![]() |
|
Kawiarnia "Stańczyk" - miejsce swobodnych rozmów - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Administracja samorządowa (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-5.html) +--- Dział: Rzesza Bialeńska (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-551.html) +---- Dział: Majątki lenne (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-440.html) +----- Dział: Wielkie Kniaziostwo Haller (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-462.html) +----- Wątek: Kawiarnia "Stańczyk" - miejsce swobodnych rozmów (/thread-1910.html) Strony:
1
2
|
Kawiarnia "Stańczyk" - miejsce swobodnych rozmów - Alberto Carlos de Médici y Zep - 19.11.2014 ![]() Słynna kawiarenka, znajdujące się w centrum miasta Frassati. Miejsce rozrywki, kultury i nauki - tutaj spotykają się najwybitniejsze osobowości, związane z hrabstwem. Odp: Kawiarnia "Stańczyk" - miejsce swobodnych rozmów - Ronon Dex - 20.11.2014 Zanim zostanie upublicznione nowe wydanie mapy - wycinek po naniesieniu Baronii Frassati. [attachimg=1] Ewentualne mniejsze miejscowości (te wymienione) proszę sobie zrobić na jakiejś mapie szczegółowej w inne skali... Odp: Kawiarnia "Stańczyk" - miejsce swobodnych rozmów - Aleksandra Dostojewska - 20.11.2014 widzę, że Ci się powodzi drogi mężu ![]() a czy ja w takim razie mam prawo do tytulu baronowej von Vincis ?
Odp: Kawiarnia "Stańczyk" - miejsce swobodnych rozmów - Maciej Kamiński - 20.11.2014 Tytuły nie są przekazywane między małżonkami, to nie Monarchofaszystan. Zresztą takie zjawisko przeczyłoby samej idei bialeńskich tytułów szlacheckich, czyli obrazowaniu za ich pomocą wkładu pracy włożonej w rozwój Republiki przez daną osobę.No i masz osobny, własny tytuł, Szanowna Aleksandro. Odp: Kawiarnia "Stańczyk" - miejsce swobodnych rozmów - Aleksandra Dostojewska - 20.11.2014 Kochamy się, więc wszystko co moje jest jego i na odwrót Niezależnie gdziekolwiek przebywamy ♡ Odp: Kawiarnia "Stańczyk" - miejsce swobodnych rozmów - Maciej Kamiński - 20.11.2014 (20.11.2014, 21:39:19)Aleksandra Dostojewska link napisał(a): Kochamy się, więc wszystko co moje jest jego i na odwrótLol, nope. Odp: Kawiarnia "Stańczyk" - miejsce swobodnych rozmów - Ronon Dex - 20.11.2014 (20.11.2014, 21:30:53)Maciej Kamiński link napisał(a): No i masz osobny, własny tytuł, Szanowna Aleksandro.Co więcej Szlachcianka Dostojewska może wystąpić o własne lenno - myślę, że gdyby chciała to mogło by one nawet przylegać do mężowskiej baronii.
Odp: Kawiarnia "Stańczyk" - miejsce swobodnych rozmów - Mikołaj Patryk Dostojewski - 20.11.2014 Aleksandrów Ty masz własne folwarki i własny tytuł możesz pisać wniosek do Prezydenta RB o przydzielenie lenna folwarków masz chyba 3 i tytuł szlachecki. Odp: Kawiarnia "Stańczyk" - miejsce swobodnych rozmów - Alberto Carlos de Médici y Zep - 20.11.2014 Cytat:Zanim zostanie upublicznione nowe wydanie mapy - wycinek po naniesieniu Baronii Frassati. Dziękuję. Cytat:Ewentualne mniejsze miejscowości (te wymienione) proszę sobie zrobić na jakiejś mapie szczegółowej w inne skali... Czy byłoby możliwe udostępnienie mapy w większej skali? Cytat:Tytuły nie są przekazywane między małżonkami, to nie Monarchofaszystan. Monarchio wróć... Aczkolwiek baronowa to nie tytuł, to tylko określenie żony barona. Tak samo jak sędzina czy prezydentowa. Cytat:Kochamy się, więc wszystko co moje jest jego i na odwrót Zwłaszcza jeśli chodzi o sprawy majątkowe . Z tego co pamiętam w Republice masz tytuł Szlachcianki, aczkolwiek nie jestem pewny.Odp: Kawiarnia "Stańczyk" - miejsce swobodnych rozmów - Aleksandra Dostojewska - 20.11.2014 przemyśle to
Odp: Kawiarnia "Stańczyk" - miejsce swobodnych rozmów - Ronon Dex - 20.11.2014 (20.11.2014, 22:09:07)Adam Aleksander von Vincis-Dostojewski link napisał(a): Czy byłoby możliwe udostępnienie mapy w większej skali?Proszę podać jaka wielkość obrazka w pikselach byłby satysfakcjonująca - a zostanie wykonana mapa i udostępniona odpowiednia grafika z naniesioną sytuacją dotychczasową w odpowiedniej skali. Odp: Kawiarnia "Stańczyk" - miejsce swobodnych rozmów - Alberto Carlos de Médici y Zep - 20.11.2014 319x201 (tożsamej wielkości w pikselach jak zamieszczona przez Lorda powyżej). Odp: Kawiarnia "Stańczyk" - miejsce swobodnych rozmów - Ronon Dex - 20.11.2014 Nie rozumiemy się... w tym rozmiarze zrobiłem wycinek, chodzi mi o to jakiej wielkości miałaby być szczegółowa mapa lenna by można było nanosić różne szczegóły nieobecne na mapie głównej? Kształt lenna to prostokąt wyższy, niż szerszy, ale aby były też przyległości to proponowałbym zrobić cały "mały kwadrat" w rozmiarze... no i tutaj pytanie 1200x1200, 800x800 czy inny np. większy? Odp: Kawiarnia "Stańczyk" - miejsce swobodnych rozmów - Alberto Carlos de Médici y Zep - 20.11.2014 Rozumiem, w takim razie byłbym wdzięczny za kwadrat o wymiarach 600x600. Odp: Kawiarnia "Stańczyk" - miejsce swobodnych rozmów - Ronon Dex - 21.11.2014 Proszę bardzo... [attachimg=1] Można sobie nanieść sytuację to w dowolny sposób np. Paintem - jak trzeba to będzie potem obrobić "na czysto" to nie ma sprawy. Odp: Kawiarnia "Stańczyk" - miejsce swobodnych rozmów - Alberto Carlos de Médici y Zep - 21.11.2014 Dziękuję serdecznie. Herbatka u hrabiego - Alberto Carlos de Médici y Zep - 21.06.2015 Cytat:[size=9pt]Najmilsi mieszkańcy hrabstwa Frassati, ale także Wy drodzy mieszkańcy bialeńskiej ziemi, w związku z napiętą sytuacją, jaka od jakiegoś czasu panuje "tam na górze" w wielkiej polityce, której szary człowiek nie zrozumie, zapraszam Was na skromne przyjęcie herbaciane. To doskonały czas, by odpocząć od zgiełku i szybkiego życia, to kilka chwil, które pozwolą Wam wdać się w wysublimowane dysputy oraz skosztować przepysznych napojów z piwniczki rodowej. "Herbatka" odbędzie się tutaj - w pięknym salonie pałacyku Frassati w najbliższy wtorek o godzinie 18:32. W programie między innymi: dysputa - moralność i honor czy twarde prawo? kontynuacja rozmowy o "zawartości sztuki w sztuce", ale także koncert muzyki klasycznej oraz konkurs na herb hrabstwa. Jedyne czego nam potrzeba, to otwarty umysł oraz uśmiech na twarzy. Odp: Herbatka u hrabiego - Alberto Carlos de Médici y Zep - 23.06.2015 Cytat: Odp: Herbatka u hrabiego - Aleksandra Dostojewska - 23.06.2015 Bardzo mnie cieszy, że mogę gościć u Hrabiego. Co do dyskusji, prawo czy moralność... Wg mnie najważniejsze jest prawo, ale moja romantyczna dusza, często wskazuje, że moralność powinna wieść prym. Odp: Herbatka u hrabiego - Maciej Kamiński - 23.06.2015 A to nie mogę teraz? |