![]() |
|
Wolne miejsca pracy [zgłoszenia] - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Instytut Nowej Ekonomii Mikronacyjnej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-23.html) +---- Dział: Oferty pracy (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-70.html) +---- Wątek: Wolne miejsca pracy [zgłoszenia] (/thread-364.html) |
RE: Bazar stanowisk - Thomas von Lisendorff - 14.07.2017 Kiedy zatem zostanie obrany nowy prezes ? RE: Bazar stanowisk - Maciej Kamiński - 14.07.2017 To już od konduktora zależy. RE: Bazar stanowisk - Iwan Pietrow - 14.07.2017 Zgodnie z moimi wiadomościami powyżej podtrzymuję swoją kandydaturę. RE: Bazar stanowisk - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 15.07.2017 I ja zgłaszam swoją kandydature a jednoczeście trzymam kciuki jak policjant za Macieja. RE: Bazar stanowisk - Ametyst Faradobus - 15.07.2017 To ja sobie wszystko przemyślę, przekalkuluję, policzę i w niedzielę wieczorem ogłoszę. RE: Bazar stanowisk - Tadeusz Krasnodębski - 15.07.2017 @"Krzysztof Domański", jakbyś chciał i był zainteresowany fabularyzacją, możesz pomóc mi na Wyspach Przyjaźni. ^^ RE: Bazar stanowisk - Krzysztof Domański - 15.07.2017 Oczywiście mogę pomóc, a jednocześnie chciałbym przejąć władzę nad Bialeńskimi Portami Lotniczymi. RE: Bazar stanowisk - Ametyst Faradobus - 17.07.2017 Po osobistych konsultacjach z Wielkim Sternikiem postanowiłem, że Prezesem Policji mianuję Iwana. Jednocześnie, jeżeli Maciej wyrazi taką wolę proponuję, by objął stanowisko zastępcy Iwana. To nominacja w pewnym sensie czasowa, bo już niebawem moja kadencja dobiegnie końca. RE: Bazar stanowisk - Tadeusz Krasnodębski - 17.07.2017 Powołanie Iwana uważam za skrajną nieodpowiedzialność. Smuci mnie, że Prezesem PK została osoba bez absolutnie żadnego doświadczenia oraz bez poparcia pozostałych policjantów (Prezydent nie przeprowadził żadnych konsultacji z policjantami, ale Akrypa otwarcie poparł kandydaturę Macieja, a ja, gdybym został poproszony o opinię, również bym to zrobił). Iwan dotychczas nie był nawet policjantem, że o oskarżycielu publicznym nie wspomnę. Nigdy bym się po Tobie, Ametyście, nie spodziewał, że powołasz na tak odpowiedzialne stanowisko partyjnego kolegę. RE: Bazar stanowisk - Iwan Pietrow - 18.07.2017 Tadeuszu, nie działam w mikroświecie od tygodnia... Oczywiście, wszystkich rozumów świata nie pozjadałem, jednakże wydaje mi się, iż posiadam pewien bagaż doświadczenia, który pozwoli mi bezproblemowo wykonywać funkcję Prezesa PK. Z bialeńską Policją dotychczas bezpośrednio nie miałem do czynienia, owszem, ale stanowiska, które kiedyś zajmowałem (chociażby sędziego Sądu Ludowego), czy zadania przeze mnie realizowane (administrator brodryjskiego forum), dają mi, w moim mniemaniu, możliwość bycia Prezesem PK. Ponadto wszelkie argumenty typu "bo ktoś mnie nie poparł" mają małe znaczenie, gdy przeczytamy to, co Maciej w niniejszym wątku napisał. Nie pchałem się na siłę na stołek Prezesa, bo jasno ogłosiłem, że w przypadku kandydowania Macieja, nie będę szedł w zaparte. Skoro Maciej zgodził się na to, abym kandydował, to automatycznie się nie wycofałem. Także, Tadeuszu, zdaj sobie w końcu sprawę z tego, że nie jestem troglodytą i chcę swoimi działaniami wspomóc Bialenię. Gdybym nie miał czasu i chęci na RB, to bym nigdzie się nie zgłaszał. RE: Bazar stanowisk - Tadeusz Krasnodębski - 18.07.2017 Decyzja zapadła, mogę się z nią nie zgadzać, ale to ma drugorzędne znaczenie. Życzę powodzenia w sprawowaniu urzędu. RE: Bazar stanowisk - Iwan Pietrow - 18.07.2017 Dziękuję, Tadeuszu. Życzę Ci, abyś miał więcej wiary w ludzi! RE: Bazar stanowisk - Ametyst Faradobus - 18.07.2017 Z jednej strony oczekiwano ode mnie szybkiej decyzji, która jak wspomniałem ma charakter dosyć tymczasowy, bo nowy prezydent będzie mógł ją natychmiastowo zmienić. Na jej efekt wpłynęło głównie to, że Maciej niespecjalnie pchał się na ten stołek, więc nie chciałem na siłę obarczać go obowiązkami Prezesa. Wychodzę z założenia, że bez tego typu zmian, także personalnych, może grozić nam marazm, w którym tak jak stanowisko będzie synonimem osoby, a państwo stanie się maszyną. Jeżeli Iwan jako Prezes się nie sprawdzi - odwołam go, a jeżeli się tak nie stanie - wkrótce będzie okazja, by odwołać mnie. RE: Bazar stanowisk - Maciej Kamiński - 19.07.2017 No dajcie już spokój, skoro karabiny są zatkane, to Iwaszka nic takiego nie zepsuje. Policja i tak nie ma za bardzo co robić ostatnimi czasy. RE: Wolne miejsca pracy - Hewret von Thorn - 30.08.2017 https://spolecznosc.bialenia.org.pl/thread-5149-post-78760.html#pid78760 Wolne stanowiska w dyplomacji! Możliwość otrzymania odznaczenia dyplomaty! RE: Wolne miejsca pracy - Maciej Kamiński - 30.08.2017 Byka zrobiłeś. RE: Wolne miejsca pracy - Hewret von Thorn - 30.08.2017 Przejrzałem, uporządkowałem nominacje. Teraz będzie się zgadzać. RE: Bazar stanowisk - Ametyst Faradobus - 01.09.2017 Ogłaszam, że nadal poszukuję potencjalnych wiceprezydentów, ministrów spraw wewnętrznych, a także głównodowodzących. Przypominam też o konieczności wyboru Sędziego Ludowego. RE: Bazar stanowisk - Hewret von Thorn - 01.09.2017 A ja szukam ambasadorów do krajów traktatowych. RE: Bazar stanowisk - Ametyst Faradobus - 01.09.2017 Kiedy już przestanę być prezydentem to mogę się gdzieś zgłosić. |