Forum Republiki Bialeńskiej
Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Kawiarnia Artystyczna "Kulturalna" (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-78.html)
+--- Wątek: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów (/thread-6939.html)

Strony: 1 2

Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - AndrzejSwarzewski - 26.11.2016

Szanowni Państwo!
Po rozmowie z Eddardem Noqternem doszliśmy do wniosku, iż oficjalne zakończenie stowarzyszenie powinno odbyć się łącznie z obchodami Święta Władz Konstytucyjnych. Nasze stowarzyszenie wygaśnie 30 grudnia, zaś święto przypada na 17 grudnia. W międzyczasie mamy jeszcze święta, które nie sprzyjają spędzaniu czasu w Internecie. 
Postanowiliśmy powołać wspólny Komitet Organizacyjny. Zachęcamy wszystkich chętnych Bialeńczyków i Hasselandczyków do dołączenia! Smile
Pierwszą kwestią jest termin. Co powiecie na 18 grudnia? Ostatni niebożonarodzeniowy dzień wolny. 
A kto chciałby pomóc w organizacji? Mam na myśli zwłaszcza część artystyczną. Fajnie byłoby, gdyby coś takiego się odbyło. To ostatnie takie spotkanie stowarzyszonych narodów...

RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - Hewret von Thorn - 26.11.2016

Chętnie pomogę!

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka

RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - Eddard Noqtern - 27.11.2016

Zgodnie z zapowiedziami wezmę udział w akcji organizacyjnej. Ale zanim - poinformuje Hasselandczyków o terminie, być może większości nie będzie pasować i trzeba będzie zmienić?

RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - AndrzejSwarzewski - 27.11.2016

Oczywiście, jeżeli nie będzie pasowało, to można przenieść. Ja dałem tylko propozycję.

RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - AndrzejSwarzewski - 28.11.2016

Termin 18 grudnia jest ostateczny. Smile

RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - Piotr Pawel I - 28.11.2016

Nigdy nie będzie tak, żeby wszystkim pasowało Wink 18 grudnia - i działamy! Byłoby świetnie tego dnia podpisać nowy traktat - już nie stowarzyszeniowy, ale o wzajemnym uznaniu, przyjaźni i wszechstronnej współpracy.

Świetny pomysł! Smile Myślę, że nie będziemy mieli problemu z jego wynegocjowaniem, tylko musimy umówić się na jakieś spotkanie. Zapraszam do Pałacu. Wink

RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - Eddard Noqtern - 28.11.2016

No dobra, termin za nami to pora przejść do planu działań?

Wieczorem - 20? Powinny odbyć się uroczystości na IRC.
A wcześniej można jeszcze zrobić coś na forum. Jakieś pomysły co może być? Defilada? Konkurs?

Myślę, że dwudziesta to najrozsądniejszy termin. Oczywiście, że na IRC-u. Ja tradycyjnie nadam folwarki, ale tym razem może być to poboczny, a nie centralny element obchodów. Wink
Defilada to dobry pomysł. Konkurs też, ale czy będą chętni? Raczej ostatnio niewielu ich było. Chyba, że masz jakiś elektryzujący pomysł?

RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - Maciej Kamiński - 28.11.2016

Przypominam, że to pierwsza okazja na Ordery Tytułu Bohatera. Wink

Ja z tym do Ciebie napiszę, ale to prywatnie. Wink

RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - AndrzejSwarzewski - 30.11.2016

A jak zapatrujecie się na część artystyczną?

RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - Piotr Pawel I - 30.11.2016

https://www.youtube.com/watch?v=tSjqx_0RarU

Coś w rodzaju razuryjskich tańców ludowych?...

Pewnie, ale fajnie byłoby, żebyśmy coś wspólnie zrobili. Może krótki teatr na IRC?

RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - Maciej Kamiński - 30.11.2016

Może kolejną część spektaklu, który od 15 miesięcy gramy?

RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - Eddard Noqtern - 30.11.2016

Nie jestem fanem teatru na IRCu. A Dni Hasselandzko-Bialeńsko-Brodryjskie? Jakieś wspólne targi, prezentacje kultur, miast, regionów itp?

Niezbyt wiem jak miałyby te targi na IRC-u wyglądać. Może teatr odgrywany wirtualnie trochę traci, ale jednak jest oryginalnym elementem kultury. Targi można oprócz tego zrobić, ale bardziej na forum.
Macieju, można, ale proponuję niewielką liczbę aktorów.

RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - Ametyst Faradobus - 30.11.2016

Termin pasuje, chociaż 22 byłby bardziej idealny, ale to tylko moje subiektywne paczenie.

RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - Maciej Kamiński - 30.11.2016

No to można by napisać przedstawienie na małą liczbę aktorów.
Z góry jednak mówię - sam nie piszę. Minimum jeden chętny do pomocy będzie potrzebny.

Ja mogę pomóc, chociaż literatem nie jestem. Wink I wystąpić też mogę!