![]() |
|
Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Kawiarnia Artystyczna "Kulturalna" (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-78.html) +--- Wątek: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów (/thread-6939.html) Strony:
1
2
|
Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - AndrzejSwarzewski - 26.11.2016 Szanowni Państwo! Po rozmowie z Eddardem Noqternem doszliśmy do wniosku, iż oficjalne zakończenie stowarzyszenie powinno odbyć się łącznie z obchodami Święta Władz Konstytucyjnych. Nasze stowarzyszenie wygaśnie 30 grudnia, zaś święto przypada na 17 grudnia. W międzyczasie mamy jeszcze święta, które nie sprzyjają spędzaniu czasu w Internecie. Postanowiliśmy powołać wspólny Komitet Organizacyjny. Zachęcamy wszystkich chętnych Bialeńczyków i Hasselandczyków do dołączenia! ![]() Pierwszą kwestią jest termin. Co powiecie na 18 grudnia? Ostatni niebożonarodzeniowy dzień wolny. A kto chciałby pomóc w organizacji? Mam na myśli zwłaszcza część artystyczną. Fajnie byłoby, gdyby coś takiego się odbyło. To ostatnie takie spotkanie stowarzyszonych narodów... RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - Hewret von Thorn - 26.11.2016 Chętnie pomogę! Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - Eddard Noqtern - 27.11.2016 Zgodnie z zapowiedziami wezmę udział w akcji organizacyjnej. Ale zanim - poinformuje Hasselandczyków o terminie, być może większości nie będzie pasować i trzeba będzie zmienić? RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - AndrzejSwarzewski - 27.11.2016 Oczywiście, jeżeli nie będzie pasowało, to można przenieść. Ja dałem tylko propozycję. RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - AndrzejSwarzewski - 28.11.2016 Termin 18 grudnia jest ostateczny.
RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - Piotr Pawel I - 28.11.2016 Nigdy nie będzie tak, żeby wszystkim pasowało 18 grudnia - i działamy! Byłoby świetnie tego dnia podpisać nowy traktat - już nie stowarzyszeniowy, ale o wzajemnym uznaniu, przyjaźni i wszechstronnej współpracy.
RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - AndrzejSwarzewski - 28.11.2016 Świetny pomysł! Myślę, że nie będziemy mieli problemu z jego wynegocjowaniem, tylko musimy umówić się na jakieś spotkanie. Zapraszam do Pałacu.
RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - Eddard Noqtern - 28.11.2016 No dobra, termin za nami to pora przejść do planu działań? Wieczorem - 20? Powinny odbyć się uroczystości na IRC. A wcześniej można jeszcze zrobić coś na forum. Jakieś pomysły co może być? Defilada? Konkurs? RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - AndrzejSwarzewski - 28.11.2016 Myślę, że dwudziesta to najrozsądniejszy termin. Oczywiście, że na IRC-u. Ja tradycyjnie nadam folwarki, ale tym razem może być to poboczny, a nie centralny element obchodów. Defilada to dobry pomysł. Konkurs też, ale czy będą chętni? Raczej ostatnio niewielu ich było. Chyba, że masz jakiś elektryzujący pomysł? RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - Maciej Kamiński - 28.11.2016 Przypominam, że to pierwsza okazja na Ordery Tytułu Bohatera.
RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - AndrzejSwarzewski - 28.11.2016 Ja z tym do Ciebie napiszę, ale to prywatnie.
RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - AndrzejSwarzewski - 30.11.2016 A jak zapatrujecie się na część artystyczną? RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - Piotr Pawel I - 30.11.2016 https://www.youtube.com/watch?v=tSjqx_0RarU Coś w rodzaju razuryjskich tańców ludowych?... RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - AndrzejSwarzewski - 30.11.2016 Pewnie, ale fajnie byłoby, żebyśmy coś wspólnie zrobili. Może krótki teatr na IRC? RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - Maciej Kamiński - 30.11.2016 Może kolejną część spektaklu, który od 15 miesięcy gramy? RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - Eddard Noqtern - 30.11.2016 Nie jestem fanem teatru na IRCu. A Dni Hasselandzko-Bialeńsko-Brodryjskie? Jakieś wspólne targi, prezentacje kultur, miast, regionów itp? RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - AndrzejSwarzewski - 30.11.2016 Niezbyt wiem jak miałyby te targi na IRC-u wyglądać. Może teatr odgrywany wirtualnie trochę traci, ale jednak jest oryginalnym elementem kultury. Targi można oprócz tego zrobić, ale bardziej na forum. Macieju, można, ale proponuję niewielką liczbę aktorów. RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - Ametyst Faradobus - 30.11.2016 Termin pasuje, chociaż 22 byłby bardziej idealny, ale to tylko moje subiektywne paczenie. RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - Maciej Kamiński - 30.11.2016 No to można by napisać przedstawienie na małą liczbę aktorów. Z góry jednak mówię - sam nie piszę. Minimum jeden chętny do pomocy będzie potrzebny. RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - AndrzejSwarzewski - 30.11.2016 Ja mogę pomóc, chociaż literatem nie jestem. I wystąpić też mogę!
|