie Niszczyciele typu D-80. Nowo pozyskane okręty zasilą 1 Grupę Bojową w miejsce 3 fregat typu F-30M. Fregaty zostaną natomiast przeniesione do innych Grup Bojowych. Jedna fregata wzmocni 2 Grupę Bojową zaś dwie pozostałe 3 Grupę Bojową. Plan budowy okrętów zostanie rozpoczęty tuz po uruchomieniu Stoczni im. 1 Maja. /-/ Wiceadmirał Tomasz Bagrat Dostojewski
Dowódca Marynarki Wojennej Odp: Plan rozbudowy Marynarki Wojennej. - Ronon Dex - 29.03.2016 Dowództwo Sił Zbrojnych złoży stosowne zamówienia w Stoczni im 1 Maja - zaraz po tym, jak zostaną ponownie uregulowane kwestie zarządzanie przedsiębiorstwami i firmami "opuszczonymi" (głownie przeze mnie - przed ponad rokiem). Miejmy nadzieję, że nastąpi to szybko (Macieju?). Odp: Plan rozbudowy Marynarki Wojennej. - Ronon Dex - 04.04.2016 W związku z zaawansowanym stadium budowy dwóch nowych niszczycieli typu D-80 (D-85 i D-86) Dowództwo Marynarki Wojennej jest proszone o przedstawienie propozycji nazw dla nowych okrętów. Zgodnie z przyjętą zasadą nazwy niszczycieli pochodzą od nazewnictwa regionów (w tym historycznego). Odp: Plan rozbudowy Marynarki Wojennej. - Thomas von Lisendorff - 04.04.2016 Dowództwo Marynarki Wojennej Bialenii proponuję następujące nazwy: ORB "Lahazydia" oraz ORB "Klume". Odp: Plan rozbudowy Marynarki Wojennej. - Ronon Dex - 04.04.2016 (04.04.2016, 16:39:30)Tomasz Bagrat-Dostojewski link napisał(a): Dowództwo Marynarki Wojennej Bialenii proponuję następujące nazwy: ORB "Lahazydia"...A co to jest? Jak stąd odchodziłem rok temu to o czymś takim nie słyszałem... na mapie też tego czegoś nie ma. Gdzie to leży? Może zastosować kurtuazyjne nazwy naszych państw stowarzyszonych? Czyli... - ORB "Brodria" - ORB "Hasseland" (04.04.2016, 16:39:30)Tomasz Bagrat-Dostojewski link napisał(a): Dowództwo Marynarki Wojennej Bialenii proponuję następujące nazwy:[...]ORB "Klume".No to akurat odpada... nazwy większych miast są zarezerwowane w systemie nazewniczym dla fregat, a mniejszych dla korwet. Odp: Plan rozbudowy Marynarki Wojennej. - Thomas von Lisendorff - 04.04.2016 Lahazydia to region Bialenii. Proponuję jeszcze Johalodewszczyzne. Odp: Plan rozbudowy Marynarki Wojennej. - Ronon Dex - 04.04.2016 (04.04.2016, 17:32:39)Tomasz Bagrat-Dostojewski link napisał(a): Lahazydia to region Bialenii.Czemu tego na mapach znaleźć nie mogę? (04.04.2016, 17:32:39)Tomasz Bagrat-Dostojewski link napisał(a): Proponuję jeszcze Johalodewszczyzne.Po moim trupie... to dziadostwo powinno iść w zapomnienie - jak pamiętam swego czasu wymazałem z mapy ku ogólnej uciesze.
Odp: Plan rozbudowy Marynarki Wojennej. - Maciej Kamiński - 04.04.2016 (04.04.2016, 17:34:39)Ronon Dex link napisał(a): Czemu tego na mapach znaleźć nie mogę?Bo nikomu się nie chciało zaznaczać, zwłaszcza, że od dawna region ten jest jedynym, jaki w RB jest (państwa stowarzyszone wykluczając). (04.04.2016, 17:34:39)Ronon Dex link napisał(a): Po moim trupie... to dziadostwo powinno iść w zapomnienie - jak pamiętam swego czasu wymazałem z mapy ku ogólnej uciesze.To może ORB "Equestralia"? <O0 Odp: Plan rozbudowy Marynarki Wojennej. - Hewret von Thorn - 04.04.2016 ORB Sclavinia ORB Wurstlandia [ATTACHMENT NOT FOUND] Odp: Plan rozbudowy Marynarki Wojennej. - Ronon Dex - 04.04.2016 (04.04.2016, 18:47:23)Heinrich Hewret Wettin link napisał(a): ORB SclaviniaORB Sclavinia i np. ORB Valhalla - rozumiem... pytanie czy ta druga nazwa nie będzie obecnie budziła kontrowersji? Natomiast jakie związki z Bialenią ma jakaś Wurstlandia? Tylko dlatego, że leżała niedaleko... to już może faktycznie lepiej od państw stowarzyszonych z Bialenią? Przynajmniej można zapytać czy nie będą miały nic przeciw... Odp: Plan rozbudowy Marynarki Wojennej. - Thomas von Lisendorff - 04.04.2016 ORB Lahazydia i ORB Valhalla Odp: Plan rozbudowy Marynarki Wojennej. - Ronon Dex - 04.04.2016 (04.04.2016, 19:38:39)Tomasz Bagrat-Dostojewski link napisał(a): ORB Lahazydia i ORB ValhallaW zasadzie OK - tylko niech mi ktoś (z ludzkiej ciekawości) pokaże na mapie RB (jest w ogóle jakaś?) gdzie leży ta cała "Lahazydia". Odp: Plan rozbudowy Marynarki Wojennej. - Maciej Kamiński - 04.04.2016 (04.04.2016, 20:47:27)Ronon Dex link napisał(a): [quote author=Tomasz Bagrat-Dostojewski link=topic=1432.msg43986#msg43986 date=1459791519]W zasadzie OK - tylko niech mi ktoś (z ludzkiej ciekawości) pokaże na mapie RB (jest w ogóle jakaś?) gdzie leży ta cała "Lahazydia". [/quote] Obejmuje Bialenię i Anatolię. Wersja mapy z grudnia 2015 jest wstawiona w BBK. |