Forum Republiki Bialeńskiej
Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html)
+--- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-41.html)
+---- Dział: Parlamentarna Sala Posiedzeń (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-546.html)
+---- Wątek: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia (/thread-6868.html)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Tadeusz Krasnodębski - 09.11.2017

Jako że kandydat na Prezydenta RB nie może pełnić funkcji niepołączalnych z tym urzędem już na etapie samego kandydowania, zrzekam się mandatu Posła.

Dzięki za współpracę! Wink

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Maciej Kamiński - 09.11.2017

Nie mogłeś chociaż poczekać do końca terminu zgłaszania?

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Tadeusz Krasnodębski - 09.11.2017

A w sumie mogłem. Nie pomyślałem. :/

Nie będę robił z gęby cholewy i edytował postu. Musicie mi wybaczyć.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Hewret von Thorn - 19.11.2017

Cytat:Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Maciej Kamiński - 20.11.2017

Pozwolę sobie odnowić zapytanie o chętnych na Wicemarszałka.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Maciej Kamiński - 06.12.2017

Witam serdecznie w trzydziestej trzeciej już kadencji Parlamentu Republiki Bialeńskiej. Zapraszam serdecznie wszystkich parlamentarzystów do składania przysiąg poselskich. Pragnę też rozpocząć okres zgłoszeń na Marszałka Zgromadzenia Ludowego, który potrwa do soboty, godziny 21:00.

Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej. Tak mi dopomóż kropko przed emotikoną!

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Bajtuś - 06.12.2017

Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Iwan Pietrow - 07.12.2017

Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Frederick Hufflepuff - 07.12.2017

Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej. Tak mi dopomóż Bóg!

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - AndrzejSwarzewski - 09.12.2017

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Maciej Kamiński - 10.12.2017

Chętnych do zmieniania prefiksów w wątkach jak zwykle zgodnie z oczekiwaniami. No to, wiadomo, zgłoszenie z mojej strony idzie. Otwieram głosowanie. ZA, PRZECIW lub WSTRZYMUJĘ SIĘ co do wyboru Macieja Kamińskiego na Marszałka Parlamentu XXXIII kadencji/Zgromadzenia Ludowego VIII kadencji.

ZA.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Bajtuś - 10.12.2017

za

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Iwan Pietrow - 10.12.2017

Głosuję ZA.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Frederick Hufflepuff - 11.12.2017

ZA

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Maciej Kamiński - 13.12.2017

Zamykamy głosowanie, nie padł ani jeden szmer sprzeciwu wobec kandydata.

Ruszam wpisać do BU uchwałę w tej sprawie.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Severino Castiglioni - 12.01.2018

Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej. Tak mi dopomóż Panie Boże Święty, w Trójcy Jedyny i Wszyscy Święci.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Maciej Kamiński - 12.01.2018

Witamy z powrotem.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Severino Castiglioni - 12.01.2018

Dziękuję. Lubię nasz parlament, choć szkoda, że nowa Konstytucja nie nazwała go Senatem czy Kongresem.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Maciej Kamiński - 24.01.2018

Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej. Tak mi dopomóż kropko przed emotikoną!

Witam w kadencji otwieranej po raz pierwszy od dobrze roku pod starym, dobrym szyldem. Aktualizowaniem wszystkiego (grupy, listy posłów, archiwizacją starych wątków), na co nie znajdą się inni chętni wśród adminów, zajmę się przy innej okazji, najpewniej dopiero w piątek wieczorem, mam nadzieję, że mi wybaczycie.

A tymczasem, zaczynamy zgłaszanie kandydatów na Marszałka. I, zgodnie z moją wcześniejszą zapowiedzią, zgłaszam kandydaturę Hewreta, który to ma akurat masę czasu wolnego pod ręką.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Hewret von Thorn - 24.01.2018

Potwierdzam kandydaturę.