![]() |
|
Miejsce składania list pracowników wraz z ich zarobkami - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Organy i instytucje państwowe (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-9.html) +--- Dział: Wysoka Komisja Nadzoru Finansowego (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-102.html) +---- Dział: Kancelaria WKNF (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-107.html) +---- Wątek: Miejsce składania list pracowników wraz z ich zarobkami (/thread-8473.html) Strony:
1
2
|
Miejsce składania list pracowników wraz z ich zarobkami - Antoni Kacper Burbon-Conti - 14.11.2017 Szanowni Przedstawiciele instytucji korzystających z bialeńskiego systemu finansowego oraz przedsiębiorcy! Wyznaczam ten wątek, jako miejsce składania listy zatrudnionych przez Was osób wraz z ich wynagrodzeniami po denominacji. Przypominam, że jest to obowiązkowa czynność, która podlega karze grzywny. Proszę o przedstawienie list niezwłocznie. W najbliższy piątek (17 listopada) zamknę tę listę i osoby, które nie dotrzymają wyznaczonego terminu będą podlegać karze grzywny.
Uwaga! Właściciele przedsiębiorstw, którzy pobierają pensję (a przynajmniej powinni) również powinni opublikować dane swojego przedsiębiorstwa.
Uwaga! Mówiąc przedstawiciele instytucji korzystających z bialeńskiego systemu finansowego mam na myśli wszelkie instytucje, te państwowe również, które mają pracowników i powinni wypłacać im pensje, np. Parlament, Gabinet Prezydenta, Policja, Uniwersytet itp., zaś mówiąc o przedsiębiorcach mam na myśli przedsiębiorstwa prywatne oraz państwowe, w których ktoś pracuje lub ktoś jest właścicielem. Jeżeli zarobki nie są aktualnie ustalone, proszę tu uczynić lub zostawić lukę w tym miejscu.
Uwaga! Zwracam uwagę, że dane będą autoryzowane przez Komisję.Sposób przedstawienia informacji:
Nazwa przedsiębiorstwa - przedstawiciel:
Proszę o wypowiadanie się osób jedynie w sprawie publikacji list. Wszelkie pytania kierować proszę tutaj.
RE: Miejsce składania list pracowników wraz z ich zarobkami - Eddard Noqtern - 14.11.2017 A co z przedsiębiorstwami prywatnymi jak Royal Corp? Nazwa przedsiębiorstwa - przedstawiciel: Eddard Noqtern - Prezes: 100% udziałów RE: Miejsce składania list pracowników wraz z ich zarobkami - Mikołaj Patryk Dostojewski - 14.11.2017 Nazwa przedsiębiorstwa - przedstawiciel: Linie Lotniczo-Autokarowe "Nordlines" - Mikołaj Patryk Dostojewski 1. Mikołaj Patryk Dostojewski - brak regularnej pensji, dochód uzależniony jest od ilości chętnych na bilety Nordlines Nazwa przedsiębiorstwa - przedstawiciel: Bialeński Zarząd Dróg Krajowych i Autostrad - Mikołaj Patryk Dostojewski 1. Mikołaj Patryk Dostojewski - brak regularnej pensji RE: Miejsce składania list pracowników wraz z ich zarobkami - Kamil Maciejewski - 14.11.2017 Nazwa przedsiębiorstwa - przedstawiciel: Bial-food: 1. Kamil Maciejewski - pensja zostanie wyznaczona, gdy powstanie system v-utrzymania podstawowego. Bialbud: 1. Kamil Maciejewski - brak stałej pensji. RE: Miejsce składania list pracowników wraz z ich zarobkami - Maciej Kamiński - 15.11.2017 No to lista płac za ostatnią, trzydziestą pierwszą kadencję przedstawia się następująco (resztę zrobię w innym terminie): Aleksandra Dostojewska - 8 starych bialenów (ale z racji utraty obywatelstwa w życiu ich nie zobaczy), Paolo Carlo de Medici y Zep - 19 starych bialenów (ale z racji zrzeczenia się obywatelstwa zobaczy te środki tylko w razie reformy do czasu, aż któryś konduktor uzna mu ów akt), Gaudius van der Cathair - 48 starych bialenów, Akrypa Rabotowicz von Primisz - 70 starych bialenów, Frederick Hufflepuff - 70 starych bialenów, Taddeo Lorenzo de Medici y Zep - 78 starych bialenów, Maciej Kamiński - 80 starych bialenów. A, i jeszcze moje przedsiębiorstwa: Prywatna TSSŻ - zatrudniony jedynie prezes, czyli ja, i złamanego grosza stałych zarobków nie ma. Państwowe BBK - zatrudnieni dyrektor, czyli ja, i wicedyrektor, Ronon Dex. Złamanego grosza stałych zarobków nie ma. RE: Miejsce składania list pracowników wraz z ich zarobkami - Antoni Kacper Burbon-Conti - 16.11.2017 Przypominam wszystkim, że jutro mija termin publikowania list.
RE: Miejsce składania list pracowników wraz z ich zarobkami - Mikołaj Patryk Dostojewski - 16.11.2017 Cytat:Proszę o określenie czy dane przedsiębiorstwo jest prywatne/państwowe: @Mikołaj Patryk DostojewskiZarówno Nordlines, jak i BZDKiA, to przedsiębiorstwa prywatne. RE: Miejsce składania list pracowników wraz z ich zarobkami - Maciej Kamiński - 16.11.2017 Oględnie to do Sądu nie należy się na ten moment nic - wypłaty idą tylko od rozpraw (nie interpretacji), a jedyna takowa, jaką mieliśmy od ostatniej serii przelewów, ciągle trwa. [spoiler]Zadanie dla nowego konduktora - odwołać formalnie sędziego...[/spoiler] Podstawą do okradania ludzi z ich ciężko zarobionych pieniędzy po utracie obywatelstwa jest ten fragment ustawy o finansach (acz, odrobinę źle się wcześniej wyraziłem co do szczegółów niewypłacania): Cytat:c/ Konto indywidualne zostaje zamknięte w przypadku śmierci jego właściciela, rezygnacji lub utraty obywatelstwa RB. Armią nikt się na ten moment nie zajmuje, więc obowiązki, zgodnie z Konstą, idą w górę, do Pałacu Prezydenckiego. RE: Miejsce składania list pracowników wraz z ich zarobkami - Antoni Kacper Burbon-Conti - 16.11.2017 (16.11.2017, 19:19:29)Maciej Kamiński napisał(a): Oględnie to do Sądu nie należy się na ten moment nic - wypłaty idą tylko od rozpraw (nie interpretacji), a jedyna takowa, jaką mieliśmy od ostatniej serii przelewów, ciągle trwa. Dziękuję. Już się zacząłem martwić, że coś przeoczyłem. Tylko Pałac Prezydencki akurat jest w trakcie zmiany swojego głównego mieszkańca.
![]() RE: Miejsce składania list pracowników wraz z ich zarobkami - Maciej Kamiński - 16.11.2017 Cóż, no to wydłużcie termin. RE: Miejsce składania list pracowników wraz z ich zarobkami - Eddard Noqtern - 16.11.2017 U mnie prywatne. Co do ambasadorów - niech zrobi to już nowy MZS. Chciałem jeszcze spytać jak wygląda sytuacja z Rzeszą Bialeńską i wynagrodzeniem dla Lwa Wolnogradu i Rady Miasta. RE: Miejsce składania list pracowników wraz z ich zarobkami - Antoni Kacper Burbon-Conti - 16.11.2017 Zarobki Prezydenta wraz z jego Gabinetem (upływająca niebawem kadencja):
Zarobki WKNF (trwająca kadencja):
RE: Miejsce składania list pracowników wraz z ich zarobkami - Antoni Kacper Burbon-Conti - 16.11.2017 (16.11.2017, 19:32:11)Eddard Noqtern napisał(a): U mnie prywatne.Nalegam jednak byś Ty podał listę ambasadorów, nowy MSZ będzie się o to martwił później. Z tego co pamiętam, nie jest nigdzie określone, jak wyglądają zarobki Lwa czy Rady Miasta, ale mogę się mylić. RE: Miejsce składania list pracowników wraz z ich zarobkami - Kamil Maciejewski - 16.11.2017 Zarówno Bial-food jak i Bialbud są prywatne. RE: Miejsce składania list pracowników wraz z ich zarobkami - Thomas von Lisendorff - 16.11.2017 (16.11.2017, 19:06:37)Antoni Kacper Burbon-Conti napisał(a): Przypominam wszystkim, że jutro mija termin publikowania list. Jutro postara się to ogarnąć . Tylko nie wiem czy będzie to zgodne z prawem skoro nie jestem Naczelnym Dowódcą SZ RB. RE: Miejsce składania list pracowników wraz z ich zarobkami - Eddard Noqtern - 16.11.2017 (16.11.2017, 19:36:57)Antoni Kacper Burbon-Conti napisał(a): Z tego co pamiętam, nie jest nigdzie określone, jak wyglądają zarobki Lwa czy Rady Miasta, ale mogę się mylić. Jak więc to ustalić? RE: Miejsce składania list pracowników wraz z ich zarobkami - Thomas von Lisendorff - 16.11.2017 (16.11.2017, 20:05:52)Eddard Noqtern napisał(a):(16.11.2017, 19:36:57)Antoni Kacper Burbon-Conti napisał(a): Z tego co pamiętam, nie jest nigdzie określone, jak wyglądają zarobki Lwa czy Rady Miasta, ale mogę się mylić. Proponuję aby zajął się tym Sejm Rzeszy, coś na podobe jak w realu funkcjonuje Rada Gminy . To ona ustala wynagrodzenie wójta oraz dietę Radnych . W naszym przypadku można zrobić podobnie. Niech Sejm Rzeszy Uchwali zarobki - wynagrodzenie Lwa , Radnych czy członków Sejmu Rzeszy. RE: Miejsce składania list pracowników wraz z ich zarobkami - Thomas von Lisendorff - 16.11.2017 Przedstawiłem w Sejmie Rzeszy Projekt ws wynagrodzeń, a także projekt Rozkazu Naczelnego Dowódcy Sił Zbrojnych ws Żołdu. Proponuję aby także Bialeński Związek Sportowy opracował projekt ws wynagrodzeń i składek członkowskich. Mam pytanie @"Antoni Kacper Burbon-Conti" . Czy przewidywany jest budżet dla dyspozycji rządu ? Tzn, na co jakie kwoty ma przeznaczać ? RE: Miejsce składania list pracowników wraz z ich zarobkami - Antoni Kacper Burbon-Conti - 16.11.2017 (16.11.2017, 21:39:01)Thomas von Lisendorff napisał(a): Czy przewidywany jest budżet dla dyspozycji rządu ? Tzn, na co jakie kwoty ma przeznaczać ?To pytanie raczej trzeba kierować do przyszłego rządu, ale myślę, że prędzej czy później będzie konieczność ustalania budżetu państwa. RE: Miejsce składania list pracowników wraz z ich zarobkami - Thomas von Lisendorff - 16.11.2017 Z racji pełnionego przez Ciebie Antoni urzędu (Wysoki Komisarz Nadzoru Finansowego) , liczę iż przystąpisz do rozmów ws tego budżetu i pomożesz w jego tworzeniu. |