![]() |
|
Wolne miejsca pracy [zgłoszenia] - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Instytut Nowej Ekonomii Mikronacyjnej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-23.html) +---- Dział: Oferty pracy (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-70.html) +---- Wątek: Wolne miejsca pracy [zgłoszenia] (/thread-364.html) |
Wolne miejsca pracy [zgłoszenia] - AndrzejSwarzewski - 03.02.2014 Proponuję informować tutaj o wolnych miejscach pracy. Niech każdy kto będzie dodawał nowe ogłoszenie umieści także wszystkie aktualne wcześniejsze. 1. Poszukuję sędziów Sądu Ludowego oraz sędziów Sądu Najwyższego. Procedury powołania znajdą Państwo w prawie. W każdym razie da się szybko załatwić. Funkcja odpowiedzialna, ale nie wymaga pracy. A płacone są pensje miesięczne, a nie od wyroku. 2. Poszukiwani są naczelnicy Prowincji Wschodniej, Prowincji Zachodniej oraz Prowincji Południowej. Praca trudna, ale samemu się sobie wyznacza zadania. Praca wdzięczna i społecznie szanowana. 3. Poszukiwani są dyplomaci. Wątek zostaje przyklejony. Re: Wolne miejsca pracy - Maciej Kamiński - 07.03.2014 Poszukiwany jest kandydat na sędziego. Wymagana znajomość Kodeksu Cywilno-Karnego i bezwzględnie uczciwość, bezstronność i sprawiedliwość. Wymogi te nie wykluczają się z przynależnością polityczną do jakiejś partii. Chętnego zweryfikuje Parlament. Re: Wolne miejsca pracy - Konstanty Jerzy Michalski - 07.03.2014 Proponuje jeszcze żeby sędzia nie próbował przeprowadzić przewrotu, chyba pamiętacie incydent 2 marca... Re: Wolne miejsca pracy - AndrzejSwarzewski - 07.03.2014 Cytat:Proponuje jeszcze żeby sędzia nie próbował przeprowadzić przewrotu, chyba pamiętacie incydent 2 marca... Trudno nazwać 2 marca przewrotem. ![]() Ot takie wyrażenie zaniepokojenia spadkiem własnej pozycji w państwie. No, ale jakby powtórzyło się to drugi raz, to już trzeba by było przeciwdziałać.
Re: Wolne miejsca pracy - Maciej Kamiński - 07.03.2014 Cytat:[quote author="OutiesPL"]Proponuje jeszcze żeby sędzia nie próbował przeprowadzić przewrotu, chyba pamiętacie incydent 2 marca... Trudno nazwać 2 marca przewrotem. ![]() Ot takie wyrażenie zaniepokojenia spadkiem własnej pozycji w państwie. No, ale jakby powtórzyło się to drugi raz, to już trzeba by było przeciwdziałać.[/quote]Przeciwdziałam - trzeba znać swoje możliwości wynikłe z KCK, którego znajomość jest obowiązkowa. Re: Wolne miejsca pracy - Hewret von Thorn - 10.03.2014 Poszukuję pracy! ![]()
Re: Wolne miejsca pracy - AndrzejSwarzewski - 10.03.2014 Cytat:Poszukuję pracy!Jakiej? W sądzie może? Re: Wolne miejsca pracy - MvP - 10.03.2014 Cytat:[quote author="Jerzy Lwie Serce"]Poszukuję pracy!Jakiej? W sądzie może?[/quote] W Sądzie juz jest, znaczy bedzie jak parlament go przyklepie. ![]()
Re: Wolne miejsca pracy - Maciej Kamiński - 22.03.2014 Wolne jest też stanowisko prymasa Kościoła Bialeńskiego. Re: Wolne miejsca pracy - Maciej Kamiński - 21.04.2014 Cytat:Wolne jest też stanowisko prymasa Kościoła Bialeńskiego.Podbijam, mam nadzieję, ze wybaczycie. Naprawdę przydałby się ktoś do obsady tego stanowiska. Re: Wolne miejsca pracy - Feliks Spirkin - 17.05.2014 W takim razie jakie miejsca są pilnie potrzebne do obsadzenia? :wink: :wink::wink: Re: Wolne miejsca pracy - AndrzejSwarzewski - 17.05.2014 Poza regionalnymi, to sędziowie, według tej ustawy: <!-- l viewtopic.php?f=19&t=169&p=4281&hilit=ustawa+o+s%C4%85downictwie#p4281<!-- l Re: Wolne miejsca pracy - Feliks Spirkin - 17.05.2014 Ciekawa propozycja. :wink: :wink::wink: Jako, że zdarzało mi się już pełnić ową funkcję, to podejrzewam, iż bez większego trudu jej podołam. Re: Wolne miejsca pracy - AndrzejSwarzewski - 17.05.2014 Jako że Prezesa Sądu Ludowego już mamy (jest nim Kamil Maciejewski) to proponuję Najwyższy Trybunał. Z tym, że tam potrzeba łącznie trzech osób, a obecnie nie ma ani jednej. Może jeszcze więcej chętnych jest? Re: Wolne miejsca pracy - Feliks Spirkin - 17.05.2014 A czy konstytucja dopuszcza funkcjonowanie samorządów? Wiem, że w Sarmacji to kiedyś bardzo fajnie funkcjonowało. Edit: Dokładniej mi chodzi o coś na wzór parlamentu, co można nazwać Radą Samorządową. Re: Wolne miejsca pracy - MvP - 17.05.2014 Potrzebujemy sedziów: <!-- l viewtopic.php?f=13&t=926<!-- l <!-- l viewtopic.php?f=13&t=927<!-- l Według ustawy można działać w obu Trybunałach jednocześnie, Re: Wolne miejsca pracy - Feliks Spirkin - 17.05.2014 Najwyższy Komitet oraz Najwyższy Trybunał, to jest to samo? Re: Wolne miejsca pracy - MvP - 17.05.2014 Tak to jest to samo, zrobiłem pomyłkę w nazwie tematu. ![]()
Re: Wolne miejsca pracy - Maciej Kamiński - 17.05.2014 Cytat:A czy konstytucja dopuszcza funkcjonowanie samorządów? Wiem, że w Sarmacji to kiedyś bardzo fajnie funkcjonowało.Skoro Jahołdajewszczyzna istnieje legalnie, to odpowiedź jest raczej oczywista. Re: Wolne miejsca pracy - AndrzejSwarzewski - 17.05.2014 Konstytucja z tego co pamiętam nic o samorządach nie mówi. No ale oczywiście można dopisać, jeśli to komuś potrzebne. ;-) |