![]() |
|
Propozycja traktatu - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +--- Wątek: Propozycja traktatu (/thread-7410.html) |
Propozycja traktatu - Aleksandra Dostojewska - 06.03.2017 Razem z Andrzejem opracowałam propozycję traktatu RB - CB. Cytat:Traktat zawarcia Unii Bialeńsko – Brodryjskiej RE: Propozycja traktatu - AndrzejSwarzewski - 06.03.2017 Czekamy na uwagi.
RE: Propozycja traktatu - Frederick Hufflepuff - 06.03.2017 Projekt traktatu zapewne był pisany pośpiesznie, "na kolanie". Nie widzę żadnych przesłanek ku temu, aby Bialenia podpisywała z jakimkolwiek państwem tego typu traktat. Mieliśmy szansę na odnowę ścisłej umowy z Królestwem Hasselandu i Carstwem Brodryjskim kilka miesięcy temu i ta wielka szansa została zaprzepaszczona przez ówcześnie rządzących. Brodria jest obecnie członkiem Konfederacji Amicitia, rozwija współpracę z innymi mikronacjami i musimy to zaakceptować. RE: Propozycja traktatu - AndrzejSwarzewski - 06.03.2017 Brodria nie należy do żadnej konfederacji. RE: Propozycja traktatu - Aleksandra Dostojewska - 06.03.2017 Słowo Pana Hupfellpuffa godzą w interes narodowy Bialenii. Jego stanowisko MSZ należy stanowczo przemyśleć, bo albo jest nie zorientowany w sytuacji, albo działa na korzyść obcego państwa. RE: Propozycja traktatu - Frederick Hufflepuff - 06.03.2017 Panie Prezydencie, nie możemy ukrywać pewnych zdarzeń i maskować stanu faktycznego. Zadaniem Bialenii powinno być teraz skupienie się na odbudowaniu zaufania do naszego państwa i zachęceniu byłych obywateli do powrotu do Ojczyzny. Mimo walnego wpływu Aleksandry Swarzewskiej-Dostojewskiej na Pana Prezydenta, powinien Pan Prezydent przyjąć kierunek antykonfrontacyjny. Jeśli zostanę ministrem spraw zagranicznych, Republika obierze kurs na pojednanie z Brodrią i innymi krajami. RE: Propozycja traktatu - Ametyst Faradobus - 06.03.2017 No nie jest to projekt dopracowany. Najlepiej omówmy wzajemne postulaty, marzenia, pragnienia i oczekiwania, a dopiero później wspólnie napiszmy sensowny dokument. RE: Propozycja traktatu - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 06.03.2017 Choć nie zgadzam się z wszystkimi słowami Huffelpafa nie podoba mi się jego straszanie przez Caryce. Ja też nie popre traktatu w takiej formie. RE: Propozycja traktatu - AndrzejSwarzewski - 06.03.2017 Bialenia nie musi się pojednywać z Brodrią, ponieważ mamy świetne relacje. Z Carycą rozmawiam codziennie i mamy te same poglądy na większość kwestii. RE: Propozycja traktatu - Feliks Spirkin - 06.03.2017 Z ogólnymi założeniami traktatu się zgadzam, jednak trzeba go dopracować. Dopóki choć jedna osoba czuje się Brodryjczykiem, i życzy sobie, aby jego ojczyzna była u boku Bialenii, to musimy to uszanować i wspierać z całych sił. Za dużo obydwa te narody razem przeszły, aby całe dziedzictwo miało zostać zaprzepaszczone przez kaprys kilku osób. RE: Propozycja traktatu - AndrzejSwarzewski - 06.03.2017 Cytat:Panie Prezydencie, nie możemy ukrywać pewnych zdarzeń i maskować stanu faktycznego. Stanem faktycznym jest podział Brodrii. Rząd Aleksandry jest równie legalny, co rząd Iwana, a dodatkowo po stronie władzy Jej Carskiej Mości leży słuszność historyczna (Brodria jest zjednoczona z Bialenią od jesieni 2014 roku). Cytat:Zadaniem Bialenii powinno być teraz skupienie się na odbudowaniu zaufania do naszego państwa i zachęceniu byłych obywateli do powrotu do Ojczyzny. To staram się robić poprzez uporządkowanie spraw wewnętrznych, powołanie Rządu Jedności Narodowej i podnoszenie aktywności bialeńskiej, a także skupianie jej na kwestiach innych niż konflikt z Iwanem i Hasselandem. Liczę na Pańską pomoc w tej materii. Cytat:Mimo walnego wpływu Aleksandry Swarzewskiej-Dostojewskiej na Pana Prezydenta, powinien Pan Prezydent przyjąć kierunek antykonfrontacyjny. Jestem nastawiony antykonfrontacyjnie. W swoim orędziu wygłoszonym jeszcze jako p.o. Prezydenta przeprosiłem Iwana Pietrowa, Piotra Zayma, Eddarda Noqterna, Bajtusia i pozostałych. Nie chcę dalszej eskalacji konfliktu, jestem gotowy do rozmów. Jednakże kierunek antykonfrontacyjny nie może polegać na bezmyślnych ustępstwach. Towarzysz Kaniewski, Przywódca Powstania Marcowego nie cofnął się przed represjami i dzięki temu istnieje Bialenia. Ja również, pomimo swojego pokojowego nastawienia, nie będę się cofał i działał na szkodę Bialenii i naszego sojusznika - Brodrii. Cytat:Jeśli zostanę ministrem spraw zagranicznych, Republika obierze kurs na pojednanie z Brodrią i innymi krajami. Jeśli zostanie Pan ministrem spraw zagranicznych w czasie mojego stania na czele rządu, to wspólnie ustalimy jaki kurs obierze Republika. RE: Propozycja traktatu - Aleksandra Dostojewska - 06.03.2017 Niestety, kandydat na MSZ jawnie ignoruje pewne fakty i ustalenia. Co do reszty... Jeżeli czujecie się naprawdę Brodryjczykami i chcecie działać w Carstwie, to mam pewien pomysł. Napiszcie mi, każdy z osobna, w pw wasze oczekiwania ode mnie i pomysły na Brodrię. RE: Propozycja traktatu - AndrzejSwarzewski - 06.03.2017 (06.03.2017, 18:53:54)Aleksandra Dostojewska napisał(a): Napiszcie mi, każdy z osobna, w pw wasze oczekiwania ode mnie i pomysły na Brodrię.Wysłane.
RE: Propozycja traktatu - AndrzejSwarzewski - 09.03.2017 Debata uchichła, więc przedstawię propozycję na podstawie starego Układu Stowarzyszeniowego oraz dawnego projektu Hewreta (kwestia obowiązywania prawa). Cytat:Układ stowarzyszeniowy Czy ktoś ma jakieś uwagi? ![]() Dodam, że z nikim nie konsultowałem treści. RE: Propozycja traktatu - Maciej Kamiński - 09.03.2017 W weekend się odniosę. RE: Propozycja traktatu - Feliks Spirkin - 09.03.2017 I raczej to jest najodpowiedniejszy projekt traktatu w związku z obecną sytuacją. RE: Propozycja traktatu - Aleksandra Dostojewska - 09.03.2017 Generalnie jest w porządku, ale należy dodać immunitet, tak żeby nie było sytuacji jak kiedyś, gdy Maciej zastrzelił i wydalił głowę państwa.... RE: Propozycja traktatu - AndrzejSwarzewski - 09.03.2017 Masz pomysł w którym miejscu i jakimi słowami wpisać ten immunitet? RE: Propozycja traktatu - Maciej Kamiński - 09.03.2017 A czy któraś głowa zamierzać dopuszczać się poważnych naruszeń? :roll: Zresztą, z tego, co widzę, społeczeństwo ma od kwietnia 2016 pewną traumę na tego typu rozwiązania, więc nie ma co się bać o Macieja... RE: Propozycja traktatu - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 09.03.2017 Akurat w sprawie imunitetu jestem najbardziej przeciw. Nie chce by ktokolwiek był świętą krową, jest coś takiego jak równość wobec prawa. :p Pozatym imunitet nie chroni przed kulami policyjnymi Caryco.
|