Forum Republiki Bialeńskiej
Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+--- Wątek: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) (/thread-432.html)

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Hewret von Thorn - 21.07.2014

(21.07.2014, 20:16:14)Maciej Kamiński link napisał(a): EDYCJA: Jerzy, znowu...? Powinienem Ci teraz zwiększyć dług do 12800 BLN. Przypominam:
Cytat:1. Prawo do zabierania głosu na terenie parlamentu posiadają:
a) wybrani w demokratycznych wyborach na daną kadencje posłowie,
b) Prezydent Republiki,
c) Premier i Ministrowie,
d) osoby wywołane do zabrania głosu przez Marszałka Sejmu,
e) członkowie komisji parlamentarnych, lecz jedynie w sali komisji oraz w debatach nad ustawami bezpośrednio komisji dotyczącymi,
2. Osoba wywołana do zabrania głosu przez Marszałka Sejmu ma obowiązek zrobić to w terminie maksymalnie 3 dni pod karą grzywny 100 środków wymiany.
3. Osoba nieuprawniona do zabrania głosu w Parlamencie nie ma prawa tego uczynić.
4. Kara za złamanie pkt. 3 to grzywna w wysokości 100 środków wymiany która ulega podwojeniu za każdy razem kiedy dana osoba złamie ten punkt.
Wyjątkowo odpuszczę sobie podbijanie kary, ale robię wyjątek.

Oj, wybacz.
Nawet nie zauważyłem że to w Parlamencie toczy się dyskusja. Big Grin
Właściwie to znak, że trzeba zmienić te przepisy umożliwiając wypowiedzenie się każdego obywatela (lub z jakimś stażem) z wyjątkiem czasu głosowania.

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Konstanty Jerzy Michalski - 21.07.2014

Kaniewski by ze swego łoża (jest chory na realioze) powstań i jakieś dziwne rzeczy gadałby o inflacji jaką spowoduje pomoc biednemu....

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Maciej Kamiński - 21.07.2014

Cytat:Właściwie to znak, że trzeba zmienić te przepisy umożliwiając wypowiedzenie się każdego obywatela (lub z jakimś stażem) z wyjątkiem czasu głosowania.
Wystarczy poprosić Marszałka o udzielenie głosu.

Cytat:Kaniewski by ze swego łoża (jest chory na realioze) powstań i jakieś dziwne rzeczy gadałby o inflacji jaką spowoduje pomoc biednemu....
Wprost przeciwnie, przypomniałby o tym, że to "ludzka gospodarka, oparta na wartościach". Sam postulował programy ratunkowe dla bankrutów.

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - AndrzejSwarzewski - 21.07.2014

W przypadku Janka to nie tyle realioza, co po prostu skrajne zniechęcenie do Bialenii i jej mechanizmów. Z resztą, nie on jeden jest zniechęcony, więc mu się wcale nie dziwię. Tobiasz też się już na forum nie pojawia, ani np. Dan Mark. I to nie dziwi.

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Feliks Spirkin - 21.07.2014

Obecnie Bialenia jest naszpikowana biurokracją i przez to jakiś czas temu dałem sobie spokój z tym krajem. Nie dziwię się, że ludzie zniechęcają się Bialenią, bo ten kraj nie ma klimatu prócz Jahołdajewszczyzny. Powinniśmy ograniczyć biurokracje do minimum i postawić na elementy fabularne, ale zapewne zaraz dostane po łbie za tendencje rewolucyjne. Wink

Tak na pocieszenie: Bialeńska biurokracja to pikuś przy Schmitzowskiej (victoriańskiej).  ;D

(21.07.2014, 21:28:45)Jerzy Lwie Serce link napisał(a): Tak na pocieszenie: Bialeńska biurokracja to pikuś przy Schmitzowskiej (victoriańskiej).  ;D

A wiadomo co z nim się w końcu stało?

Nie, możemy się tylko domyślać i spekulować.
W świecie wirtualnym możemy postawić tylko jedną diagnozę - "Śmiertelna realioza z małą możliwości lub bez możliwości zmartwychwstania".

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Maciej Kamiński - 21.07.2014

Cytat:W przypadku Janka to nie tyle realioza, co po prostu skrajne zniechęcenie do Bialenii i jej mechanizmów. Z resztą, nie on jeden jest zniechęcony, więc mu się wcale nie dziwię. Tobiasz też się już na forum nie pojawia, ani np. Dan Mark. I to nie dziwi.
A co zrobili, żeby to zmienić?

(21.07.2014, 21:25:08)Feliks Spirkin link napisał(a): Obecnie Bialenia jest naszpikowana biurokracją i przez to jakiś czas temu dałem sobie spokój z tym krajem. Nie dziwię się, że ludzie zniechęcają się Bialenią, bo ten kraj nie ma klimatu prócz Jahołdajewszczyzny. Powinniśmy ograniczyć biurokracje do minimum i postawić na elementy fabularne, ale zapewne zaraz dostane po łbie za tendencje rewolucyjne. Wink
Brak klimatu to nie wina biurokracji. A robienie fabuły bez niszczenia przyjętych dawno temu w tym kraju zasad spotkało się o ile pamiętam z Twoim oporem.

Kto chętny?

[Obrazek: warka-radler-1.jpg]

Przecież to piwo dla kobiet i gejów. ;D

(21.07.2014, 21:50:28)Feliks Spirkin link napisał(a): Przecież to piwo dla kobiet i gejów. ;D

Easy, rurek jeszcze nie noszę. Smile

[Obrazek: 3218eb0402ca0e7725c04698f07fee47.jpg?s=1405862616]

[Obrazek: 2626q7r.jpg]

2018? Wróg ( ;-) ) może płakać ze śmiechu jeszcze w tym roku, biorąc pod uwagę bojowe nastroje ministra Sikorskiego. No ale nazwisko zobowiązuje. Big Grin

Ja płaczę ze śmiechu, jak czytam komentarze moich rodaków na onecie. Big Grin Big Grin

Nasi politycy też osiągają poziom trollów z onetu. Big Grin
Ale z tym to lepiej przenieśmy się do psychiatryka, żeby potem nas Policja nie goniła.  Big Grin

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Maciej Kamiński - 22.07.2014

Słuszna decyzja.

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Hewret von Thorn - 22.07.2014

Dzisiaj byłem w księgarni za podręcznikami szkolnymi.
Za zakupy zapłaciłem 179 zł i mam następująco:
- Dwa podręczniki z biologii rozszerzonej po 500 stron każda (uhuhuhu, będzie co zakuwać Big Grin)
- Jeden podręcznik z chemii rozszerzonej ok. 480 stron, jak ją przeglądałem to się zastanawiałem czy nie pomyliłem z podręcznikiem od fizyki. Cóż, jedno powiązane z drugim. Tongue
- Jeden podręcznik z histo-wosu ok. 250 stron, taka mała książeczka do poduszki na jeden wieczór. Świetne streszczenie historii od starożytności do II wojny światowej.

Jeszcze chciałem kupić rozszerzoną matematykę, ale Gdańskie Wydawnictwo Oświatowe jeszcze nie wydrukowało podręczników. Sad

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Maciej Kamiński - 22.07.2014

Kupujesz w księgarni? :o :o :o :o :o :o :o :o Przez Ciebie nasze województwo wydaje się zacofane. Żeby informatyk chadzał po realnych księgarniach... Quo vadis, świecie?