![]() |
|
Wędrowny Dwór Króla Hirschbergii i Weerlandu - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Administracja samorządowa (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-5.html) +--- Dział: Rzesza Bialeńska (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-551.html) +---- Dział: Majątki lenne (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-440.html) +----- Dział: Kniaziostwo Mechanice Faradobusowskie (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-474.html) +----- Wątek: Wędrowny Dwór Króla Hirschbergii i Weerlandu (/thread-7890.html) Strony:
1
2
|
Wędrowny Dwór Króla Hirschbergii i Weerlandu - Ametyst Faradobus - 20.06.2017 ![]() Chyba nikt wśród Przyjaciół nie ma wątpliwości, że Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu osiągnęło niemal już najwyższy poziom monarchosocjalizmu i w związku z tym prosperuje świetnie plasując się w czołówce rozwijających się najbardziej rozwiniętych państw Orientyki i w ogóle Mikroświata. Mam jednak świadomość, że nie każdy jest tak oczytany w dziełach klasyków monarchosocjalizmu, jak ja (zwłaszcza, że wydanie tych Dzieł niestety troszeczkę się opóźnia) i nie wszyscy są w stanie w pełni zrozumieć słowa mówiące o tym, iż Socjalistyczne Królestwo nie jest z tego świata.
Korzystając z okazji, iż nasz aparat państwowy jest rozwinięty do tego stopnia, że Lud Szlachecki rządzi się sam, a ja mogę często przebywać w Bialenii i nawet nią rządzić, postanowiłem sprowadzić do Mechanic część swojego dworu monarszego, stanowiącego osobiste otoczenie i podręczną kancelarię zarówno Bardzo Wspaniałego Króla Hirschbergii i Weerlandu, jak i dynastii Faradobusów.
![]() Siedzibą wędrownego dworu jest pałac rodowy w Mechanicach. Niebawem, z uwagi na nowe potrzeby, przejdzie on drobną przebudowę. Planowane jest też sprowadzenie do Bialenii moich rodowych goryli. RE: Wędrowny Dwór Króla Hirschbergii i Weerlandu - Ametyst Faradobus - 10.09.2017 Będąc na wczasach zamówiłem u jakiegoś lokalnego artysty nową koronę, bo jak wiadomo im większa korona tym... tym większy jest autorytet noszącego ją króla. Wejdzie ona w skład rodowych dóbr, a także znalazła się w nowej wersji herbu Faradobusów widocznego powyżej. ![]() RE: Wędrowny Dwór Króla Hirschbergii i Weerlandu - Karol Medycejski - 10.09.2017 Toż to przecież zimowa wersja tiary rotryjskiego patriarchy skradziona przed trzema laty z Muzeum Patriarszego w Maślankowicach Orientyckich! RE: Wędrowny Dwór Króla Hirschbergii i Weerlandu - Piotr Pietrow - 10.09.2017 Towarzyszu Królu-Prezydencie, jak można dołączyć do Dworu? RE: Wędrowny Dwór Króla Hirschbergii i Weerlandu - Ametyst Faradobus - 10.09.2017 (10.09.2017, 16:56:17)Karol Medycejski napisał(a): Toż to przecież zimowa wersja tiary rotryjskiego patriarchy skradziona przed trzema laty z Muzeum Patriarszego w Maślankowicach Orientyckich! A nie wiem, ale mam paragon. (10.09.2017, 17:14:59)Piotr Pietrow napisał(a): Towarzyszu Królu-Prezydencie, jak można dołączyć do Dworu? Zależy jako kto, ale w sumie mógłbym rozszerzyć szeregi rodu. RE: Wędrowny Dwór Króla Hirschbergii i Weerlandu - Piotr Pietrow - 10.09.2017 Jeśli nie macie nic przeciwko to mógłbym zostać przyjacielem Dworu Faradobusów. RE: Wędrowny Dwór Króla Hirschbergii i Weerlandu - Karol Wawrzyniec Medyceusz-Zep - 10.09.2017 (10.09.2017, 21:59:42)Piotr Pietrow napisał(a): Jeśli nie macie nic przeciwko to mógłbym zostać przyjacielem Dworu Faradobusów. Mówisz nadwornym błaznem? RE: Wędrowny Dwór Króla Hirschbergii i Weerlandu - Piotr Pietrow - 10.09.2017 Chyba nie dam naklejek na te świerzaki.
RE: Wędrowny Dwór Króla Hirschbergii i Weerlandu - Ametyst Faradobus - 10.09.2017 Czy masz brodę i umiesz leczyć hore na hemofilię curki? Tylko taki może być przyjacielem wielkiego domu panującego. PS. Tak, wiem że curki na hemofilię nie horują. RE: Wędrowny Dwór Króla Hirschbergii i Weerlandu - Piotr Pietrow - 10.09.2017 Brody musiałem się pozbyć, ponieważ uznaliby mnie za grubego Bojara, lecz jeśli to jedyne wymaganie to oczywiście! RE: Wędrowny Dwór Króla Hirschbergii i Weerlandu - Ametyst Faradobus - 10.09.2017 Inna sprawa, że rody panujące Hirschbergii i Weerlandu oraz Brodrii powinny się połączyć, tak z czystej przyzwoitości. RE: Wędrowny Dwór Króla Hirschbergii i Weerlandu - Piotr Pietrow - 10.09.2017 Omom czy jako władca Rusi Batawskiej Piotr von Heim-Heintschel-Pawłowicz-Dostojewski-Pietrow też podchodzę pod te połączenie? RE: Wędrowny Dwór Króla Hirschbergii i Weerlandu - Maciej Kamiński - 10.09.2017 Dostojewscy są skoligaceni ze Swarzewskimi, Swarzewscy z Wettinami, Wettini z Faradobusami... Close enough. RE: Wędrowny Dwór Króla Hirschbergii i Weerlandu - Karol Wawrzyniec Medyceusz-Zep - 11.09.2017 A Faradobusowie z Bourbonami, a Bourbony z Brendy Medyceuszami i Zepami. Tak to idzie. RE: Wędrowny Dwór Króla Hirschbergii i Weerlandu - Ametyst Faradobus - 11.09.2017 Trzeba stworzyć jakieś duże drzewo. RE: Wędrowny Dwór Króla Hirschbergii i Weerlandu - Maciej Kamiński - 11.09.2017 Byle brzozę. RE: Wędrowny Dwór Króla Hirschbergii i Weerlandu - Piotr Pietrow - 11.09.2017 Ale to musi być majestatyczna brzoza! RE: Wędrowny Dwór Króla Hirschbergii i Weerlandu - Maciej Kamiński - 11.09.2017 I potężna. Koniecznie potężna. RE: Wędrowny Dwór Króla Hirschbergii i Weerlandu - Iwan Pietrow - 11.09.2017 Takie to tylko rosną ponad 300 km na zachód od Moskwy. RE: Wędrowny Dwór Króla Hirschbergii i Weerlandu - Ametyst Faradobus - 11.09.2017 Wiem, widziałem i nawet mam kawałek tej najsłynniejszej. |