Forum Republiki Bialeńskiej
Rozmowy o Sporcie - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Trybuna Honorowa Stadionu Narodowego (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-92.html)
+--- Wątek: Rozmowy o Sporcie (/thread-4746.html)

Strony: 1 2

Rozmowy o Sporcie - Thomas von Lisendorff - 28.03.2016

w tym wątku będziemy prowadzić rozmowy o sytuacji lub zadaniach oraz Planach Ministerstwa Sportu

Szanowni Obywatele.
Jak już wspomniałem chciałbym przeprowadzić reformę Bialenskiego Związku Sportowego.
Chodzi o to aby Prezes BZS,  Selekcjoner Reprezentacji Bialenii oraz Delegat Główny przy MUP byli wybierani z członków Rady Menedżerów BZS.
Co o tym sądzicie?

Odp: Rozmowy o Sporcie - Frederick Hufflepuff - 28.03.2016

Myślę, że nie jest to złe rozwiązanie, ale po co zmieniać ten system, który funkcjonuje teraz i funkcjonuje świetnie?

Odp: Rozmowy o Sporcie - Thomas von Lisendorff - 28.03.2016

Wg mnie Fredericku właśnie źle funkcjonuje.  Brak Ministra Sportu paraliżuje automatycznie cały sport w kraju. A tak Rada Menedżerów będzie mogła dalej zarządzać sprawami i wybierać Selekcjonera czy Prezesa BZS.  Przewodniczący Rady Menedżerów byłby automatycznie wiceministrem Sportu.

Odp: Rozmowy o Sporcie - Hewret von Thorn - 28.03.2016

To wtedy jest prezydent.

Prezydent przejmie obowiązki Ministra Sportu,  nie Prezesa BZS czy Selekcjonera Reprezentacji oraz Delegata Głównego przy MUP.

Odp: Rozmowy o Sporcie - Hewret von Thorn - 28.03.2016

Ale nie ma już takiej funkcji, jak prezes BZS.

Pan Wettin ma rację - funkcję prezesa BZS połączyłem ze stanowiskiem ministra właściwego ds. sportu podczas reformy Bialeńskiego Związku Sportowego, jakiej dokonałem, gdy byłem Ministrem Kultury i Sportu w rządzie pana Prezydenta Wettina właśnie.
Moim zdaniem powinniśmy to zostawić tak, jak jest teraz. Dalsze zmiany w systemie funkcjonowania bialeńskich struktur sportowych są zbędne. Obecne rozwiązania są dobre i na razie zdają egzamin.

Ja przywrócę urząd Prezesa BZS chodźby dlatego iż nawet nie było komu z Bialenii pomagać przy organizacji V-Mundialu. Obecny system Sportowy zawiódł na całej linii, dlatego postanowiłem utworzyć Radę Menedżerów oraz przywrócić urząd Prezesa BZS.

Nie zawiódłby, gdyby nie było stanu nadzwyczajnego. Można wypracować odpowiednie mechanizmy na czas braku obecności ministra właściwego ds. sportu lub właśnie stanu nadzwyczajnego. W okresie normalnym system funkcjonuje świetnie!

Odp: Rozmowy o Sporcie - Eddard Noqtern - 29.03.2016

Popieram pomysł Pana Bagrata. Wydaje mi się, że wybór przedstawicieli piłkarskich przez i spośród bialeńskich trenerów drużyn byłby najsprawiedliwszą metodą i najskuteczniejszą, bo to zaangażowani trenerzy wiedzą najlepiej kto na jaką funkcje mógłby się nadać, a do tego warto nagradzać ich za sportową aktywność.

Odp: Rozmowy o Sporcie - Thomas von Lisendorff - 29.03.2016

Dokładnie.

Odp: Rozmowy o Sporcie - Frederick Hufflepuff - 29.03.2016

Podkreślam - nie ma funkcji szefa Bialenskiego Związku Sportowego.

Odp: Rozmowy o Sporcie - Eddard Noqtern - 29.03.2016

(29.03.2016, 10:14:25)Frederick Hufflepuff link napisał(a): Podkreślam - nie ma funkcji szefa Bialenskiego Związku Sportowego.
Ale przecież może być?

Odp: Rozmowy o Sporcie - Frederick Hufflepuff - 29.03.2016

Właśnie chodzi o to, żeby jej nie było. Reforma BZS, jaka przeprowadziłem polegała na tym, aby zredukować liczbę etatów w bialenskim sporcie, a tym samym moc lepiej nim zarządzać i łatwiej koordynować działania.

Odp: Rozmowy o Sporcie - Thomas von Lisendorff - 14.04.2016

Co sądzicie o utworzeniu nowej dziedziny sportowej ?, może skoki narciarskie albo szachy ?

Odp: Rozmowy o Sporcie - Eddard Noqtern - 14.04.2016

Sądzę, że nie damy rady stworzyć nowej dyscypliny sportowej. Nowej dyscypliny nie tworzy się od tak, ona powstaje przez wiele lat, a dopiero kiedy stanie się popularna "oficjalne władze sportowe" zaczynają się nią interesować.

Tylko wszystko ma swój początek , więc i nowa dziedzina sportu jeżeli takową będziemy chcieli promować musi kiedyś zadebiutować.

Odp: Rozmowy o Sporcie - Maciej Kamiński - 14.04.2016

(14.04.2016, 13:19:15)Tomasz Bagrat-Dostojewski link napisał(a): Tylko wszystko ma swój początek , więc i nowa dziedzina sportu jeżeli takową będziemy chcieli promować musi kiedyś zadebiutować.
Skoki narciarskie już zadebiutowały, wystarczy tylko je wznowić.

Odp: Rozmowy o Sporcie - Eddard Noqtern - 14.04.2016

Chodziło mi o to, że ciężko coś "stworzyć".

Proponuję zatem położyć większy nacisk na rozwój tej dyscypliny .