![]() |
|
Projekt nowego układu stowarzyszeniowego - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +--- Wątek: Projekt nowego układu stowarzyszeniowego (/thread-6225.html) |
Odp: Projekt nowego układu stowarzyszeniowego - Tadeusz Krasnodębski - 27.10.2016 (27.10.2016, 23:27:17)Hewret Faradobus link napisał(a): [quote author=AndrzejSwarzewski link=topic=6419.msg62214#msg62214 date=1477601879] a ta cała emigracja to zaledwie Piotr Paweł I I właściwie na tym kończy się Hasseland. [/quote] Jest jeszcze Eddard. Chociaż to wciąż jest co najmniej dziwne, że dwa dwuosobowe państewka mają aż taki wpływ na treść traktatu stowarzyszeniowego z 40-osobową Republiką. Odp: Projekt nowego układu stowarzyszeniowego - Iwan Pietrow - 27.10.2016 (27.10.2016, 23:27:17)Hewret Faradobus link napisał(a): [quote author=AndrzejSwarzewski link=topic=6419.msg62214#msg62214 date=1477601879] a ta cała emigracja to zaledwie Piotr Paweł I I właściwie na tym kończy się Hasseland. [/quote] Jest jeszcze Eddard. No i ja. Tak, ja. Zaczynałem w Hasselandzie i czuję pewien sentyment do tego państwa, jakie by nie było. Czasami mogę się na nie obrazić, mogę nie być aktywny, mogę posłać do stu diabłów jego mieszkańców i politykę, ale jednak - to jest moja pierwsza mikronacyjna Ojczyzna, której nie zamierzam w pełni porzucić. A jak Hasseland odłączy się od Bialenii, to przeniosę się wraz z nim. O, tyle z mojej strony. Odp: Projekt nowego układu stowarzyszeniowego - AndrzejSwarzewski - 28.10.2016 Szanowni, nie rozpoczynajmy dzielenia obywateli, bo to nic dobrego nie przyniesie. Razem znajdujemy się w ścisłej czołówce największych i najaktywniejszych mikronacji. Dobrze nam się współpracuje, chociaż oczywiście są jakieś zgrzyty. Ale problemy są także w państwach jednonarodowych, bo taka jest natura ludzka, żeby dzielić się na grupy i rywalizować między sobą. Przypomnijmy sobie chociażby Jahołdajewszczyznę. Ale przywróćmy tę dyskusję na właściwe tory. Skończyliśmy na kwestii wspólnego parlamentu. Odp: Projekt nowego układu stowarzyszeniowego - Piotr Pawel I - 28.10.2016 Cytat:Cytat:a ta cała emigracja to zaledwie Piotr Paweł I Po takich postach to mi się odechciewa dalszej dyskusji. Panowie znacie Hasseland jednak bardzo słabo, jego historię również. Nie chce mi się polemizować, bo i po co? Nie ma to sensu. Obawiam się, że całe to nasze stowarzyszenie traci sens. A może straciło już wcześniej. Odp: Projekt nowego układu stowarzyszeniowego - AndrzejSwarzewski - 28.10.2016 A może jednak wskaże WKM, co jest nieprawidłowego w moim twierdzeniu, że cała emigracja hasselandzka w Sarmacji opierała się na jednej osobie? I proszę nie dramatyzować, że stowarzyszenie traci sens. W każdej współpracy są trudne chwile, a większość Bialeńczyków (w tym prezydent) ceni sobie Hasseland i chce kontynuacji współpracy. Może zamiast niepotrzebnych emocji przejdziemy wreszcie do rozmów międzyrządowych? Jestem przekonany, że dalsze napierdalanki w tym wątku do niczego nie doprowadzą. Co stoi na przeszkodzie, żebyśmy wreszcie odbyli sensowną rozmowę w kuluarach? Odp: Projekt nowego układu stowarzyszeniowego - Hewret von Thorn - 28.10.2016 (28.10.2016, 17:43:42)Piotr Pawel I link napisał(a): Panowie znacie Hasseland jednak bardzo słabo, jego historię również. Nie chce mi się polemizować, bo i po co? Ale taka jest prawda - zabraknie PPdZ, zabraknie Eddarda... Hasseland kaput. Odp: Projekt nowego układu stowarzyszeniowego - Bajtuś - 28.10.2016 No są jeszcze dwie osoby, więc z tym kaput bym poczekał. Na zasadzie analogi też można powiedzieć że RB opiera się na dwóch osobach ... odejdziesz Ty odejdzie Maciek i forum padnie a z nim RB. Oczywiście to tylko rozważania hipotetyczne, ale ... Więc nie licytujmy się, kto, za co i dlaczego. Popieram stanowisko Andrzeja ... skończmy z tym kto jest ważniejszy, a porozmawiajmy jak .... Odp: Projekt nowego układu stowarzyszeniowego - Maciej Kamiński - 28.10.2016 (28.10.2016, 21:03:07)Bajtuś link napisał(a): No są jeszcze dwie osoby, więc z tym kaput bym poczekał.Musiałbyś odejść jeszcze Ty uprzednio, i to zakładając, że żaden z nas trzech nie przekaże forum komuś innemu przed odejściem. Odp: Projekt nowego układu stowarzyszeniowego - Bajtuś - 28.10.2016 No tak, ale zakładając że Hasseland odejdzie - odejdę i ja. Odp: Projekt nowego układu stowarzyszeniowego - Hewret von Thorn - 28.10.2016 System informatyczny to nie problem, chętny do przejęcia całego serwisu jest [member=97]Kristian Arped[/member] Odp: Projekt nowego układu stowarzyszeniowego - AndrzejSwarzewski - 28.10.2016 Ale czemu ma służyć ta licytacja? Bialenia jest w lepszej sytuacji od Hasselandu, ale jaki jest obiektywny powód, żebyśmy się podzielili i sprawdzili, kto dłużej i w lepszej kondycji przeżyje? Razem tworzymy coś wielkiego. Zamiast dalej pompować balonik weźmy się za robienie czegoś konkretnego. Hewrecie, Bajtusiu, czy ktoś z Was pomógłby w utworzeniu strony Alei Zasłużonych (bialeńsko-hasselandzko-brodryjskiej)? Odp: Projekt nowego układu stowarzyszeniowego - Bajtuś - 28.10.2016 W czym ma być ta strona - oddzielna (jak v-mundial) czy w wordpressie na stronie głównej ? Odp: Projekt nowego układu stowarzyszeniowego - AndrzejSwarzewski - 28.10.2016 Jeśli nie byłby to problem, to jako oddzielna strona. Odp: Projekt nowego układu stowarzyszeniowego - Tadeusz Krasnodębski - 28.10.2016 Kochani, a gdyby nie tworzyć federacji, tylko Brodrię i Hasseland uznać za autonomiczne regiony Republiki? Mogłyby sobie rządzić samemu, ale sądownictwo i decyzje naszego Parlamentu, Prezydenta i Rządu byłyby dla nich obligatoryjne. Można też zawrzeć przepis w Układzie, że władze Bialenii interweniują w KH i CB tylko jeśli te regiony poproszą, nie radzą sobie z czymś lub ich decyzje są niebezpieczne dla porządku wewnętrznego. A w reszcie spraw wolna ręka, o ile działania są zgodne z prawem bialeńskim. Odp: Projekt nowego układu stowarzyszeniowego - Maciej Kamiński - 28.10.2016 A czy nie możemy zwyczajnie rozwiązać obecnych problemów z układem i po prostu jego resztę zostawić, dopóki nie wystąpią kolejne? Odp: Projekt nowego układu stowarzyszeniowego - Tadeusz Krasnodębski - 28.10.2016 (28.10.2016, 21:37:18)Maciej Kamiński link napisał(a): A czy nie możemy zwyczajnie rozwiązać obecnych problemów z układem i po prostu jego resztę zostawić, dopóki nie wystąpią kolejne? Trochę niemądre podejście, Maćku. Odp: Projekt nowego układu stowarzyszeniowego - AndrzejSwarzewski - 28.10.2016 A nawet bardzo niemądre. Obecny układ doprowadził do poważnych problemów i powstania konfliktu Bialenii i Hasselandu. Chcemy stworzyć nowy układ, który będzie wspierał harmonijny rozwój naszych trzech państw. Odp: Projekt nowego układu stowarzyszeniowego - Maciej Kamiński - 28.10.2016 (28.10.2016, 21:40:18)AndrzejSwarzewski link napisał(a): A nawet bardzo niemądre. Obecny układ doprowadził do poważnych problemów i powstania konfliktu Bialenii i Hasselandu. Chcemy stworzyć nowy układ, który będzie wspierał harmonijny rozwój naszych trzech państw.Jeżeli to podejście jest tak bardzo niemądre, to dlaczego od ZAWSZE się sprawdza w naszych warunkach, podczas gdy wypatrywanie nowych konceptów znikąd niekoniecznie? Odp: Projekt nowego układu stowarzyszeniowego - AndrzejSwarzewski - 28.10.2016 Jakich konceptów znikąd? Ja mam koncepcję, tylko niestety Król Hasselandu nie chce ze mną rozmawiać, a Brodria Cara nie ma. A w tym wątku zamiast poważnie porozmawiać niektórzy wolą się bawić w licytowanie na to, kto jest najmądrzejszy i najwspanialszy. A tak to my do niczego nie dojdziemy. Odp: Projekt nowego układu stowarzyszeniowego - Hewret von Thorn - 28.10.2016 (28.10.2016, 21:46:25)AndrzejSwarzewski link napisał(a): kto jest najmądrzejszy i najwspanialszy Kto jest najmądrzejszy i najwspanialszy? |