Forum Republiki Bialeńskiej
WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Organy i instytucje państwowe (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-9.html)
+--- Dział: Krajowa Rada Informatyczna (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-120.html)
+--- Wątek: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... (/thread-375.html)

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Ronon Dex - 21.07.2014

(21.07.2014, 15:59:14)Feliks Spirkin link napisał(a): ...bo godło najzwyczajniej mi się nie podoba.
Czy godło się podoba czy nie to w sumie jest bez znaczenia (mnie też podoba się średnio), jednak jest to godło naszego v-państwa i czy jego wizerunek się nam podoba czy nie godło powinno być obecne wyraźnie na Forum.

Dlatego jestem za opcją nr 2 - czyli tą z godłem.

(21.07.2014, 16:00:07)Jerzy Lwie Serce link napisał(a): A ja jestem smutny, że moje logo z francuskimi hasłami rewolucji się nie spodobało. Sad
To nie tak - ja do tych haseł nic nie mam i gdyby nie techniczny problem umieszczenia pełnej nazwy państwa to mogłyby zostać - jednak jestem zdania, że pełna nazwa państwa musi być wyeksponowana.

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Maciej Kamiński - 21.07.2014

Druga wersja, godło musi być.

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Hewret von Thorn - 21.07.2014

Parlamentarzyści!
Na co ciekacie, trzeba pisać nowy projekt z nowymi symbolami.  ;D

http://lazerhorse.org/wp-content/uploads/2013/04/Kiribati.gif

Poszedłem na kompromis z logiem.
Podoba się?

(21.07.2014, 16:48:39)Jerzy Lwie Serce link napisał(a): Poszedłem na kompromis z logiem.
Podoba się?
Nie widzę zmiany.

Może dożyjesz tej chwili.  ;D

Wgrałem emotikony z PhpBB3.

(21.07.2014, 17:43:40)Jerzy Lwie Serce link napisał(a): Może dożyjesz tej chwili.  ;D

Wgrałem emotikony z PhpBB3.
No, teraz widzę - dożyłem tej chwili. Logo może być jak najbardziej - chociaż godła mi brakuje.

Nowe forum po raz kolejny, ale co tam.  ;D

Krzysztofie, czy limit 16 mln znaków w wiadomości Ci odpowiada? Bo mało kto wie, że w bazie danych są pewne ograniczenia i wszyscy myślą że to bez żadnych limitów, a tu domyślnie można maksymalnie 65,535 znaków postawić. Tongue

Kod:
      Type | Maximum length
-----------+-------------------------------------
  TINYTEXT |           255 (2 8−1) bytes
      TEXT |        65,535 (216−1) bytes = 64 KiB
MEDIUMTEXT |    16,777,215 (224−1) bytes = 16 MiB
  LONGTEXT | 4,294,967,295 (232−1) bytes =  4 GiB

(21.07.2014, 16:48:39)Jerzy Lwie Serce link napisał(a): Poszedłem na kompromis z logiem.
Podoba się?

Nie bardzo... jeżeli już chcesz "kompromis" z tymi hasełkami to OK, ale w takim razie poniżej nazwy państwa i mniejszą czcionką niż ta nazwa czyli

BIALENIA
Republika Bialeńska
Wolność - Równość - Braterstwo

Przepraszam, że w takiej formie, ale pracy nadaję.

Ponadto...

Również jestem zgodny, co do tego, że powinno być wyeksponowane godło państwowe!

PS. A co ze sprawą załączników?

(21.07.2014, 18:38:25)Jerzy Lwie Serce link napisał(a): Krzysztofie, czy limit 16 mln znaków w wiadomości Ci odpowiada? Bo mało kto wie, że w bazie danych są pewne ograniczenia i wszyscy myślą że to bez żadnych limitów, a tu domyślnie można maksymalnie 65,535 znaków postawić. Tongue

Jak rozumiem, to żart? Oczywiście, że odpowiada... duży dwunastostronnicowy artykuł (z ilustracjami) w czasopiśmie to 40-45 tys. znaków, a i tak naczelny mnie ochrzania, że to za dużo...

Tylko te 20 tys. to było tak na granicy... 65 tys. w zupełności wystarcza, o milionach nie wspominając.

(21.07.2014, 21:33:36)Krzysztof Razorblade link napisał(a): Jak rozumiem, to żart?

Tak, to był żart.
Chciałem uświadomić.

Sprawa załączników załatwiona.

Nie chcę za bardzo znów zapychać forum modyfikacjami, ale ostatnio narzekacie że brakuje Wam funkcji "lajkowania" postów.
http://www.smfpacks.com/likes

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Ronon Dex - 22.07.2014

Niech osoby odpowiedzialne za dział "Biuletyn Ustaw" przejrzą ustawy i rozporządzenia bo tam gdzie było cokolwiek z załączniku są linki prowadzące donikąd (na stare forum).

Poprawiłem tylko te dwie, do których tworzyłem załączniki czyli Ustawę o SZ RB i Ustawę o odznaczeniach. W innych nie chciałem Maciejowi grzebać. Ale trzeba to przejrzeć.

I proponuję przejrzeć swoje posty gdzie wstawialiście załączniki (np. w firmach, w opisach lokalizacji w RB itd.) - bo gdy Jerzy utworzył możliwość wstawiana ich w tekst to ze względu na inne numerowanie i linie komend powychodziły bzdury. Nie miałem czasu poprawiać innym, przewaliłem przez ostatnie 12 godzin chyba z tysiąc swoich postów i pewnie w 70% musiałem poprawki zrobić.

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Hewret von Thorn - 22.07.2014

Co zrobić z multikontami Tomasza Rabotowicza oraz Zuzanny Ossolińskiej?

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - AndrzejSwarzewski - 22.07.2014

Te, które przypadkowo założyli?
Możesz usunąć, ale mogą też istnieć. Nie przeszkadzają raczej.

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Maciej Kamiński - 23.07.2014

Immanuel też ma multi. Można usunąć - ilość kont nie gra roli.

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Hewret von Thorn - 15.08.2014

Dodałem modyfikację umożliwiająca rozdawanie medali użytkownikom.

Dla administratorów:
http://spolecznosc.bialenia.net.pl/index.php?action=admin;area=awards

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Ronon Dex - 15.08.2014

(15.08.2014, 22:07:01)Heinrich Hewret link napisał(a): Dodałem modyfikację umożliwiająca rozdawanie medali użytkownikom.
I tak w związku ze zmiana godła... będziesz musiał chyba dokonać pewnych zmian wizualizacji. W zasadzie jużz mam nowe baretki - po niedzieli podeślę (w weekend mnie nie ma).

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Hewret von Thorn - 15.08.2014

Jeśli chodzi o orzełka to raczej nie będzie zmian, pozostanie biały kontur bo tak to bym musiał zmieniać wszędzie.

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Ronon Dex - 15.08.2014

(15.08.2014, 22:33:39)Heinrich Hewret link napisał(a): Jeśli chodzi o orzełka to raczej nie będzie zmian, pozostanie biały kontur bo tak to bym musiał zmieniać wszędzie.
Miałem na myśli baretki medali... skoro coś kombinujesz z nadawaniem - te, które Tobie kiedyś wysłałem mają stare godło.