Forum Republiki Bialeńskiej
"Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+---- Dział: Opiniotwórczość (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-76.html)
+---- Wątek: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. (/thread-7754.html)

Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 03.02.2016

Przeniosłem posty do odpowiedniego wątku, żeby nie zakłócać pracy Parlamentu.

Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Alberto Carlos de Médici y Zep - 03.02.2016

Obywatele, w spontaniczny sposób, chcą oddać hołd najwybitniejszej prezydent w dziejach Bialenii. Grupa obywateli, która bez żadnego nacisku przygotowała niniejszy projekt, prosiła mnie, bym raczył go przedstawić na Placu Zielonym. To piękny gest, by uczcić wybór tak zacnej osoby.

Cytat:
[Obrazek: vdUQ0qe.png]
USTAWA O ZMIANIE USTAWY O ŚWIĘTACH NARODOWYCH Z DNIA 31 GRUDNIA 2013 ROKU

xx lutego 2016 r.

Artykuł 1.

Do artykułu 3 ustawy o świętach narodowych z dnia 31 grudnia 2013 roku dodaje się literę b), o następującym brzmieniu:

Cytat:b) 10 lutego - Święto Wyboru Aleksandry Izabelli Dostojewskiej-Swarzewskiej na Prezydenta Republiki Bialeńskiej

Artykuł 2.

Uchwała wchodzi w życie z chwilą ogłoszenia.

(-)

Cytat:
UCHWAŁA O UCZCENIU ROCZNICY WYBORU ALEKSANDRY IZABELLI DOSTOJEWSKIEJ-SWARZEWSKIEJ NA URZĄD PREZYDENTA REPUBLIKI BIALEŃSKIEJ

xx lutego 2016 r.

10 lutego br. roku minie rok od wyboru na fotel prezydencki najwybitniejszej córy brodryjskiej ziemi, Semiramidy Nordaty, symbolu przyjaźni bialeńsko-brodryjskiej, jednej z największych dam polskiego mikroświata Aleksandry Izabelli Dostojewskiej-Swarzewskiej. Jej prezydentura była jedną z najbardziej owocnych, a Republika Bialeńska kwitła za jej rządów. W ten wielki dzień Parlament Republiki Bialeńskiej, utożsamiając się z wolą Narodu, wdzięcznego za dar rządów Aleksandry Dostojewskiej-Swarzewskiej, chciałbym uczcić rocznicę jej wyboru na urząd Prezydenta Republiki Bialeńskiej. 10 lutego 2015 roku zaczęła się nowa era w dziejach Bialenii, obfitująca w sukcesy i chwałę, płynącą z samego źródła, którym jest V Prezydent Republiki Bialeńskiej.

(-)

Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Aleksandra Dostojewska - 03.02.2016

(03.02.2016, 22:47:50)Adam von Haller link napisał(a): Obywatele, w spontaniczny sposób, chcą oddać hołd najwybitniejszej prezydent w dziejach Bialenii. Grupa obywateli, która bez żadnego nacisku przygotowała niniejszy projekt, prosiła mnie, bym raczył go przedstawić na Placu Zielonym. To piękny gest, by uczcić wybór tak zacnej osoby.

Cytat:
USTAWA O ZMIANIE USTAWY O ŚWIĘTACH NARODOWYCH Z DNIA 31 GRUDNIA 2013 ROKU

xx lutego 2016 r.

Artykuł 1.

Do artykułu 3 ustawy o świętach narodowych z dnia 31 grudnia 2013 roku dodaje się literę b), o następującym brzmieniu:

Cytat:b) 10 lutego - Święto Wyboru Aleksandry Izabelli Dostojewskiej-Swarzewskiej na Prezydenta Republiki Bialeńskiej

Artykuł 2.

Uchwała wchodzi w życie z chwilą ogłoszenia.

(-)

Cytat:
UCHWAŁA O UCZCENIU ROCZNICY WYBORU ALEKSANDRY IZABELLI DOSTOJEWSKIEJ-SWARZEWSKIEJ NA URZĄD PREZYDENTA REPUBLIKI BIALEŃSKIEJ

xx lutego 2016 r.

10 lutego br. roku minie rok od wyboru na fotel prezydencki najwybitniejszej córy brodryjskiej ziemi, Semiramidy Nordaty, symbolu przyjaźni bialeńsko-brodryjskiej, jednej z największych dam polskiego mikroświata Aleksandry Izabelli Dostojewskiej-Swarzewskiej. Jej prezydentura była jedną z najbardziej owocnych, a Republika Bialeńska kwitła za jej rządów. W ten wielki dzień Parlament Republiki Bialeńskiej, utożsamiając się z wolą Narodu, wdzięcznego za dar rządów Aleksandry Dostojewskiej-Swarzewskiej, chciałbym uczcić rocznicę jej wyboru na urząd Prezydenta Republiki Bialeńskiej. 10 lutego 2015 roku zaczęła się nowa era w dziejach Bialenii, obfitująca w sukcesy i chwałę, płynącą z samego źródła, którym jest V Prezydent Republiki Bialeńskiej.

(-)

Jestem zaskoczona, nie spodziewałam się tego.
Jednakowoż jeśli taka wola Ludu, popieram.

Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - AndrzejSwarzewski - 03.02.2016

(03.02.2016, 22:26:45)Heinrich Hewret Wettin link napisał(a): Przeniosłem posty do odpowiedniego wątku, żeby nie zakłócać pracy Parlamentu.
To oczywiście przyspieszony żart primaaprilisowy?

Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 07.02.2016

Ta.

http://spolecznosc.bialenia.org.pl/forum-obywatelskie/miejsce-zglaszania-kandydatur-poselskich/msg37424/?topicseen#msg37424

Ten tego, Fiodor byś chociaż się postarał i zgłosił własną kandydaturę w postaci listy wyborczej. Big Grin

Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 08.02.2016

Tak w ogóle, to mamy sprzeczność w Ustawie o obywatelach i nikt tego od dłuższego czasu nie zauważył.
http://spolecznosc.bialenia.org.pl/ustawy-regulacyjne/ustawa-o-obywatelach-republiki-bialenskiej-3306/

Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Maciej Kamiński - 08.02.2016

Wina Markusa, on wymyślił usprawnianie machiny nadawania obywatelstw. Tongue
A, i jeszcze jedna głupota tak w sumie tam jest - do bycia ministrem w końcu nie potrzeba obywatelstwa w ogóle.

Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 08.02.2016

A przeczytałeś konstytucję?

Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Maciej Kamiński - 08.02.2016

(08.02.2016, 20:44:48)Heinrich Hewret Wettin link napisał(a): A przeczytałeś konstytucję?
Przed tą konkretną wypowiedzią nie zaglądałem. A szkoda, bo to, co powiedziałem, przestało być aktualne.

Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 15.02.2016

Macieju, zwróć uwagę na art. 20, ust. 3 Konstytucji. Wink

Więc prawidłowa kolejność to podpis prezydenta -> ratyfikacja.

Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 16.02.2016

Jeśli chodzi o ustawę o partiach politycznych:
Pomyliłem się, dzisiaj zagłosowałbym ZA zniesieniem.
Jednak warunek członkostwa lub uzyskania poparcia zostawiłbym. To umożliwi rozruszanie sceny politycznej.

Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 04.03.2016

http://spolecznosc.bialenia.org.pl/index.php?topic=4409.0;topicseen

A ustawę o Biuletynie Ustaw to przeczytał? Tongue

Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Fiodor Swirydiuk - 04.03.2016

(04.03.2016, 15:36:54)Heinrich Hewret Wettin link napisał(a): http://spolecznosc.bialenia.org.pl/index.php?topic=4409.0;topicseen

A ustawę o Biuletynie Ustaw to przeczytał? Tongue
Co ja się będę taką ustawą przejmował? Ale mogę poprawić.

Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 04.03.2016

Przecież jako obywatel zobowiązałeś się do przestrzegania ustanowionego prawa. Smile

Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 05.03.2016

http://spolecznosc.bialenia.org.pl/index.php?topic=4423.0;topicseen

Cytat:Otóż otrzymałem wiele sygnałów od ludzi z różnych for historycznych

Poważnie? Gdzie takie głosy są? Można poczytać?

Cytat:Autor ustawy: Wergiliusz Podstawny

Postawnego kojarzę, ale "Podstawnego" już nie.

Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Alberto Carlos de Médici y Zep - 05.03.2016

Przepraszam, ale jaki jest sens przyjmowania tej ustawy?

Cytat:nieprzyzwoite i nieludzkie, że nie chcą tu zamieszkać między innymi z powodu procesu zdobywania obywatelstwa, jaki istnieje obecnie w Bialenii

A co jest nieludzkiego w naszym prawie?

Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Fiodor Swirydiuk - 05.03.2016

(05.03.2016, 13:37:48)Alberto de Medici link napisał(a): Przepraszam, ale jaki jest sens przyjmowania tej ustawy?

Cytat:nieprzyzwoite i nieludzkie, że nie chcą tu zamieszkać między innymi z powodu procesu zdobywania obywatelstwa, jaki istnieje obecnie w Bialenii

A co jest nieludzkiego w naszym prawie?
Wszechobecna biurokracja.

Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Alberto Carlos de Médici y Zep - 05.03.2016

Nie jesteśmy w Abacjazji... Do rzecz poproszę. Jaka biurokracja? Które konkretnie przepisy? Jakie sposoby ich egzekwowania? Jakie głosy niezadowolenia (poza jedynm, jaki wszyscy doskonale znamy)?

Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Fiodor Swirydiuk - 05.03.2016

(05.03.2016, 13:47:01)Alberto de Medici link napisał(a): Nie jesteśmy w Abacjazji... Do rzecz poproszę. Jaka biurokracja? Które konkretnie przepisy? Jakie sposoby ich egzekwowania? Jakie głosy niezadowolenia (poza jedynm, jaki wszyscy doskonale znamy)?
Proces nadawania obywatelstwa. Specjalny wniosek na tymczasowe, potem na stałe, trzeba określić ile lat się skończyło (może trochę więcej anonimowości?), i masz mój głos niezadowolenia z przyjętych zasad.

Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 05.03.2016

Cytat:trzeba określić ile lat się skończyło

Pomysł stary jak świat, w sumie taki wymóg pojawił się jeszcze wtedy, kiedy w pampersie chodziłeś.

Gdyby Zanikowi tak bardzo zależało na Bialenii, to nie pisałby bezsensownych wypocin.