![]() |
|
Wolne miejsca pracy [zgłoszenia] - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Instytut Nowej Ekonomii Mikronacyjnej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-23.html) +---- Dział: Oferty pracy (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-70.html) +---- Wątek: Wolne miejsca pracy [zgłoszenia] (/thread-364.html) |
RE: Bazar stanowisk - Piotr Pietrow - 14.05.2017 Najlepiej Kołchozy.
RE: Bazar stanowisk - Maciej Kamiński - 14.05.2017 Kołochozy to ewentualnie w Brodrii by były... RE: Bazar stanowisk - Piotr Pietrow - 14.05.2017 Jak by to się nazywało w naszej rodzimej Bialenii?
RE: Bazar stanowisk - Maciej Kamiński - 14.05.2017 Nijak, bo obozów przymusowych tu nie ma. Nikt się z narracyjnie istniejącymi delikwentami tak nie bawi, jeżeli już, to od razu ołowiem się częstuje. RE: Bazar stanowisk - Piotr Pietrow - 14.05.2017 Mam pomysł zajmę się Związkiem Prac Proletariackich, gdzie nieroby będą karmione amunicją.
RE: Bazar stanowisk - Tadeusz Krasnodębski - 14.05.2017 @"Maciej Kamiński" @"Ametyst Faradobus" Z Konstytucji: "Zabrania się równoległego sprawowania mandatu poselskiego Prezydentowi Republiki Bialeńskiej oraz pełniącym obowiązki Prezydenta Republiki Bialeńskiej". Zatem powołanie Macieja na urząd Wice przekreśli jego poselstwo prawdopodobnie do końca kadencji, bo w ramach obsadzenia wakatu będę musiał dać mandat Iwanowi - czyli na tę chwilę nic nie zapowiada żadnych wyborów uzupełniających, w których Maciek mógłby się zgłosić. Odbierze to też Maciejowi możliwość bycia Marszałkiem, a żadnego chętnego chyba nie ma. Prezydencie, czy naprawdę nie ma nikogo innego na to stanowisko? :/ RE: Bazar stanowisk - Maciej Kamiński - 14.05.2017 Cholerne incompatibilitas... Zawsze zapominam, że mandat trzeba wyrzucić... A kiedyś to nic poza tym nie można było mieć. No to wrzućcie na to stanowisko któregoś rzecznika. RE: Bazar stanowisk - Tadeusz Krasnodębski - 14.05.2017 Jeden z rzeczników też jest Posłem. RE: Bazar stanowisk - Maciej Kamiński - 14.05.2017 Który? Jeden w wyborach nie startował, a drugi w nich przegrał. RE: Bazar stanowisk - Tadeusz Krasnodębski - 14.05.2017 Aa, pomyliło mi się, że Hewret jest. No to Iwan nie spełnia wymogu obywatelstwa (całe szczęście), a Alberto też ma incompatibilitas. Więc mielibyśmy przez chwilę wakat w Sądzie - chyba że powołalibyśmy jakiegoś tymczasowego Sędziego. RE: Bazar stanowisk - Piotr Pietrow - 14.05.2017 Coraz gorzej Towarzysze. :/ RE: Bazar stanowisk - Maciej Kamiński - 14.05.2017 No to Feliksa tam wrzucić. Siedzi tu i tak codziennie, wniosków za dużo przez ten czas nie wpłynie, a w kwestii podpisów pod ustawami to pół kraju go może przez fejsa gonić. RE: Bazar stanowisk - Hewret von Thorn - 14.05.2017 (14.05.2017, 20:02:22)Tadeusz Krasnodębski napisał(a): No to Iwan nie spełnia wymogu obywatelstwa A nie miał w momencie wyborów już ponad tydzień? RE: Bazar stanowisk - Bajtuś - 14.05.2017 Jak nikogo nie znajdziecie... mogę poratować. RE: Bazar stanowisk - Tadeusz Krasnodębski - 14.05.2017 (14.05.2017, 21:38:21)Hewret Faradobus napisał(a): A nie miał w momencie wyborów już ponad tydzień? Mam na myśli - w razie chęci powołania na Wice. RE: Bazar stanowisk - Iwan Pietrow - 14.05.2017 (14.05.2017, 21:41:59)Tadeusz Krasnodębski napisał(a):(14.05.2017, 21:38:21)Hewret Faradobus napisał(a): A nie miał w momencie wyborów już ponad tydzień? Proszę o odpowiedni przepis prawny. @Edit: Dobra, mam. RE: Bazar stanowisk - Ametyst Faradobus - 14.05.2017 No cóż, zaczekajmy zatem na reakcje Feliksa. Rozważę oczywiście także kandydaturę Bajtusia. Przy okazji mamy pretekst do zajęcia się sprawą incompatibilitas. RE: Bazar stanowisk - Tadeusz Krasnodębski - 14.05.2017 (14.05.2017, 22:46:26)Ametyst Faradobus napisał(a): Przy okazji mamy pretekst do zajęcia się sprawą incompatibilitas. I projektem mini-Konsty. Bo wg niej incompatibilitas będzie określać ustawa specjalna. ^^
RE: Bazar stanowisk - Maciej Kamiński - 14.05.2017 O, czyli powrót do starych czasów. Może nawet dosłowny (czyt. przemielenie starej jak świat ustawy na ten temat przez normy obecnej techniki prawodawczej)? RE: Wolne miejsca pracy - Maciej Kamiński - 15.05.2017 Poszukuję kogoś, kto razem ze mną raz na miesiąc dopisze trzy wersy w epopei. |