Forum Republiki Bialeńskiej
Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html)
+--- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-41.html)
+---- Dział: Kadencje archiwalne (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-43.html)
+----- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej XXIII Kadencji (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-93.html)
+----- Wątek: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka (/thread-6200.html)

Strony: 1 2

Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Mikołaj Patryk Dostojewski - 25.08.2016

Proszę Posłów Parlamentu XXIII Kadencji o złożenie przysiąg poselskich w tym wątku.

Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej.

Przypomnę tylko że zgodnie z art.16 ust.3 Ordynacji Wyborczej niezłożenie przysięgi w terminie 4 dni od opublikowania wyników wyborów traktowane jest jak zrzeczenie się mandatu poselskiego.

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Maciej Kamiński - 25.08.2016

Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej. Tak mi dopomóż kropko przed emotikoną!

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Bajtuś - 25.08.2016

Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej.

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Piotr Pawel I - 25.08.2016

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Ronon Dex - 25.08.2016

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Maciej Kamiński - 25.08.2016

Wyłaźże stąd, jest siedem mandatów.
I Andrzej wyszedł. Teraz mój post nie ma sensu.

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Mikołaj Patryk Dostojewski - 25.08.2016

Andrzej, gdybyś nie był ministrem, usunąłbym Twój post.

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Frederick Hufflepuff - 25.08.2016

Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej. Tak mi dopomóż Bóg!

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Eddard Noqtern - 26.08.2016

Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej. Tak mi dopomóż kropko przed emotikoną!

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Mikołaj Patryk Dostojewski - 27.08.2016

Przechodzimy do zgłaszania kandydatur na Marszałka Parlamentu. Czas na zgłaszanie - 2 doby.

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Frederick Hufflepuff - 27.08.2016

Zgłaszam kandydaturę Eddarda Noqterna.

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Mikołaj Patryk Dostojewski - 29.08.2016

Dwie doby minęły. Głosujemy nad jedyną złożoną kandydaturą.

ZA

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Maciej Kamiński - 29.08.2016

ZA.

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Ronon Dex - 29.08.2016

ZA.

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Piotr Pawel I - 29.08.2016

Ale czy kandydat wyraził zgodę?...
Tak czy inaczej, ja jestem oczywiście ZA

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Frederick Hufflepuff - 29.08.2016

ZA

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Bajtuś - 29.08.2016

za

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Eddard Noqtern - 29.08.2016

Ach. No cóż, skoro wszyscy są za, czy mam cokolwiek do powiedzenia? Dziękuję za zaufanie i również głosuję ZA.

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Mikołaj Patryk Dostojewski - 30.08.2016

Głosowanie zakończone.
Parlament wybrał Posła Eddarda Noqterna na Marszałka Parlamentu XXIII Kadencji.

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Eddard Noqtern - 12.09.2016

Będę nieobecny w Parlamencie w dniach 13-16.09. W tym czasie moje obowiązki przejmie Wicemarszałek Hufflepuff.