Forum Republiki Bialeńskiej
Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html)
+--- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-41.html)
+---- Dział: Parlamentarna Sala Posiedzeń (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-546.html)
+---- Wątek: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia (/thread-6868.html)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Severino Castiglioni - 19.08.2017

Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej. Tak mi dopomóż Bóg!

ZA kandydaturą mojego Syna.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Tadeusz Krasnodębski - 19.08.2017

@"Akrypa Rabotowicz von Primisz"

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Tadeusz Krasnodębski - 20.08.2017

Jako że już dawno przegłosowane, nie musimy czekać na Akrypę.
Parę kadencji temu @"Paolo Carlo de Medici y Zep" wprowadził fabularyzację głosowań. Myślę, że warto do tego wrócić.

Cytat:Wyniki głosowania nad kandydaturą Posła Taddeo Lorenza de Medici y Zepa na Marszałka Zgromadzenia Ludowego przeprowadzonego w dn. 17-20 sierpnia 2017 r.:

Głosowało 4 posłów (80% składu Zgromadzenia Ludowego);

ZA kandydaturą opowiedziało się 3 Posłów (60%),

PRZECIW kandydaturze nie zagłosował żaden Poseł (0%),

WSTRZYMAŁ SIĘ OD GŁOSU 1 Poseł (20%).

Ogłaszam, iż Zgromadzenie Ludowe wyraziło zgodę na powołanie na stanowisko Marszałka Zgromadzenia Ludowego Posła Taddeo Lorenza de Medici y Zepa.

Stukam trzy razy laską marszałkowską.

Zamykam posiedzenie Zgromadzenia Ludowego w sprawie wyboru Marszałka Zgromadzenia Ludowego.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 21.08.2017

Przeciw. ;_;

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Severino Castiglioni - 29.08.2017

Cytat:
[Obrazek: 2w5TC.png]

Szanowny Panie Marszałku,

Po dogłębnej analizie Kodeksu Prawa Kanonicznego, prawa zwyczajowego w tym zakresie, a także upomnieniu przez ojca duchownego uznałem, iż sprawowanie przez kardynała mandatu poselskiego nie przystoi stanowi duchownemu  (Kan. 40 - § 1 KPK). W związku z tym zrzekam się mandatu parlamentarzysty VI kadencji Zgromadzenia Ludowego.

[Obrazek: ?url=funkyimg.com%2Fi%2F2wvHA.png]

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Hewret von Thorn - 29.08.2017

(29.08.2017, 22:01:22)Paolo Carlo de Medici y Zep napisał(a): iż sprawowanie przez kardynała mandatu poselskiego nie przystoi stanowi duchownemu

A co z przykładem kardynała Richelieu?

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Tadeusz Krasnodębski - 29.08.2017

Moje zdanie znasz, ale rezygnację przyjąć muszę.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Severino Castiglioni - 29.08.2017

(29.08.2017, 22:02:19)Hewret Faradobus napisał(a):
(29.08.2017, 22:01:22)Paolo Carlo de Medici y Zep napisał(a): iż sprawowanie przez kardynała mandatu poselskiego nie przystoi stanowi duchownemu
A co z przykładem kardynała Richelieu?

Był on kardynałem świeckim - honorowym. Wink Ale nie będziecie żałować, w sumie jako Parlamentarzysta nie zrobiłem za dużo dobrego dla Bialenii. Jestem za sztywny i nie pasuje do jej klimatu. Jedynie do uniwersytetu, na szczęście godzi się duchownym być wykładowcami (patrz KUL, Akademia Ojca Dyrektora w Toruniu itp.).

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Maciej Kamiński - 30.08.2017

Wiem, że nie przystoi tak merytorycznych komentarzy pisać w dziale zamrażarki, ale po prostu żal się powstrzymywać, tak więc:
xDDDDDDD Rotria kek.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 30.08.2017

(30.08.2017, 04:12:35)Maciej Kamiński napisał(a): Wiem, że nie przystoi tak merytorycznych komentarzy pisać w dziale zamrażarki, ale po prostu żal się powstrzymywać, tak więc:
xDDDDDDD Rotria kek.
Ale Rotrie to ty szanuj.
Ja, że smutkiem przyjmuje rezygnację posła. :C

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Tadeusz Krasnodębski - 02.09.2017

Witam Posła @"Gaudius van der Cathair" i proszę o złożenie przysięgi. Wink

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Gaudius van der Cathair - 02.09.2017

Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Tadeusz Krasnodębski - 18.09.2017

W związku z przeciągającym się brakiem czasu, muszę zrezygnować z wymagającej nieco większej aktywności funkcji Marszałka Zgromadzenia Ludowego, za co bardzo przepraszam. Pozostanę szeregowym Posłem. Wicemarszałka prosiłbym o przeprowadzenie wyboru nowego przewodniczącego Zgromadzenia.

Z kwestii, które trzeba ogarnąć:
1) wrzucić przegłosowaną zmianę Regulaminu, bo nie mogę się w nowym Biuletynie połapać,
2) wyciągnąć ewentualne konsekwencje za opuszczanie głosowań i debat - tutaj mam na myśli @"Gaudius van der Cathair" i @"Akrypa Rabotowicz von Primisz".

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Maciej Kamiński - 19.09.2017

No to jedziemy, kochani. Jacyś chętni? Czekam do piątku wieczorem.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Maciej Kamiński - 24.09.2017

Zapał w narodzie najwyraźniej wygasł do absolutnego zera. No cóż... Poradzimy sobie z tym.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Thomas von Lisendorff - 28.09.2017

Jeżeli można. Chętnie się zgłoszę.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Tadeusz Krasnodębski - 28.09.2017

Kiedy jedyny chętny nie jest Posłem... Sad

Może wprowadzimy nowelkę, że Marszałek nie musi być parlamentarzystą? Wtedy nie miałby po prostu prawa głosu.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Maciej Kamiński - 28.09.2017

Jeżeli ktoś ją wyszykuje... Kiedyś już mieliśmy Marszałka-seniora, który nie miał mandatu.

Zbliża się chyba też termin kolejnych wyborów, prawda?

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Tadeusz Krasnodębski - 28.09.2017

Totalnie nudna kadencja.

Niechże ktoś jakąś secesję ogłosi. Będzie coś się chociaż działo.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Severino Castiglioni - 08.10.2017

Proszę wszystkim posłów Zgromadzenia Ludowego VII, ażeby złożyli przysięgę.

Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej. Tak mi dopomóż Bóg!