![]() |
|
Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html) +--- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-41.html) +---- Dział: Kadencje archiwalne (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-43.html) +----- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej XXIV Kadencji (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-96.html) +----- Wątek: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia (/thread-6556.html) |
Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Maciej Kamiński - 06.10.2016 Witam w kolejnej kadencji. Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej. Tak mi dopomóż kropko przed emotikoną! I, bez zbędnych ceregieli, rozpoczynamy trzydniowe zgłaszanie kandydatów na Marszałka (z góry wykluczam siebie). Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Eddard Noqtern - 06.10.2016 Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej. Zgłaszam Posła [member=333]Tadeusz Krasnodębski[/member] . Proszę tylko o potwierdzenie, gdyż zrobiłem to bez wstępnych konsultacji. Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Mikołaj Patryk Dostojewski - 06.10.2016 Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej. Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Tadeusz Krasnodębski - 06.10.2016 Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej. Tak mi dopomóż braku kropki przed emotikoną! (-) Tadeusz Krasnodębski Proponuję kandydaturę Freddericka, jeśli będzie zainteresowany. Bardzo dobrze sprawdził się ostatnio jako p.o. Marszałka i myślę, że zasługuje na to wyróżnienie. Jako że to pierwszy raz, kiedy jestem Posłem, wolałbym na razie obserwować, niż przewodniczyć, więc muszę odmówić, Eddardzie, ale dziękuję za zaufanie. Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Eddard Noqtern - 06.10.2016 (06.10.2016, 20:50:21)Tadeusz Krasnodębski link napisał(a): Proponuję kandydaturę Freddericka, jeśli będzie zainteresowany. Frederick poprzez PW poinformował mnie, że nie będzie ubiegał się ponownie o to stanowisko. (06.10.2016, 20:50:21)Tadeusz Krasnodębski link napisał(a): Jako że to pierwszy raz, kiedy jestem Posłem, wolałbym na razie obserwować, niż przewodniczyć, więc muszę odmówić, Eddardzie, ale dziękuję za zaufanie. Wydaję mi się, że okres obserwacji, a nawet uczestnictwa w licznych debatach masz już za sobą. Dlatego proszę Cię o przemyślenie decyzji - roboty nie jest naprawdę dużo i można sobie z tym poradzić. A w razie problemów ja, jak i na pewno Frederick, Mikołaj, Ronon, czy Maciej będziemy służyć Ci pomocą. Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Tadeusz Krasnodębski - 06.10.2016 Wobec tego wycofuję kandydaturę Fryderyka. Mimo wszystko w tej kadencji nie czuję się na siłach. A Ty, Eddardzie? Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Eddard Noqtern - 06.10.2016 Cytat:Mimo wszystko w tej kadencji nie czuję się na siłach. A Ty, Eddardzie? Ja pełniłem ten urząd podczas prawie całej zeszłej kadencji i muszę przyznać, że nie jest to na tyle przyjemna funkcja, aby robić to dłużej pod rząd. Potrzebna jest rotacja. ![]() Wobec tego zgłaszam Mikołaja. Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Frederick Hufflepuff - 06.10.2016 Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej. Tak mi dopomóż Bóg! Tak, potwierdzam, nie zamierzam ubiegać się o stanowisko Marszałka Parlamentu. Ostatnio świat realny pozwala mi na zbyt mało, żebym mógł piastować tak czasochłonną i wymagającą pilnowania terminów funkcję. Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Piotr Pawel I - 07.10.2016 Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej. Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Mikołaj Patryk Dostojewski - 07.10.2016 (06.10.2016, 21:04:10)Eddard Noqtern link napisał(a): Ja pełniłem ten urząd podczas prawie całej zeszłej kadencji i muszę przyznać, że nie jest to na tyle przyjemna funkcja, aby robić to dłużej pod rząd. Potrzebna jest rotacja.Z przykrością muszę odmówić. Funkcja marszałka wymaga elastyczności i ścisłego trzymania się terminów a ja ostatnimi czasy mam mało czasu wolnego. Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Eddard Noqtern - 07.10.2016 Tak więc zgłaszam Ronona Dexa. Jeśli się nie zgodzi to będziemy mieli pat. Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Ronon Dex - 08.10.2016 Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej. Obawiam się, że mogę mieć problemy z należytym wywiązywaniem się z obowiązków marszałka, ze względu na obciążenie sprawami realowymi w ostatnim czasie. Jeżeli nie ma innych, którzy mogli by się tego podjąć to oczywiście nie będę się uchylał od odpowiedzialności - mam nadzieję, że niezawodny Maciej w takim przypadku zgodzi się być wicemarszałkiem i w razie czego mnie zastąpi gdyby mnie real zbytnio przydusił. Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Maciej Kamiński - 08.10.2016 Z racji tego, że Wice za bytności Marszałka właściwego nic nie może, funkcję tę mogę przejąć. Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Frederick Hufflepuff - 09.10.2016 W związku z nieco patową sytuacją i niemożnością wyboru Marszałka, ogłaszam, że jestem w stanie objąć urząd (zastrzegam jednak, że na pewno nie na całą kadencję Parlamentu). Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Maciej Kamiński - 09.10.2016 No i świetnie, jest dwóch kandydatów. Po 20:30 otworzę głosowanie. Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Maciej Kamiński - 09.10.2016 Rozpoczynamy zatem wybory. Prezentuję dwa projekty uchwały, nad którą będziemy głosować: Cytat: Cytat: Głosuję na Ronona. Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Frederick Hufflepuff - 09.10.2016 Głosuję na siebie. Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Tadeusz Krasnodębski - 09.10.2016 Głosuję na Fredericka. Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Eddard Noqtern - 09.10.2016 Głosuję na Fredericka. Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Ronon Dex - 09.10.2016 Jako kandydujący - Wstrzymuję się od głosu. |