![]() |
|
Wiec w Bałdaraszu [PRZENIESIONO Z AJ] - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Administracja samorządowa (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-5.html) +--- Dział: Rzesza Bialeńska (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-551.html) +--- Wątek: Wiec w Bałdaraszu [PRZENIESIONO Z AJ] (/thread-925.html) |
Wiec w Bałdaraszu [PRZENIESIONO Z AJ] - Feliks Spirkin - 23.05.2014 ![]() Ulicami Bałdaraszu przechodzi wiec Narodowo-Bolszewickiej Partii Bialenii. Tysiące ludzi żąda utworzenia Republiki Ludowej Jahołdajewszczyzny i wykrzykuje hasła antyprezydenckie. Wśród demonstratorów można dostrzec flagi Siedmiogrodu oraz slogany typu "Siedmiogrodzcy Towarzysze! Wyzwólcie nas!". Ludzie również żądają zalegalizowania Narodowo-Bolszewickiej Partii Bialenii. Wśród protestujących można dostrzec ludzi uzbrojonych w AK-47 oraz RPG-7. [align=center:13oww4wj] [/align:13oww4wj]
Re: Wiec w Bałdaraszu - Maciej Kamiński - 23.05.2014 Policja w gotowości. Re: Wiec w Bałdaraszu - AndrzejSwarzewski - 23.05.2014 Nie mam nic przeciwko legalizacji Narodowo-Bolszewickiej Partii Bialenii. Ponadto, wyrażam pozytywne uczucia wobec Jahołdajewszczyzny, Siedmiogrodu i komunizmu (ze szczególnym uwzględnieniem narodowego bolszewizmu). ![]() Ponadto, chętnie przyjąłbym na swój "dwór" jakiegoś Dugina. ![]()
Re: Wiec w Bałdaraszu - Maciej Kamiński - 23.05.2014 Cytat:Nie mam nic przeciwko legalizacji Narodowo-Bolszewickiej Partii Bialenii. Ponadto, wyrażam pozytywne uczucia wobec Jahołdajewszczyzny, Siedmiogrodu i komunizmu (ze szczególnym uwzględnieniem narodowego bolszewizmu).Mnie aktywność polityczna nie przeszkadza. Ale uzbrojony tłum już tak. Re: Wiec w Bałdaraszu - Feliks Spirkin - 23.05.2014 [align=center:3voyqb89] [/align:3voyqb89]Milicja Ludowa wystrzeliła salwę w policjantów...to znaczy się w powietrze na cześć zwycięstwa! :mrgreen: :mrgreen::mrgreen: Re: Wiec w Bałdaraszu - AndrzejSwarzewski - 23.05.2014 Najszybciej jak tylko będzie to możliwe Prezydent uda się do Bałdaraszu, by wziąć udział w antyprezydenckich protestach. ![]()
Re: Wiec w Bałdaraszu - Feliks Spirkin - 25.05.2014 [align=center:5ocqsne2] [/align:5ocqsne2]Wiec komunistów został spacyfikowany przez Tygrysy Spirkina na rozkaz wspaniałego Atamana Feliksa Spirkina. Starty po stronie czerwonych pająków wahają się od kilkuset do kilku tysięcy, a straty Tygrysów są nieznane. Czerwoni terroryści oraz reakcjoniści zostali rozbrojeni i wypędzeni na wielkie stepy, gdzie czekają na nich wygłodniałe zwierzęta. [align=right:5ocqsne2]Slava Spirkin![/align:5ocqsne2] Re: Wiec w Bałdaraszu - Maciej Kamiński - 26.05.2014 Stepy w górach...? ![]() To jakaś prywatna służba, te Tygrysy? Re: Wiec w Bałdaraszu - Feliks Spirkin - 26.05.2014 Cytat:To jakaś prywatna służba, te Tygrysy?Nie od dziś wiadomo, że w Jahołdzie roi się od różnego rodzaju jednostek paramilitarnych. ![]()
Re: Wiec w Bałdaraszu - AndrzejSwarzewski - 26.05.2014 Ale po co przepędziłeś swoją demonstrację? ![]() Przecież bolszewicy mogliby być ciekawym urozmaiceniem naszej sceny politycznej. Zacząłeś mieszać realne poglądy z wirtualnymi? ![]()
Re: Wiec w Bałdaraszu - Feliks Spirkin - 26.05.2014 Wypędziłem ich z Jahołdy i poszli w kierunku stolicy kraju. ![]()
Re: Wiec w Bałdaraszu - AndrzejSwarzewski - 26.05.2014 Ale jako nowego MinKula mogą i Ciebie w stolicy dopaść.
Re: Wiec w Bałdaraszu - Feliks Spirkin - 28.05.2014 [align=center:3hfpqde5][img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2d/President_Medvedev_Laying_a_wreath_at_Norway's_National_Monument_big225603.jpg[/img][/align:3hfpqde5] Ataman Feliks Spirkin złożył wieniec w miejscu krwawych zamieszek ulicznych, które pochłonęły stolice kilka dni wcześniej. Wieńce również złożyli przedstawiciele organizacji prawicowych jak i lewicowych. Piękny dzień pojednania w historii Autonomii! Czcigodny Ataman Feliks Spirkin również rzekł piękne słowa: [align=center:3hfpqde5]Bezpieczeństwo osiągniesz nie wznoszeniem ogrodzeń, ale otwieraniem bram.[/align:3hfpqde5] Re: Wiec w Bałdaraszu - Ronon Dex - 09.06.2014 Cytat:To jakaś prywatna służba, te Tygrysy? Cytat:Nie od dziś wiadomo, że w Jahołdzie roi się od różnego rodzaju jednostek paramilitarnych. No to fajnie było, ale się skończyło... Wszelkie uzbrojone bojówki, "jednostki paramilitarne" i tym podobne mają czas do piątku 13.06.2014, aby zdeponować broń i sprzęt wojskowy w jednostkach wojskowych SZ RB lub na posterunkach Policji Krajowej. W przeciwnym razie spotka się to ze zdecydowaną reakcją SZ RB... nie chcecie tego. Po przeprowadzonej weryfikacji chętni do dalszej służby (już w ramach regularnych Sił Zbrojnych RB) będą mogli takową podjąć, w ramach reaktywowanego (został swego czasu skasowany przez Abdullaha Aykm, na starym Forum) Samodzielnego Pułku Piechoty Górskiej - jako jednostka Obrony Terytorialnej, stacjonująca w AJ. Republika Bialeńska ma tylko jedną armię, z jednolitym dowództwem i żadne "prywatne armie" nie będą dłużej tolerowane. Dotychczasowym dowódcom, można ewentualnie zaproponować dowodzenie tymi terytorialnymi jednostkami - z zachowaniem podległości pod Dowództwo SZ RB. Re: Wiec w Bałdaraszu - Feliks Spirkin - 09.06.2014 Przykro mi, ale nie wykastruję regionu z elementów fabularnych. :wink: :wink::wink: Re: Wiec w Bałdaraszu - Guliano Montini - 09.06.2014 Bez elementów fabularnych ani rusz. ![]()
Re: Wiec w Bałdaraszu - AndrzejSwarzewski - 09.06.2014 I tutaj stajemy przed podobnym problemem, jaki miały w Sarmacji Książęce Siły Zbrojne z Sarmacką Armią Ludową (siły zbrojne Wandystanu). Sprawa jest o tyle łatwiejsza, że te bojówki nie są oficjalnymi siłami zbrojnymi Autonomii. A może zrobimy jakąś akcję antyterrorystyczną przeciwko zbuntowanym bojówkom, które nie oddadzą broni? ^^ Re: Wiec w Bałdaraszu - Ronon Dex - 09.06.2014 Cytat:A może zrobimy jakąś akcję antyterrorystyczną przeciwko zbuntowanym bojówkom, które nie oddadzą broni? ^^Mają czas do piątku 13.06.2014 do północy... w przeciwnym wypadku będzie jak najbardziej "element fabularny" w postaci siłowej likwidacji uzbrojonych bojówek przez SZ RB, i ten stary T-55, co go tak obsiedli niewiele im pomoże. :lol: :lol::lol: Panie Ataman - możesz Pan zachować dowództwo tych "Tygrysów" (nawet stosowny stopień wojskowy w SZ RB przydzielę), ale dopiero po tym, jak to rozbroję, zweryfikuję, ubiorę w odpowiednie mundury, ponownie uzbroję i formalnie wcielę do SZ RB jako jednostkę OT. Inaczej będzie "fabularna masakra". :wink: :wink::wink: Re: Wiec w Bałdaraszu - Feliks Spirkin - 09.06.2014 W takim razie chyba będę zmuszony zrezygnować ze stanowiska Atamana. Nie jest to żaden szantaż, a jedynie ograniczenie mojej wyobraźni narzucone z góry, czyli zmniejszenie pola pomysłów na ten region z mojej strony. Każdy kto śledzi moje działania w Autonomii wie, iż bojówki wykorzystuję do wielu zabiegów fabularnych, jak np. szkolenie Siedmiogrodzian, rozruchy w mieście itd. Likwidując ten aspekt, jest to likwidacja mojego zamysłu na Jahołdę i wolę oddać ten region komuś, kto chcę zrobić z tego regionu kolejne Pomorze, w którym będą pisane posty raz na rok. :roll: :roll::roll: Re: Wiec w Bałdaraszu - Maciej Kamiński - 09.06.2014 Cytat:W takim razie chyba będę zmuszony zrezygnować ze stanowiska Atamana. Nie jest to żaden szantaż, a jedynie ograniczenie mojej wyobraźni narzucone z góry, czyli zmniejszenie pola pomysłów na ten region z mojej strony. Każdy kto śledzi moje działania w Autonomii wie, iż bojówki wykorzystuję do wielu zabiegów fabularnych, jak np. szkolenie Siedmiogrodzian, rozruchy w mieście itd. Likwidując ten aspekt, jest to likwidacja mojego zamysłu na Jahołdę i wolę oddać ten region komuś, kto chcę zrobić z tego regionu kolejne Pomorze, w którym będą pisane posty raz na rok. :roll: :roll::roll:To nie blog, tu historię może pisać każdy na to chętny. :wink: :wink::wink: |