![]() |
|
Debata społeczna o geografii - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +--- Wątek: Debata społeczna o geografii (/thread-264.html) |
Odp: Debata społeczna o geografii - AndrzejSwarzewski - 28.07.2014 (28.07.2014, 18:36:27)Feliks Spirkin link napisał(a): A to jest moja propozycja:A to jest rzeczywiście genialne. :3 Choć godło w rogu niekoniecznie pasuje.
Odp: Debata społeczna o geografii - Ronon Dex - 28.07.2014 (28.07.2014, 20:23:36)Andrzej Swarzewski link napisał(a): Choć godło w rogu niekoniecznie pasuje.W sumie to akurat kompletnie nie pasuje... choć można ewentualnie pomyśleć o jakiejś bardziej swobodnej "wariacji" bazującej na tym motywie, skoro sam motyw się podoba. Odp: Debata społeczna o geografii - Hewret von Thorn - 28.07.2014 Motyw mamy, kombinujemy dalej! ![]() Odp: Debata społeczna o geografii - Feliks Spirkin - 28.07.2014 Bialeńska Republika Socjalna! Czas stworzyć zielone koszule. ;D Odp: Debata społeczna o geografii - Hewret von Thorn - 28.07.2014 Twórz, twórz. Chętnie ubiorę. ;D Odp: Debata społeczna o geografii - Maciej Kamiński - 28.07.2014 (28.07.2014, 21:17:01)Feliks Spirkin link napisał(a): Bialeńska Republika Socjalna! Czas stworzyć zielone koszule. ;DJuż było: http://spolecznosc.bialenia.net.pl/index.php?topic=628.0 To se ne vrati. Odp: Debata społeczna o geografii - Feliks Spirkin - 28.07.2014 Republika Socjalna =/= Republika Socjalistyczna
Odp: Debata społeczna o geografii - Maciej Kamiński - 28.07.2014 (28.07.2014, 21:23:54)Feliks Spirkin link napisał(a): Republika Socjalna =/= Republika SocjalistycznaJa bym tak wyraźnego skreślenia nie stawiał, za to postawił kropkę. Odp: Debata społeczna o geografii - Ronon Dex - 14.08.2014 Piszę tutaj bo tematy o nazewnictwie Anatolii się "popsuły" podczas przenoszenia Forum... Popatrzcie na mapę Anatolii i zaproponujcie trochę nazw, bo tam kupa rzeczy nienazwana... Chcę zrobić za jakiś czas aktualizację mapy i warto by ponazywać rzeki bezimienne, zatoki itd. Odp: Debata społeczna o geografii - Maciej Kamiński - 14.08.2014 Zatokę na wschodzie według starej propozycji proponuję nazwać Zatoką Radziwiła. Padły też kiedyś propozycje nazw dla rzek (rzeka Lwie Serce i rzeka Spirkinka). Odp: Debata społeczna o geografii - AndrzejSwarzewski - 14.08.2014 No różne rzeki, zatoki można ponazywać nazwiskami Bialeńczyków bardziej i mniej zasłużonych. Można też wykorzystać nazwiska nie-Bialeńczyków sprzyjających nam. Tu proponuję pana Smirnoffa i Dostojewskiego oraz sarmackich podkanclerzów, którzy uznali naszą państwowość (Paczenko i von Levengothon). Odp: Debata społeczna o geografii - Ronon Dex - 14.08.2014 Z nazewnictwem od jakiś zagranicznych polityków to byłbym ostrożny... dzisiaj tak, jutro inaczej - a nie będę siedział i co chwila nazw zmieniał. Bialeńczyków rozumiem... nawet jeśli z czasem odchodzą to mają miejsce w historii naszego kraju, ale z zagranicznymi politykami i państwami to jest tak, że dziś mogą być przyjaciółmi, a jutro wrogami. Wolałbym nadawać bardziej "neutralne" nazwy - rzucajcie propozycje, mogą być "luźne"... jakoś się to dopasuje. Odp: Debata społeczna o geografii - Maciej Kamiński - 14.08.2014 Alba, Sucha Struga, Indygo, Frysza, Hałmenon, Lywa - tyle nazw stylizowanych na pochodzące z języków, którymi (podobno) posługują się tubylcy na Anatolii wymyśliłem od ręki (jak widzicie, są stylizacje słowiańskie, germańskie i celtyckie). Odp: Debata społeczna o geografii - AndrzejSwarzewski - 19.08.2014 Ostatnie na nordyjskim IRC-u pojawiła się idea zmiany nazwy Nowej Auterry i Nowego Ab'Dorstw na mniej kontrowersyjne. Co sądzicie? Odp: Debata społeczna o geografii - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 19.08.2014 (19.08.2014, 22:05:40)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Ostatnie na nordyjskim IRC-u pojawiła się idea zmiany nazwy Nowej Auterry i Nowego Ab'Dorstw na mniej kontrowersyjne. Co sądzicie?Przeciw bo to historia. Odp: Debata społeczna o geografii - Hewret von Thorn - 19.08.2014 Jestem za, ale pod warunkiem, że oba miasta będą nosiły moje imię. Odp: Debata społeczna o geografii - Maciej Kamiński - 19.08.2014 (19.08.2014, 22:05:40)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Ostatnie na nordyjskim IRC-u pojawiła się idea zmiany nazwy Nowej Auterry i Nowego Ab'Dorstw na mniej kontrowersyjne. Co sądzicie?Wprowadzić dla wszystkich miast nazwy bialeńskie! Odp: Debata społeczna o geografii - MvP - 19.08.2014 Za jak sie pojawi jakis ciekawy pomysł. Odp: Debata społeczna o geografii - Ronon Dex - 20.08.2014 Jestem przeciwna chyba, że poznam sensowny powód takich zmian. Odp: Debata społeczna o geografii - AndrzejSwarzewski - 20.08.2014 (20.08.2014, 05:52:01)Krzysztof Razorblade link napisał(a): Jestem przeciwna chyba, że poznam sensowny powód takich zmian.Obecne nazwy nawiązują do miast teutońskich (sarmackich), co jest co jakiś czas wyciągane w Księstwie. I jakby się nad tymi zarzutami zastanowić, to rzeczywiście mają trochę racji. Lepiej wprowadzić bialeńskie nazwy dla tych miast i będzie po kłopocie.
|