![]() |
|
Projekt "uchwały naprawczej" - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html) +--- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-41.html) +---- Dział: Kadencje archiwalne (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-43.html) +----- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej XXXIV kadencji (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-382.html) +----- Wątek: Projekt "uchwały naprawczej" (/thread-8900.html) Strony:
1
2
|
Projekt "uchwały naprawczej" - Severino Castiglioni - 03.02.2018 Cytat: Wysoka Izbo! Przedstawiam projekt uchwały, który naprawia niedopatrzenie w przepisach końcowych uchwalonego niedawno Regulaminu Parlamentu. Skreśla wadliwy przepis, który uchylał nieistniejący akt, a także uchyla już poprawnie nieobowiązujące regulaminy. Jako Wicemarszałek otwieram debatę i ustanawiam czas jej trwania na dobę, bo nie ma tu nad czym za bardzo dyskutować. Paweł Karol książę kardynał Medyceusz Zep Wicemarszałek Parlamentu Republiki Bialeńskiej XXXIV kadencji RE: Projekt "uchwały naprawczej" - Tadeusz Krasnodębski - 03.02.2018 Wtrącę się i zaproponuję drobną zmianę: Cytat:Uchwała wchodzi w życie z mocą wsteczną od momentu wejścia w życie uchwały Parlamentu Republiki Bialeńskiej - Regulaminu Parlamentu Republiki Bialeńskiej z dn. 1 lutego 2018 r. Dzięki temu zlikwidujemy całkowicie okres tych kilku dni, który w brzmieniu zaproponowanym przez Posła Medyceusza i Zepa miałby miejsce, a podczas którego obowiązywałyby 3 regulaminy. RE: Projekt "uchwały naprawczej" - Maciej Kamiński - 03.02.2018 A nie lepiej zmienić przepisy końcowe naszego świeżakowatego aktu prawnego? Prościej będzie się w tym połapać - nikt raczej nie przeszukuje w kwestii faktycznie obowiązujących przepisów działu tekstów zmieniających. RE: Projekt "uchwały naprawczej" - Severino Castiglioni - 03.02.2018 (03.02.2018, 16:29:28)Maciej Kamiński napisał(a): A nie lepiej zmienić przepisy końcowe naszego świeżakowatego aktu prawnego? Prościej będzie się w tym połapać - nikt raczej nie przeszukuje w kwestii faktycznie obowiązujących przepisów działu tekstów zmieniających. Wtedy trzeba by było wprowadzać retroakcję, a tego wolę uniknąć. Wydaje mi się, że moja metoda jest najbezpieczniejsza. Dziękuję Panie Prezydencie - przyjmuję uwagę jako pierwszą poprawkę do projektu. RE: Projekt "uchwały naprawczej" - Severino Castiglioni - 04.02.2018 Cytat:Otwieram głosowanie nad projektem UCHWAŁY PARLAMENTU O ZMIANIE UCHWAŁY PARLAMENTU REGULAMIN PARLAMENTU I O UTRACIE MOCY INNYCH UCHWAŁ. Potrwa ono dwie doby. Cytat:Karta do głosowania 04.02.2018 r. - 06.02.2018 r. - projekt Pawła Karola Medyceusza Zepa [b]UCHWAŁY PARLAMENTU O ZMIANIE UCHWAŁY PARLAMENTU REGULAMIN PARLAMENTU I O UTRACIE MOCY INNYCH UCHWAŁ[/b] RE: Projekt "uchwały naprawczej" - Hewret von Thorn - 04.02.2018 Cytat:Karta do głosowania 04.02.2018 r. - 06.02.2018 r. - projekt Pawła Karola Medyceusza Zepa UCHWAŁY PARLAMENTU O ZMIANIE UCHWAŁY PARLAMENTU REGULAMIN PARLAMENTU I O UTRACIE MOCY INNYCH UCHWAŁ RE: Projekt "uchwały naprawczej" - Maciej Kamiński - 04.02.2018 Cytat:Karta do głosowania 04.02.2018 r. - 06.02.2018 r. - projekt Pawła Karola Medyceusza Zepa UCHWAŁY PARLAMENTU O ZMIANIE UCHWAŁY PARLAMENTU REGULAMIN PARLAMENTU I O UTRACIE MOCY INNYCH UCHWAŁ #NarodowaFormuła. RE: Projekt "uchwały naprawczej" - Severino Castiglioni - 04.02.2018 Macieju skorzystaj z przewidzianej przeze mnie karty. RE: Projekt "uchwały naprawczej" - Maciej Kamiński - 05.02.2018 Skorzystałem z niej przecież, prawda? Nawet zachowałem błąd w treści. RE: Projekt "uchwały naprawczej" - Sheldon Anszlus Lovelace - 05.02.2018 Cytat:Karta do głosowania 04.02.2018 r. - 06.02.2018 r. - projekt Pawła Karola Medyceusza Zepa UCHWAŁY PARLAMENTU O ZMIANIE UCHWAŁY PARLAMENTU REGULAMIN PARLAMENTU I O UTRACIE MOCY INNYCH UCHWAŁ @"Maciej Kamiński" no skąd miałem wiedzieć jak mam głosować, nie było listy? XD RE: Projekt "uchwały naprawczej" - Severino Castiglioni - 05.02.2018 @"Frederick Hufflepuff" i kończymy głosowanie. RE: Projekt "uchwały naprawczej" - Frederick Hufflepuff - 05.02.2018 Cytat:Karta do głosowania 04.02.2018 r. - 06.02.2018 r. - projekt Pawła Karola Medyceusza Zepa UCHWAŁY PARLAMENTU O ZMIANIE UCHWAŁY PARLAMENTU REGULAMIN PARLAMENTU I O UTRACIE MOCY INNYCH UCHWAŁ RE: Projekt "uchwały naprawczej" - Severino Castiglioni - 05.02.2018 Proszę Pana Marszałka o podpis i publikację. RE: Projekt "uchwały naprawczej" - Hewret von Thorn - 05.02.2018 Głosowanie może się zakończyć za następne 24h. :\ RE: Projekt "uchwały naprawczej" - Severino Castiglioni - 05.02.2018 Może, ale wszyscy oddali głos. RE: Projekt "uchwały naprawczej" - Hewret von Thorn - 05.02.2018 Nie ma obecnie przepisu, który pozwalałby skrócić głosowanie po oddaniu wszystkich głosów. Był - w konstytucji, która została zmieniona. Chyba w trzech miejscach to już napisałem. RE: Projekt "uchwały naprawczej" - Severino Castiglioni - 05.02.2018 Trzeba twórczo interpretować te przepisy, które są, a nie ściśle trzymać się literalnego brzmienia. RE: Projekt "uchwały naprawczej" - Hewret von Thorn - 06.02.2018 Shit, nawet tak czynię. Ale słowem klucz będzie tutaj "minimum". Nawet nie wiem, czy ktoś czasami wykładni nie robił. RE: Projekt "uchwały naprawczej" - Maciej Kamiński - 06.02.2018 Heh, w tej Konstytucji, o której mówicie, tego przepisu o kończeniu głosowania po oddaniu głosów przez wszystkich też wyjściowo nie było, i dopiero po takim nacięciu się na niekorzystną sytuacją go dopisaliśmy. Czujecie, jak ten ból po tylu miesiącach narasta od nowa? RE: Projekt "uchwały naprawczej" - Hewret von Thorn - 06.02.2018 (06.02.2018, 00:43:20)Maciej Kamiński napisał(a): przepisu o kończeniu głosowania po oddaniu głosów przez wszystkich też wyjściowo nie było Wiem, nie pamiętam tylko w której to poprawce było. |