![]() |
|
Sprawy forum - zbiorczo - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Organy i instytucje państwowe (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-9.html) +--- Dział: Krajowa Rada Informatyczna (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-120.html) +--- Wątek: Sprawy forum - zbiorczo (/thread-1322.html) |
Odp: Sprawy forum - zbiorczo - Frederick Hufflepuff - 19.07.2016 U mnie już w porządku. Odp: Sprawy forum - zbiorczo - Hewret von Thorn - 22.07.2016 Zrobiłem mały myk. Może pojawiać się informacja, że napisano X wiadomości podczas wysyłania posta. Tym proszę się nie przejmować. Odp: Sprawy forum - zbiorczo - Maciej Kamiński - 23.07.2016 Co konkretnie dzieje się po kliknięciu w opcję "przywróć wiadomości" w koszu? Odp: Sprawy forum - zbiorczo - Hewret von Thorn - 25.07.2016 (23.07.2016, 14:45:24)Maciej Kamiński link napisał(a):Co konkretnie dzieje się po kliknięciu w opcję "przywróć wiadomości" w koszu? Wracają na swoje miejscu w wątku, jeśli jest to post. A tak poza tym: Primo: Nie można ŻĄDAĆ od administracji działań, można jedynie POPROSIĆ o coś. W ogóle to szanujcie administratorów swoich, od ich humoru wiele zależy. Secundo: Usunąłem Sisyphusa, gdyż coś się w nim mieszało. Zamiast nowych wypowiedzi wysyłał stare, także jeśli tworzycie coś ważnego na forum, to róbcie kopie zapasowe, albo wykorzystajcie jakiś dobry edytor tekstu. Czyli w sumie po staremu. Odp: Sprawy forum - zbiorczo - Maciej Kamiński - 21.08.2016 Czy komuś jeszcze nie działa funkcja cytowania selektywnego? Odp: Sprawy forum - zbiorczo - Hewret von Thorn - 21.08.2016 Tzn. jak Ci nie działa? Odp: Sprawy forum - zbiorczo - Maciej Kamiński - 21.08.2016 (21.08.2016, 22:17:09)Hewret Faradobus link napisał(a):Tzn. jak Ci nie działa?Zwyczajnie. Po zaznaczeniu fragmentu tak czy siak cytuje się cały post. Odp: Sprawy forum - zbiorczo - Hewret von Thorn - 21.08.2016 (21.08.2016, 22:27:41)Maciej Kamiński link napisał(a):cytuje się cały post. U mnie normalnie działa. Jaka przeglądarka? Odp: Sprawy forum - zbiorczo - Maciej Kamiński - 21.08.2016 Tak Chroma, jak i Lisek. Przez IE jeszcze nie próbowałem. Odp: Sprawy forum - zbiorczo - Frederick Hufflepuff - 23.08.2016 U mnie forum czasami tak się zatnie, że muszę odświeżyć kilkadziesiąt razy, żeby zadziałało. Odp: Sprawy forum - zbiorczo - Maciej Kamiński - 23.08.2016 (23.08.2016, 18:19:51)Frederick Hufflepuff link napisał(a):U mnie forum czasami tak się zatnie, że muszę odświeżyć kilkadziesiąt razy, żeby zadziałało.Same here. Odp: Sprawy forum - zbiorczo - Hewret von Thorn - 23.08.2016 (23.08.2016, 18:19:51)Frederick Hufflepuff link napisał(a):U mnie forum czasami tak się zatnie, że muszę odświeżyć kilkadziesiąt razy, żeby zadziałało. Biały ekran czy brak odpowiedzi? Odp: Sprawy forum - zbiorczo - Maciej Kamiński - 23.08.2016 Brak wysłanych danych. Odp: Sprawy forum - zbiorczo - Ronon Dex - 23.08.2016 (23.08.2016, 18:22:20)Hewret Faradobus link napisał(a):Biały ekran czy brak odpowiedzi?Brak odpowiedzi... raczyło mi rozwalić ponad godzinę roboty (dobrze część miałem w Wordzie) nas stoiskiem dla KH. Komputer pod Win10 (ale na lapku z Win8 mam tak samo) i Firefox w obu przypadkach. Odp: Sprawy forum - zbiorczo - Hewret von Thorn - 23.08.2016 Brak odpowiedzi to wina (nowego) hostingu. Odp: Sprawy forum - zbiorczo - Gaudius van der Cathair - 24.08.2016 Co chwilę wyskakuje mi taki komunikat: Wystąpił błąd! Weryfikacja Sesji nie powiodła się. Odp: Sprawy forum - zbiorczo - Hewret von Thorn - 24.08.2016 Przelogowanie się / oczyszczenie pamięci podręcznej przeglądarki nie pomaga? Odp: Sprawy forum - zbiorczo - Hewret von Thorn - 25.08.2016 To czego ostatnio dokonałem: - przeniesienie całego serwisu na nowy hosting, - aktywacja Alternative PHP Cache, - optymalizacja kodu forum do obsługi MySQLi, - optymalizacja kodu forum do obsługi PHP 7 - kilka poprawek trzeba wprowadzić bo wciąż pluje błędami, - dodano języki rosyjski i niemiecki, - dodano możliwość wyboru języka podczas rejestracji, - umożliwiono zmianę języka forum na angielski, niemiecki, rosyjski, - zmieniono pytania weryfikująca umożliwiające rejestrację osobom nieznającym języka polskiego, - wyłączono zliczanie postów z poddziałów do liczników działów głównych, - wyłączono liczników działów w ogóle (znacznie odciążyło forum i ilość zapytań do bazy danych), - oczyszczono bazę danych ze starych modyfikacji, - odinstalowałem modyfikację integrującą Wordpress z forum, - zmieniłem tło na forum. Do zrobienia: - pełne wsparcie PHP 7, - poprawienie plików językowych. Odp: Sprawy forum - zbiorczo - Jan Lubomirski-Dostojewski - 25.08.2016 Ja mam taką sprawę. Wchodzę z tableta na forum i jestem zalogowany, a np. wchodząc z telefonu, pokazuje mi, że nie jestem zalogowany. Odp: Sprawy forum - zbiorczo - Hewret von Thorn - 25.08.2016 A korzystasz w przeglądarce z integracji kont i urządzeń? |