Forum Republiki Bialeńskiej
Wiec w Bałdaraszu [PRZENIESIONO Z AJ] - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Administracja samorządowa (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-5.html)
+--- Dział: Rzesza Bialeńska (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-551.html)
+--- Wątek: Wiec w Bałdaraszu [PRZENIESIONO Z AJ] (/thread-925.html)

Strony: 1 2 3

Wiec w Bałdaraszu [PRZENIESIONO Z AJ] - Feliks Spirkin - 23.05.2014

[Obrazek: 074ec9_ssi_4720_novyi-razmer.jpg]

Ulicami Bałdaraszu przechodzi wiec Narodowo-Bolszewickiej Partii Bialenii. Tysiące ludzi żąda utworzenia Republiki Ludowej Jahołdajewszczyzny i wykrzykuje hasła antyprezydenckie. Wśród demonstratorów można dostrzec flagi Siedmiogrodu oraz slogany typu "Siedmiogrodzcy Towarzysze! Wyzwólcie nas!". Ludzie również żądają zalegalizowania Narodowo-Bolszewickiej Partii Bialenii. Wśród protestujących można dostrzec ludzi uzbrojonych w AK-47 oraz RPG-7.

[align=center:13oww4wj][Obrazek: 23kp7ag.jpg][/align:13oww4wj]

Re: Wiec w Bałdaraszu - Maciej Kamiński - 23.05.2014

Policja w gotowości.

Re: Wiec w Bałdaraszu - AndrzejSwarzewski - 23.05.2014

Nie mam nic przeciwko legalizacji Narodowo-Bolszewickiej Partii Bialenii. Ponadto, wyrażam pozytywne uczucia wobec Jahołdajewszczyzny, Siedmiogrodu i komunizmu (ze szczególnym uwzględnieniem narodowego bolszewizmu). Wink
Ponadto, chętnie przyjąłbym na swój "dwór" jakiegoś Dugina. Tongue TongueTongue

Re: Wiec w Bałdaraszu - Maciej Kamiński - 23.05.2014

Cytat:Nie mam nic przeciwko legalizacji Narodowo-Bolszewickiej Partii Bialenii. Ponadto, wyrażam pozytywne uczucia wobec Jahołdajewszczyzny, Siedmiogrodu i komunizmu (ze szczególnym uwzględnieniem narodowego bolszewizmu). Wink
Ponadto, chętnie przyjąłbym na swój "dwór" jakiegoś Dugina. Tongue TongueTongue
Mnie aktywność polityczna nie przeszkadza. Ale uzbrojony tłum już tak.

Re: Wiec w Bałdaraszu - Feliks Spirkin - 23.05.2014

[align=center:3voyqb89][Obrazek: 23312092.jpg][/align:3voyqb89]
Milicja Ludowa wystrzeliła salwę w policjantów...to znaczy się w powietrze na cześć zwycięstwa! :mrgreen: :mrgreen::mrgreen:

Re: Wiec w Bałdaraszu - AndrzejSwarzewski - 23.05.2014

Najszybciej jak tylko będzie to możliwe Prezydent uda się do Bałdaraszu, by wziąć udział w antyprezydenckich protestach. Big Grin Big GrinBig Grin

Re: Wiec w Bałdaraszu - Feliks Spirkin - 25.05.2014

[align=center:5ocqsne2][Obrazek: 2rw6io7.jpg][/align:5ocqsne2]
Wiec komunistów został spacyfikowany przez Tygrysy Spirkina na rozkaz wspaniałego Atamana Feliksa Spirkina. Starty po stronie czerwonych pająków wahają się od kilkuset do kilku tysięcy, a straty Tygrysów są nieznane. Czerwoni terroryści oraz reakcjoniści zostali rozbrojeni i wypędzeni na wielkie stepy, gdzie czekają na nich wygłodniałe zwierzęta.

[align=right:5ocqsne2]Slava Spirkin![/align:5ocqsne2]

Re: Wiec w Bałdaraszu - Maciej Kamiński - 26.05.2014

Stepy w górach...? Big Grin Big GrinBig Grin

To jakaś prywatna służba, te Tygrysy?

Re: Wiec w Bałdaraszu - Feliks Spirkin - 26.05.2014

Cytat:To jakaś prywatna służba, te Tygrysy?
Nie od dziś wiadomo, że w Jahołdzie roi się od różnego rodzaju jednostek paramilitarnych. Big Grin Big GrinBig Grin

Re: Wiec w Bałdaraszu - AndrzejSwarzewski - 26.05.2014

Ale po co przepędziłeś swoją demonstrację? Big Grin Big GrinBig Grin Przecież bolszewicy mogliby być ciekawym urozmaiceniem naszej sceny politycznej. Zacząłeś mieszać realne poglądy z wirtualnymi? Sad SadSad

Re: Wiec w Bałdaraszu - Feliks Spirkin - 26.05.2014

Wypędziłem ich z Jahołdy i poszli w kierunku stolicy kraju. Big Grin Big GrinBig Grin

Re: Wiec w Bałdaraszu - AndrzejSwarzewski - 26.05.2014

Ale jako nowego MinKula mogą i Ciebie w stolicy dopaść. Wink

Re: Wiec w Bałdaraszu - Feliks Spirkin - 28.05.2014

[align=center:3hfpqde5][img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2d/President_Medvedev_Laying_a_wreath_at_Norway's_National_Monument_big225603.jpg[/img][/align:3hfpqde5]

Ataman Feliks Spirkin złożył wieniec w miejscu krwawych zamieszek ulicznych, które pochłonęły stolice kilka dni wcześniej. Wieńce również złożyli przedstawiciele organizacji prawicowych jak i lewicowych. Piękny dzień pojednania w historii Autonomii! Czcigodny Ataman Feliks Spirkin również rzekł piękne słowa:

[align=center:3hfpqde5]Bezpieczeństwo osiągniesz nie wznoszeniem ogrodzeń, ale otwieraniem bram.[/align:3hfpqde5]

Re: Wiec w Bałdaraszu - Ronon Dex - 09.06.2014

Cytat:To jakaś prywatna służba, te Tygrysy?
Cytat:Nie od dziś wiadomo, że w Jahołdzie roi się od różnego rodzaju jednostek paramilitarnych.

No to fajnie było, ale się skończyło... Wszelkie uzbrojone bojówki, "jednostki paramilitarne" i tym podobne mają czas do piątku 13.06.2014, aby zdeponować broń i sprzęt wojskowy w jednostkach wojskowych SZ RB lub na posterunkach Policji Krajowej. W przeciwnym razie spotka się to ze zdecydowaną reakcją SZ RB... nie chcecie tego.

Po przeprowadzonej weryfikacji chętni do dalszej służby (już w ramach regularnych Sił Zbrojnych RB) będą mogli takową podjąć, w ramach reaktywowanego (został swego czasu skasowany przez Abdullaha Aykm, na starym Forum) Samodzielnego Pułku Piechoty Górskiej - jako jednostka Obrony Terytorialnej, stacjonująca w AJ.

Republika Bialeńska ma tylko jedną armię, z jednolitym dowództwem i żadne "prywatne armie" nie będą dłużej tolerowane. Dotychczasowym dowódcom, można ewentualnie zaproponować dowodzenie tymi terytorialnymi jednostkami - z zachowaniem podległości pod Dowództwo SZ RB.

Re: Wiec w Bałdaraszu - Feliks Spirkin - 09.06.2014

Przykro mi, ale nie wykastruję regionu z elementów fabularnych. :wink: :wink::wink:

Re: Wiec w Bałdaraszu - Guliano Montini - 09.06.2014

Bez elementów fabularnych ani rusz. Big Grin Big GrinBig Grin

Re: Wiec w Bałdaraszu - AndrzejSwarzewski - 09.06.2014

I tutaj stajemy przed podobnym problemem, jaki miały w Sarmacji Książęce Siły Zbrojne z Sarmacką Armią Ludową (siły zbrojne Wandystanu). Sprawa jest o tyle łatwiejsza, że te bojówki nie są oficjalnymi siłami zbrojnymi Autonomii.
A może zrobimy jakąś akcję antyterrorystyczną przeciwko zbuntowanym bojówkom, które nie oddadzą broni? ^^

Re: Wiec w Bałdaraszu - Ronon Dex - 09.06.2014

Cytat:A może zrobimy jakąś akcję antyterrorystyczną przeciwko zbuntowanym bojówkom, które nie oddadzą broni? ^^
Mają czas do piątku 13.06.2014 do północy... w przeciwnym wypadku będzie jak najbardziej "element fabularny" w postaci siłowej likwidacji uzbrojonych bojówek przez SZ RB, i ten stary T-55, co go tak obsiedli niewiele im pomoże. :lol: :lol::lol:

Panie Ataman - możesz Pan zachować dowództwo tych "Tygrysów" (nawet stosowny stopień wojskowy w SZ RB przydzielę), ale dopiero po tym, jak to rozbroję, zweryfikuję, ubiorę w odpowiednie mundury, ponownie uzbroję i formalnie wcielę do SZ RB jako jednostkę OT. Inaczej będzie "fabularna masakra". :wink: :wink::wink:

Re: Wiec w Bałdaraszu - Feliks Spirkin - 09.06.2014

W takim razie chyba będę zmuszony zrezygnować ze stanowiska Atamana. Nie jest to żaden szantaż, a jedynie ograniczenie mojej wyobraźni narzucone z góry, czyli zmniejszenie pola pomysłów na ten region z mojej strony. Każdy kto śledzi moje działania w Autonomii wie, iż bojówki wykorzystuję do wielu zabiegów fabularnych, jak np. szkolenie Siedmiogrodzian, rozruchy w mieście itd. Likwidując ten aspekt, jest to likwidacja mojego zamysłu na Jahołdę i wolę oddać ten region komuś, kto chcę zrobić z tego regionu kolejne Pomorze, w którym będą pisane posty raz na rok. :roll: :roll::roll:

Re: Wiec w Bałdaraszu - Maciej Kamiński - 09.06.2014

Cytat:W takim razie chyba będę zmuszony zrezygnować ze stanowiska Atamana. Nie jest to żaden szantaż, a jedynie ograniczenie mojej wyobraźni narzucone z góry, czyli zmniejszenie pola pomysłów na ten region z mojej strony. Każdy kto śledzi moje działania w Autonomii wie, iż bojówki wykorzystuję do wielu zabiegów fabularnych, jak np. szkolenie Siedmiogrodzian, rozruchy w mieście itd. Likwidując ten aspekt, jest to likwidacja mojego zamysłu na Jahołdę i wolę oddać ten region komuś, kto chcę zrobić z tego regionu kolejne Pomorze, w którym będą pisane posty raz na rok. :roll: :roll::roll:
To nie blog, tu historię może pisać każdy na to chętny. :wink: :wink::wink: