![]() |
|
Zebrania Komisji ds. Promocji - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html) +--- Dział: Resorty rządowe (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-559.html) +---- Dział: Ministerstwo Spraw Zagranicznych (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-561.html) +---- Wątek: Zebrania Komisji ds. Promocji (/thread-2481.html) Strony:
1
2
|
Zebrania Komisji ds. Promocji - Eddard Noqtern - 08.01.2015 Zebranie Komisji ds. Promocji Cytat:Regulamin Komisji ds. Promocji Cytat:Lista członków: Lista członków jest wciąż otwarta - nie mamy jeszcze nikogo z Brodrii i Azymutii. Na początku musimy zwołać wybory przewodniczącego. Terminarz wyborów: do 9.01.15r. g. 19:00 - Zgłaszanie kandydatur na stanowisko przewodniczącego. 9.01.15r. g. 19:00 - 12.01.15r. g. 23:59 - Głosowanie. Odp: Zebrania Komisji ds. Promocji - AndrzejSwarzewski - 08.01.2015 Może WE chciałby stanąć na czele Komisji ds. Promocji?
Odp: Zebrania Komisji ds. Promocji - Eddard Noqtern - 08.01.2015 Szczerze, tak - chętnie objąłbym to stanowisko. Mam (tak myślę) wiele ciekawych pomysłów no i chęci. Odp: Zebrania Komisji ds. Promocji - Krzysztof Hans - 09.01.2015 Chciałbym wskoczyć na listę w imieniu Trizondalu
Odp: Zebrania Komisji ds. Promocji - Eddard Noqtern - 09.01.2015 (09.01.2015, 20:46:58)Krzysztof Hans link napisał(a): Chciałbym wskoczyć na listę w imieniu Trizondalu Niestety: Cytat:2. Ale zachęcam Trizondal do dołączenia do Sojuszu. Odp: Zebrania Komisji ds. Promocji - Eddard Noqtern - 11.01.2015 Przypominam, że oficjalne głosowanie na przewodniczącego trwa: Cytat:9.01.15r. g. 19:00 - 12.01.15r. g. 23:59 - Głosowanie. Kandydat: Eddard Noqtern Ja się wstrzymuje. Odp: Zebrania Komisji ds. Promocji - Eddard Noqtern - 12.01.2015 Przypominam o głosowaniu... Odp: Zebrania Komisji ds. Promocji - AndrzejSwarzewski - 12.01.2015 Ja jestem za. Odp: Zebrania Komisji ds. Promocji - Eddard Noqtern - 13.01.2015 Podsumowując 1 głos za, 1 głos wstrzymujący. A więc zostałem przewodniczącym ![]() I już wiem jakie jest moje pierwsze zadania - wzmóc aktywność działaczy. Konkrety podam jutro. Odp: Zebrania Komisji ds. Promocji - AndrzejSwarzewski - 14.01.2015 Zdecydowanie trzeba uaktywnić działanie Komisji. Taka sytuacja nie może się powtarzać. Czekam na te konkrety, a następnie przedstawię swoje propozycje działań.
Odp: Zebrania Komisji ds. Promocji - Eddard Noqtern - 14.01.2015 A więc do roboty. Nasze zadania. Na początek proponuje wszystko omówić: 1) Reklamy na forach: a) ustalenie optymalnych forów, b) stworzenie schematu reklamy, c) jak zrobić skuteczna reklamę na forum. 2) Reklama na Facebooku: a) stworzenie strony: - logo sojuszu, zdjęcie - administracja - rozreklamowanie - jak najwięcej lajków i zaproszeń b) aktywność - częste posty: - tematyka ogólna - opisy krajów - sprawy bieżące - poradniki 3) Strona internetowa: a) utworzenie strony - serwer i sprawy administracyjne - szata graficzna b) treść - opisy państw i sojuszu, odnośniki do stron i forów, - poradniki, - aktualności. c) aktywność - ciągła aktualizacja. 4) Poradniki: a) pisane (tekst i zdjęcia) b) filmowe - tematyka: * ogólnie o mikronacjach * szczegółowo o poszczególnych dziedzinach (np. wojsko, gospodarka) UWAGA. Punkty 2), 3) i 4) muszą być skoordynowane i działać wspólnie. 5) Reklama w realu: a) ulotka papierowa, b) koszulki, inne gadżety, c) konwenty, d) zaproszenie znajomych. 6) Program promocyjny w poszczególnych państwach. Proponuje stworzenie pewnego rankingu. Za każde działanie reklamowe przyznawane by były punkty w systemie miesięcznym (np. 2 punkty za reklamę na forum, 5 punktów za nową osobę - do ustalenia). Zwycięzca (ew. II i III miejsce też) otrzymują nagrodę (np. w postaci pieniężnej, czy też łatwiej uzyskać odznaczenie/tytuł). Zdrowa rywalizacja zawsze zachęca do mocnego działania. Odp: Zebrania Komisji ds. Promocji - AndrzejSwarzewski - 14.01.2015 Podoba mi się ten program, w gruncie rzeczy ustalony już w czasie debaty. Teraz proponuję, żeby Pan Przewodniczący na każdy tydzień wyznaczał jakieś zadania. Może zacznijmy od konkursu na logo i opracowania schematu reklamy na forum? Odp: Zebrania Komisji ds. Promocji - Eddard Noqtern - 14.01.2015 To jest dobry pomysł. Szczegółowy plan wkrótce. Odp: Zebrania Komisji ds. Promocji - AndrzejSwarzewski - 14.01.2015 To dobrze. Musimy podjąć rzeczywiste działania, nie może skończyć się na słowach. Zbyt wiele osób nie jest obecnie zainteresowane pracą, aczkolwiek jestem przekonany, iż gdy przyjdą pierwsze efekty, to znajdzie się więcej ludzi, którzy będą widzieli sens w tej pracy. Odp: Zebrania Komisji ds. Promocji - Eddard Noqtern - 14.01.2015 Działania komisji. 1. Konkurs na logo 15.01 - stworzenie planu konkursu. 16.01-23.01 - termin konkursu. 2. Zadanie nr. 1 Cytat:1) Reklamy na forach: 15.01-22.01 3. Zadanie nr. 2 Cytat:2) Reklama na Facebooku:20.01-25.01 Odp: Zebrania Komisji ds. Promocji - AndrzejSwarzewski - 14.01.2015 Nad planem nie trzeba mędrkować. 1. Trzeba rozesłać informację do wszystkich państw Sojuszu. 2. Trzeba wyznaczyć termin. Może to być ten 16-23 I, ale równie dobrze można to trochę przedłużyć. 3. Nie ma sensu narzucać niczego, artysta musi mieć swobodę. Ostatecznie, i tak wybierzemy najlepszą propozycję. 4. Trzeba powołać jury. Pan, ja i Caryca? Odp: Zebrania Komisji ds. Promocji - Eddard Noqtern - 15.01.2015 1. Potrzebujemy jakiegoś krótkiego regulaminu i rzeczywiście trzeba wysłać do wszystkich państw sojuszu. 2. Tydzień nie wystarczy? 3. No warto by było, żeby w logo był jakiś napis SPR, PM (Polskie Mikronacje)? 4. Mi to pasuje - a co się dzieje z Carem? Odp: Zebrania Komisji ds. Promocji - AndrzejSwarzewski - 15.01.2015 Car ma urlop, wróci w ferie, po konkursach kuratoryjnych. Odp: Zebrania Komisji ds. Promocji - Eddard Noqtern - 15.01.2015 LOGO 1. Czy tydzień na konkurs wystarczy? 2. Według mnie opcje udziału powinni mieć wszyscy (obywatele sojuszu i spoza). 3. Jaki napis powinien widnieć w logo: SPR (Sojusz promocji i rozwoju)? Odp: Zebrania Komisji ds. Promocji - Krzysztof Hans - 15.01.2015 (09.01.2015, 22:22:12)Eddard Noqtern link napisał(a): Niestety:Co za tym Trizondal musiałby zrobić aby dołączyć do Sojuszu? Nie ukrywam że przez dołączenie do niego mój kraj może się szerzej wypowiedzieć w danych sprawach. |