![]() |
|
Akt oskarżenia Hugona Hewerta - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html) +--- Dział: Sądownictwo Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-98.html) +---- Dział: Wokanda spraw karnych (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-112.html) +---- Wątek: Akt oskarżenia Hugona Hewerta (/thread-1534.html) |
Akt oskarżenia Hugona Hewerta - Alberto Carlos de Médici y Zep - 03.09.2014 J'Accuse Hugona Hewerta o podżeganie do nienawiści Federacji Brodryjskiej, co jest jawnym naruszeniem punktu 4, Artykułu 13. Kodeksu Karno-Cywilnego. Dowód: http://spolecznosc.bialenia.net.pl/index.php?topic=476.msg15652#msg15652 Szkoda czasu na budowanie relacji z Brodrią. Zamiast skupić się na tym rynsztoku, należałoby popracować nad współpracą z Sarmacją, Dromelandem, z Vaarlandem oraz z Orientykiem. W mojej opinii nazwanie państwa, z którym łączą Republikę Bialeńską relacje dyplomatyczne "rynsztokiem" zwłaszcza przez przedstawiciela rządu w osobie Ministra może być potraktowane jako podżeganie do nienawiści. W wypowiedzi hrabiego Hewerta da się wyczuć pogardę do Brodrii. J'Accuse Hugona Hewerta o obrazę i znieważenie, co jest naruszeniem punktu 5, artykułu 13, Kodeksu Cywilno-Karnego. Dowód: http://spolecznosc.bialenia.net.pl/index.php?topic=476.msg15668#msg15668 Cytat:Ekscelencję nikt nie pytał o zdanie. Zaprezentowany przeze mnie dowód to pełna pogardy i nienawiści odpowiedź na moją prośbę o zdefiniowanie słowa "rynsztok" odnośnie Federacji Brodryjskiej. J'Accuse Hugona Hewerta o posługiwanie się kilkoma tożsamościami, co jest jawnym naruszeniem punktu 3, artykułu 12, Kodeksu Cywilno-Karnego. Dowód: Heinrich Hewert - obywatel Republiki Bialeńskiej Jerzy Maksymilian van Oranje-Nassau http://spolecznosc.bialenia.net.pl/index.php?topic=1512.msg14240#msg14240 Cytat:Trochę się czuję pokrzywdzony w Niderlandach bo JM van Oranje-Nassau nie łączyłem z postacią Hewreta. W prezentowanym przezemnie dowodzie Hugo Hewert przyznał się do posiadania drugiej "tożsamości". Odp: Akt oskarżenia Hugona Hewerta - Hewret von Thorn - 03.09.2014 I co w związku z tym? Odp: Akt oskarżenia Hugona Hewerta - Alberto Carlos de Médici y Zep - 03.09.2014 Proszę by Wysoki Sąd zajął się tą sprawą i wydał (oczywiście po przeprowadzeniu procesu) możliwie jak najsprawiedliwszy wyrok. Odp: Akt oskarżenia Hugona Hewerta - Hewret von Thorn - 03.09.2014 Co to znaczy "jak najsprawiedliwszy wyrok"? Widzę, że Ekscelencja Dostojewski interpretuje prawo pod siebie. Czyli tak, żeby było Waszmości na rękę i mnie oczernić jak najbardziej to jest możliwe. Kodeks Cywilno-Karny zabrania posiadania kilku tożsamości na terytorium Republiki Bialeńskiej, a nie na mikroświecie. Poza tym, w Bialenii nie istnieje osoba "Hugon hrabia Hewert". Odp: Akt oskarżenia Hugona Hewerta - Alberto Carlos de Médici y Zep - 03.09.2014 Przepraszam, nie zauważyłem, że posiada Pan tytuł Margrabiego. Dokonam zmiany. Cytat:Kodeks Cywilno-Karny zabrania posiada kilku tożsamości na terytorium Republiki Bialeńskiej, a nie na mikroświecie. A także w kontaktach między osobami fizycznymi i prawnymi. A ja kontaktowałem się z WE zarówno jako z Margrabią Hewertem (w Bialenii) jak i Księciem Jerzym Maksymilianem (w Niderlandach). Proszę mnie poprawić jeśli moje rozumowanie jest złe, bo specjalistą ode prawa nie jestem .
Odp: Akt oskarżenia Hugona Hewerta - Hewret von Thorn - 03.09.2014 Cytat:A także w kontaktach między osobami fizycznymi i prawnymi. A ja kontaktowałem się z WE zarówno jako z Margrabią Hewertem (w Bialenii) jak i Księciem Jerzym Maksymilianem (w Niderlandach). Co jedno z drugim ma wspólnego? Kontaktować się przecież można z każdym, w każdym miejscu. Odp: Akt oskarżenia Hugona Hewerta - Alberto Carlos de Médici y Zep - 03.09.2014 Niech spór nasz Wysoki Sąd rozsądzi .
Odp: Akt oskarżenia Hugona Hewerta - Hewret von Thorn - 03.09.2014 To Ekscelencjo wymagać będzie cierpliwości. Odp: Akt oskarżenia Hugona Hewerta - Ronon Dex - 03.09.2014 (03.09.2014, 22:12:44)Fiodor Dostojewski link napisał(a): Proszę mnie poprawić jeśli moje rozumowanie jest złe, bo specjalistą ode prawa nie jestemCo do kwestii obrażania się to się nie wypowiadam (Sąd rozstrzygnie), ale w kwestii tożsamości to obawiam się Waszmość racji nie masz. Prawo bialeńskie zabrania posługiwanie się więcej niż jedną tożsamością, co zrozumiałe dotyczy tylko terytorium Republiki Bialeńskiej bo innego dotyczyć nie może. Ponadto trudno wymagać by dana osoba na różnych forach miała te same dane personalne. Nie ma nic drożnego w tym, że w jednej mikronacji ma się takie nazwisko, a w innej inne - szczególnie, że osoba, którą Waść oskarżasz tego wcale nie ukrywa i zainteresowani tutaj doskonale wiedzą, że występuje on pod innym nazwiskiem w innej mikronacji (nie on jeden zresztą). Problem dwóch tożsamości to występuje wtedy gdy ktoś ma dwa konta na naszym Forum czyli w Republice Bialeńskiej, a szczególnie gdy jeszcze ukrywa, że dwa różne konta to ta sama osoba. Nasze prawo nie zabrania też zmiany nazwiska czy imienia. Odp: Akt oskarżenia Hugona Hewerta - Alberto Carlos de Médici y Zep - 03.09.2014 A jak mamy rozumieć zapis o działaniu KCK brzmiący: d)W kontaktach między osobami fizycznymi i prawnymi, Odp: Akt oskarżenia Hugona Hewerta - Ronon Dex - 03.09.2014 (03.09.2014, 22:48:46)Fiodor Dostojewski link napisał(a): A jak mamy rozumieć zapis o działaniu KCK brzmiący:Ale to dotyczy kontaktów w Republice Bialeńskiej (poza punktem "e", ale to nie występuje w tym przypadku) - prawo Republiki Bialeńskiej nie może dotyczyć miejsc innych niż Republika Bialeńska. Odp: Akt oskarżenia Hugona Hewerta - Alberto Carlos de Médici y Zep - 03.09.2014 Ale nie jest napisane wprost, że dotyczy terytorium Bialenii. Co ciekawe punkty a,b,c jasno precyzują, że chodzi o terytorium Republiki Bialeńskiej. Odp: Akt oskarżenia Hugona Hewerta - Ronon Dex - 03.09.2014 (03.09.2014, 23:04:53)Fiodor Dostojewski link napisał(a): Ale nie jest napisane wprost, że dotyczy terytorium Bialenii. Co ciekawe punkty a,b,c jasno precyzują, że chodzi o terytorium Republiki Bialeńskiej.Bo to tzw. "oczywista oczywistość" - prawo bialeńskie nie może obowiązywać gdzie indziej (no chyba, że na skutek jakiś umów tak będzie ustanowione - patrz punt "e"). Wyszczególnione jest Forum, czat oraz system prasowy - jedyną formą kontaktów pomiędzy osobami fizycznymi i prawnymi poza tymi miejscami jest PW. Inne środki typu komunikatory zewnętrzne (nie związane z RB) czy maile (nie rozsyłane przez forum) nie mogą być uznane za terytorium RB. Bo niby na jakiej zasadzie? Odp: Akt oskarżenia Hugona Hewerta - Alberto Carlos de Médici y Zep - 03.09.2014 Tym razem jestem zmuszony się z Panem zgodzić. Rację mieli starożytni mówiąc clara non sunt interpretanda . Odp: Akt oskarżenia Hugona Hewerta - Maciej Kamiński - 04.09.2014 Czyżbym wyczuwał podpowiedź ze strony znanego i nielubianego cara v-świata, który pokonuje masonów w walce i powstrzymuje ich przed zjedzeniem Pollinu...? Bo dla wszystkich jest jasne i oczywiste, że Seryk B'Ellan, Jerzy Lwie Serce, The G0d, Heinrich Hewret, Hewret Primus, Hugon Hewret, Jerzy Maksymilian van Oranje-Nassau, Erik Reunion, Wilhelm von Wettin i Hugo Petrović (coś pominąłem?) to jedna i ta sama osoba, tylko posługująca się różnymi nazwiskami (ale nie tożsamościami w jednym kraju i która nie umierała). Zanim ktoś zwróci na to uwagę - póki nie zostanie wyznaczony sędzia do tej sprawy, nie ma kogo prosić o zabranie głosu. Więc wypowiadać się można. Odp: Akt oskarżenia Hugona Hewerta - Alberto Carlos de Médici y Zep - 04.09.2014 Eryka Waleńskiego, szlachcica RON. Żadnych podpowiedzi od Pana Cruszczenki nie pobierałem , zdaję sobie sprawę, że jest rzeczą powszechnie znana o licznych tożsamościach Margrabiego Hewerta. Oskarżenie dot. posiadania kilku kont złożyłem trochę pod wpływem chwili, nie zadając sobie trudu interpretacji KCK . Oczywiście wycofuje ostatni punkt z mojego aktu oskarżenia.
Odp: Akt oskarżenia Hugona Hewerta - Hewret von Thorn - 04.09.2014 (04.09.2014, 16:52:54)Fiodor Dostojewski link napisał(a): Eryka Waleńskiego, szlachcica RON. Nie ma takiego. W RON mój jest tylko Jerzy Orański. ![]() Jeszcze Macieju zapomniałeś o: - Byrku Wolskim-Waldorf w Republice Wirtualnego Świata i w Republice Genui - Aleksandrze Kolczakowie w Rzeczpospolitej Trogordii - Eriku van Velsen - Zawadzkim Odp: Akt oskarżenia Hugona Hewerta - Alberto Carlos de Médici y Zep - 04.09.2014 Ale swego czasu był Eryk Waleński .
Odp: Akt oskarżenia Hugona Hewerta - Hewret von Thorn - 04.09.2014 Sabatowski chwalił się tam w Brodrii, jak w RON się wymądrzał, pouczał króla i wyzywał wszystkich od gimbusów? Ostatecznie go pognałem i przeniósł swoje szlacheckie cztery litery do Brodrii. Odp: Akt oskarżenia Hugona Hewerta - Kristian Arped - 01.11.2014 W związku z faktem, iż ta rozprawa nie należy do najświeższych i powinna być już dawno rozwiązana, daje się stroną dwie doby na przedstawienie mów końcowych. |