![]() |
|
"Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +---- Dział: Opiniotwórczość (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-76.html) +---- Wątek: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. (/thread-7754.html) |
Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Alberto Carlos de Médici y Zep - 05.03.2016 Cytat:Specjalny wniosek na tymczasowe, potem na stałe, Sam fakt istnienia - z góry przyjętego - wzoru wniosku? :roll: Cytat:i masz mój głos niezadowolenia z przyjętych zasad. Oczywiście, rozumiem, że pojawił się on pod wpływem opini p. Zanika. Jakoś nie przypominam sobie, byś wcześniej gardłował o bezsensie tych przepisów. Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Fiodor Swirydiuk - 05.03.2016 (05.03.2016, 13:56:16)Heinrich Hewret Wettin link napisał(a):Zacytuję jego odpowiedź do mnie z Mikroba:Cytat:trzeba określić ile lat się skończyło Cytat:Szanowny Fiodorze,Napisał, że nie będzie pomagał Bialenii, a jednak to zrobił. P.S. Jak ja chodziłem w pampersach to ty miałeś 4 lata. ![]() (05.03.2016, 13:58:38)Alberto de Medici link napisał(a):1. Wniosek rozumiem, ale nie rozumiem dwóch wniosków. I wniosek powinien być prosty.Cytat:Specjalny wniosek na tymczasowe, potem na stałe, 2. Bo Sz. P. Zanik otworzył mi oczy na ważne sprawy dla Bialenii. Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 05.03.2016 (05.03.2016, 14:02:39)Fiodor Swirydiuk link napisał(a): Zacytuję jego odpowiedź do mnie z Mikroba: Niby co zrobił? Zacznijmy od tego, że Zanik cytując ustawy na swoim Mikrobie przeczy sam sobie. Zarzuca wszystkim, że nie umieją czytać, a sam nie potrafi przeczytać ze zrozumieniem. Strasznie mocno przekręca fakty, w taki sposób, żeby pokazać, że Hasselandczycy w Bialenii są wielkim złem, które trzeba wyplenić. A nawet się odniosę do pewnego faktu; Ustawa o ochronie danych osobowych istniała już na długo przed pojawieniem się Piotr Pawła de Zayma, na którego Zanik ma strasznie uczulenie. W sumie JKM Piotr Paweł nie ma żadnego związku z tworzeniem ustaw w Bialenii. A w Bialenii dalej jest ochrona realnych danych osobowych wynikającej z art. 12, ust. 19 Kodeksu Cywilno-Karnego. Po prostu nie umieściłem przepisów w ustawie o strukturach informatycznych z ustawy o ochronie danych osobowych, gdyż doszłoby do powtórzenia przepisów w ustawach, co obecnie zgodnie z ustawą o Biuletynie Ustaw czynić nie można. Cytat:Bo Sz. P. Zanik otworzył mi oczy na ważne sprawy dla Bialenii. Chyba zamydlił, niczym Goebbels Niemcom. Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Fiodor Swirydiuk - 05.03.2016 (05.03.2016, 14:15:53)Heinrich Hewret Wettin link napisał(a): [quote author=Fiodor Swirydiuk link=topic=1673.msg39634#msg39634 date=1457179359] Niby co zrobił? Zacznijmy od tego, że Zanik cytując ustawy na swoim Mikrobie przeczy sam sobie. Zarzuca wszystkim, że nie umieją czytać, a sam nie potrafi przeczytać ze zrozumieniem. Strasznie mocno przekręca fakty, w taki sposób, żeby pokazać, że Hasselandczycy w Bialenii są wielkim złem, które trzeba wyplenić. A nawet się odniosę do pewnego faktu; Ustawa o ochronie danych osobowych istniała już na długo przed pojawieniem się Piotr Pawła de Zayma, na którego Zanik ma strasznie uczulenie. W sumie JKM Piotr Paweł nie ma żadnego związku z tworzeniem ustaw w Bialenii. A w Bialenii dalej jest ochrona realnych danych osobowych wynikającej z art. 12, ust. 19 Kodeksu Cywilno-Karnego. Po prostu nie umieściłem przepisów w ustawie o strukturach informatycznych z ustawy o ochronie danych osobowych, gdyż doszłoby do powtórzenia przepisów w ustawach, co obecnie zgodnie z ustawą o Biuletynie Ustaw czynić nie można. Cytat:Bo Sz. P. Zanik otworzył mi oczy na ważne sprawy dla Bialenii. Chyba zamydlił, niczym Goebbels Niemcom. [/quote] 1. Na pierwszy temat się nie wypowiem, bo ty też sam sobie przeczysz. Jeśli JKM Piotr Paweł de Zaym nie ma żadnego związku z tworzeniem ustaw, to powiedz mi kto upokorzył Bialenię ustawą o partiach politycznych? 2. Zamydlić można łazienkę, a nie oczy. Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Alberto Carlos de Médici y Zep - 05.03.2016 Wydaje mi się, że rzecz się tyczyła kwesti ochrony wizerunku, nie zaś ustawy o partiach politycznych. Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 05.03.2016 (05.03.2016, 18:12:21)Fiodor Swirydiuk link napisał(a): 1. Na pierwszy temat się nie wypowiem, bo ty też sam sobie przeczysz. Jeśli JKM Piotr Paweł de Zaym nie ma żadnego związku z tworzeniem ustaw, to powiedz mi kto upokorzył Bialenię ustawą o partiach politycznych? Ad. 1. Zanik nic nie wspomina o ustawie o partiach politycznych, a komentuje wszystkie moje projekty ustawy zgłoszone od stycznia br. Ad. 2. Sięgnij do słownika związków frazeologicznych "mydlić komuś oczy". Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 05.03.2016 To jeszcze raz odnośnie tego: http://spolecznosc.bialenia.org.pl/index.php?topic=4409.0 1) W prawodawstwie Republiki Bialeńskiej nie istnieje pojęcie "poprawka", 2) Również nie istnieje zabieg "wykreślenia" ustępów (w RB można tylko uchylić, zmienić brzmienie lub wprowadzić, jeśli chodzi o nowelizacje), 3) Nagłówek projektu jest niezgodny art. 7 ustawy o Biuletynie Ustaw, 4) W projekcie niepoprawnie zastosowano ustępy, 5) Ustawa nie określa vacatio legis, ani nie może być wprowadzona w życie z chwilą ogłoszenia (minimum vacatio legis wynosi 24 godzin), 6) Ustawa nie jest rozporządzeniem, gdzie artykuł 2 tego projektu wskazuje na niewiedzę autora projektu - nie potrafi odróżnić aktu normatywnego ustanawiającego przepisy od aktu normatywnego wykonawczego. Podsumuję:
Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Fiodor Swirydiuk - 05.03.2016 (05.03.2016, 18:17:33)Heinrich Hewret Wettin link napisał(a): [quote author=Fiodor Swirydiuk link=topic=1673.msg39663#msg39663 date=1457194341] Ad. 1. Zanik nic nie wspomina o ustawie o partiach politycznych, a komentuje wszystkie moje projekty ustawy zgłoszone od stycznia br. Ad. 2. Sięgnij do słownika związków frazeologicznych "mydlić komuś oczy". [/quote] 1. A ja nie mówię o Zaniku, tylko o de Zaymie. 2. Nie używam frazeologizmów, a jeśli już to bardzo rzadko, bo dla mnie są słabe. Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 05.03.2016 (05.03.2016, 18:58:56)Fiodor Swirydiuk link napisał(a): 1. A ja nie mówię o Zaniku, tylko o de Zaymie. Ale ja zacząłem mówić o Zaniku, gdzie wykazałem, że krytykuje moje projekty ustaw, odkąd się pojawił w Bialenii pod personaliami Wergiliusza. Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Fiodor Swirydiuk - 05.03.2016 (05.03.2016, 19:02:01)Heinrich Hewret Wettin link napisał(a): [quote author=Fiodor Swirydiuk link=topic=1673.msg39682#msg39682 date=1457197136] Ale ja zacząłem mówić o Zaniku, gdzie wykazałem, że krytykuje moje projekty ustaw, odkąd się pojawił w Bialenii pod personaliami Wergiliusza. [/quote] Bo miał do tego pełne prawo. Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 08.03.2016 http://spolecznosc.bialenia.org.pl/index.php?topic=4456.0 Dlaczego w tej ustawie jest dwa razy vacatio legis? I dlaczego za ustawodawstwo bierze się ktoś, kto nie odróżnia ustawy od rozporządzenia? Niektóre ustępy to miszmasz, nie wiadomo co autor miał na myśli. Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Alberto Carlos de Médici y Zep - 14.03.2016 http://spolecznosc.bialenia.org.pl/index.php?topic=4635.msg40885#msg40885 Coby nie zaśmiecać parlamentu, powiem to, co pisałem Fryderykowi. Według mnie należy w tej sytuacji postąpić analogicznie, jak na początku kadencji. Ex-marszałek (Marszałek-senior) winien przeprowadzić wybór nowego marszałka. Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 14.03.2016 Najrozsądniej. Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Fiodor Swirydiuk - 14.03.2016 A może mógłbym ja, jako 2 kandydat na Marszałka Parlamentu zorganizować te wybory? Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Alberto Carlos de Médici y Zep - 14.03.2016 (14.03.2016, 14:09:24)Fiodor Swirydiuk link napisał(a): A może mógłbym ja, jako 2 kandydat na Marszałka Parlamentu zorganizować te wybory? Nie ma oficjalnej wykładni w tej sprawie, ale wydaje mi się, że szukanie analogi z wyborami parlamentarnymi (i obejmowaniem mandatów poselskich przez kolejne osoby z listy w przypadku rezygnacji, sprawującego urząd parlamentarzysty) byłoby zbyt daleko idące. Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - AndrzejSwarzewski - 15.03.2016 Zgłaszanie kandydatur na Prezydenta jest nielegalne, bowiem Sąd zarządził powtórzenie głosowania, a nie wyborów. ![]() Ponadto, nielegalnie odebrano mi obywatelstwo, a więc i dostęp do działu obywatelskiego. Kim podpisał się pod odebraniem jako "Prezydent", co jest sprzeczne ze stanem prawnym. Nie dziękujcie! :* Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 15.03.2016 A to nie jest tak, że Kim tylko potwierdził utratę przez Ciebie obywatelstwa z powodu zrzeknięcia się?
Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - AndrzejSwarzewski - 15.03.2016 No oczywiście, ale powinien to zrobić jako p.o. Prezydenta, a nie Prezydent, za którego się wówczas uważał.
Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 16.03.2016 (16.03.2016, 19:48:53)Fiodor Swirydiuk link napisał(a): [...] Chciałbym cię poinformować, że w realu zalegalizowano medyczną marihuanę. Może ja chcę zalegalizować małżeńską poligamię? Z tymże to są 2 różne rzeczy, które nie są sobą powiązane. Potwierdzono badaniami pozytywną skuteczność terapii medyczną marihuaną, także istnieją przesłanki do jej legalizacji. A przyzwolenie poligamii zależy od cywilizacji, w jakiej się znajdujemy (albo jaką odwzorowujemy w realiach mikronacji). W krajach chrześcijańskich jest to niedopuszczalne nawet w prawie cywilnym, zaś w krajach arabskich jest to rzecz normalna. Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Fiodor Swirydiuk - 16.03.2016 A my żyjemy w cywilizacji laickiej. xDDD |