![]() |
|
Wieści z Nowego Wienisławowa - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +--- Wątek: Wieści z Nowego Wienisławowa (/thread-9258.html) Strony:
1
2
|
Wieści z Nowego Wienisławowa - Severino Castiglioni - 20.03.2018 Uwaga, uwaga! Podczas rejsu dokonałem niezwykłego odkrycia!
RE: Odkrycie Nowej Atlantydy - Karol Medycejski - 20.03.2018 Czo? Mimo wszystko, proponuję jednak pójść tropem historycznym i nazywać nowe lądy od wspaniałych państw starego świata. Tu aż się prosi o nazwę Nowa Ałustria. RE: Odkrycie Nowej Atlantydy - Severino Castiglioni - 20.03.2018 (20.03.2018, 16:11:39)Karol Medycejski napisał(a): Czo? Mimo wszystko, proponuję jednak pójść tropem historycznym i nazywać nowe lądy od wspaniałych państw starego świata. Tu aż się prosi o nazwę Nowa Ałustria. Zapraszam, będzie też miejsce dla Ciebie.
RE: Odkrycie Nowej Atlantydy - Hewret von Thorn - 20.03.2018 Czy nastąpi przyłączenie do Bialenii? RE: Odkrycie Nowej Atlantydy - Severino Castiglioni - 20.03.2018 RE: Odkrycie Nowej Atlantydy - Ametyst Faradobus - 20.03.2018 Na tej mapie panuję w miejscach, o których nawet nie słyszałem, że tam panuję. RE: Odkrycie Nowej Atlantydy - Severino Castiglioni - 20.03.2018 (20.03.2018, 16:38:01)Ametyst Faradobus napisał(a): Na tej mapie panuję w miejscach, o których nawet nie słyszałem, że tam panuję. Zapraszam na wyspę, z pewnością się na niej odnajdziesz. RE: Odkrycie Nowej Atlantydy - Ametyst Faradobus - 20.03.2018 Kiedy działałem jeszcze pod innym imieniem dałem podobną wyspę swojej kochance i okazało się, że ona tam torturowała niewinnych ludzi. RE: Odkrycie Nowej Atlantydy - Severino Castiglioni - 20.03.2018 W państwie idealnym nie będzie na to miejsca. RE: Odkrycie Nowej Atlandydy - Severino Castiglioni - 20.03.2018 Posłuchałem poniekąd @"Karol Medycejski" i zmieniłem nazwę wyspy na Nowe Wienisławowo. RE: Odkrycie Nowego Wienisławowa - Ametyst Faradobus - 20.03.2018 (20.03.2018, 16:57:14)Paweł Karol Medyceusz Zep napisał(a): W państwie idealnym nie będzie na to miejsca. Wiem, ale to było za Arkadiusza Przejściowego. Obecnie, kiedy w Zjednoczonym Socjalistycznym Królestwie rządzi prawo i sprawiedliwość takie rzeczy nie mają już miejsca, zwłaszcza że ta wyspa jest już od dawna formalnie niepodległa. RE: Odkrycie Nowego Wienisławowa - Severino Castiglioni - 20.03.2018 Proklamacja Nowego Wienisławowa. RE: Odkrycie Nowego Wienisławowa - Ametyst Faradobus - 20.03.2018 Jaki macie klimat? RE: Odkrycie Nowego Wienisławowa - Karol Medycejski - 20.03.2018 Ponoć idealny dla kurczaków i ziemniaków. RE: Odkrycie Nowego Wienisławowa - Severino Castiglioni - 21.03.2018 Tropikalny. Jakieś hodowle będą. Narracja osadzona we współczesności. Tak planuję. RE: Odkrycie Nowego Wienisławowa - Maciej Kamiński - 21.03.2018 No nie powiem, odpalasz to z jeszcze większym przytupem, niż Pizę swego czasu. RE: Odkrycie Nowego Wienisławowa - Severino Castiglioni - 22.03.2018 Zobaczymy co z tego wyjdzie. RE: Wieści z Nowego Wienisławowa - Severino Castiglioni - 22.03.2018 Utworzono Dystrykt Stanleya RE: Wieści z Nowego Wienisławowa - Severino Castiglioni - 24.03.2018 Nowe forum Nowego Wienisławowa. Zapraszamy serdecznie! To piękne dzieło jest autorstwem Baltazara Dostojewskiego. RE: Wieści z Nowego Wienisławowa - Maciej Kamiński - 24.03.2018 Nie zapomnij robić kopii zapasowych. |