![]() |
|
Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +--- Wątek: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) (/thread-432.html) |
Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Hewret von Thorn - 22.07.2014 Wiesz co, ja wolę tradycyjną książkę która można czytać nawet przy świecy niż czytać e-booka z rażącego ekranu Tableta. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Maciej Kamiński - 22.07.2014 (22.07.2014, 20:06:40)Jerzy Lwie Serce link napisał(a): Wiesz co, ja wolę tradycyjną książkę która można czytać nawet przy świecy niż czytać e-booka z rażącego ekranu Tableta.Akurat chodziło mi o kupowanie książek przez Internet.
Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Hewret von Thorn - 22.07.2014 Wolę się przejść po mieście. ;D Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Maciej Kamiński - 22.07.2014 (22.07.2014, 20:12:45)Jerzy Lwie Serce link napisał(a): Wolę się przejść po mieście. ;DI może jeszcze rozmawiasz z ludźmi? :o
Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Feliks Spirkin - 22.07.2014 Co do książek...jakiś czas temu założyłem kącik filmowo-czytelniczy w psychiatryku. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Ronon Dex - 23.07.2014 (21.07.2014, 21:38:02)Maciej Kamiński link napisał(a): A co zrobili, żeby to zmienić?Nic... marudzenie nie wymaga wysiłku. (21.07.2014, 21:38:02)Maciej Kamiński link napisał(a): Brak klimatu to nie wina biurokracji.Oczywiście... żadna biurokracja nie przeszkadza budować klimat. Cytat:Powinniśmy ograniczyć biurokracje do minimum i postawić na elementy fabularne, ale zapewne zaraz dostane po łbie za tendencje rewolucyjne.A co przeszkadza w budowaniu fabuły? Oczywiście nie fabuły na zasadzie bezsensu... jak w tym Z...coś tam, z tymi jaszczurami itd. Da się budować całkiem sensowną fabułę i teraz, pod warunkiem, że komuś się chce. A generalnie odnośnie zarzutów dotyczących biurokracji... to nie sztuką jest gadać o tym jaka to jest rozbudowana i zła biurokracja - trzeba przedstawiać konkretne propozycje co przeszkadza i co należy zmienić oraz jak to zmienić. Sam jakiś czas temu nawoływałem by przejrzeć istniejące akty prawne i je komasować oraz upraszczać... jakoś nie spotkało się to z odzewem. Bo narzekać jest łatwo... Przeszkadza biurokracja? To czekamy na konkretne propozycje co zmienić, dlaczego i jak. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Maciej Kamiński - 24.07.2014 Skopiowałem na wszelki wypadek całego shoutboxa ze starego forum. Wkleić to gdzieś? Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Hewret von Thorn - 25.07.2014 O nie, musimy się za kogoś pomodlić! [attachimg=1] Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Maciej Kamiński - 25.07.2014 Trzeba było to wkleić do WBZWCh. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Hewret von Thorn - 25.07.2014 (25.07.2014, 21:36:08)Maciej Kamiński link napisał(a): Trzeba było to wkleić do WBZWCh. Kurcze, nie jestem dobry w szyfrach. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Maciej Kamiński - 25.07.2014 (25.07.2014, 21:38:09)Jerzy Lwie Serce link napisał(a): [quote author=Maciej Kamiński link=topic=476.msg12198#msg12198 date=1406316968] Kurcze, nie jestem dobry w szyfrach. [/quote] A ja jestem biurokratą, lubię długie i skomplikowane nazwy i trudne do zapamiętania skróty. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - AndrzejSwarzewski - 25.07.2014 Nie no, trzeba zmienić nazwę naszego kościoła. Proponuję "Bracia Bialeńscy". Będzie ból dupy, że jesteśmy heretykami. :3
Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Maciej Kamiński - 25.07.2014 (25.07.2014, 21:49:36)Andrzej Swarzewski link napisał(a): Nie no, trzeba zmienić nazwę naszego kościoła. Proponuję "Bracia Bialeńscy".O ile pamiętam, dwie trzecie osób (ja i Marcin) udzielających się w WBZWCh było przeciwne zmianie nazwy. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - AndrzejSwarzewski - 25.07.2014 Ja nie wiem, czy liczę się do udzielających. Tragiczna sytuacja katechona. Ani nie może być masonem, ani wiernym Kościoła.
Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Hewret von Thorn - 27.07.2014 http://www.benchmark.pl/aktualnosci/polsa-polska-agencja-kosmiczna-astronomia.html Polska podbija kosmos, to i My też musimy! :o Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - AndrzejSwarzewski - 27.07.2014
Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Konstanty Jerzy Michalski - 27.07.2014 Bialenia can into space! Poland cannot... Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Hewret von Thorn - 27.07.2014 Correct is: Bialenia can fly into space, Poland cannot.... Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Feliks Spirkin - 27.07.2014 Myślicie, że jest możliwa jakaś alternatywa dla for oraz list dyskusyjnych?
Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Konstanty Jerzy Michalski - 27.07.2014 @up nie sądzę. Chyba że IRC... ale wszystko musi być zapisywane, albo musi być kilka IRC-ów do każdego działu. ![]() PS Sam mam taką naszywkę. ![]() [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=vsCasO8Lazk[/youtube] |