Forum Republiki Bialeńskiej
Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+--- Wątek: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) (/thread-432.html)

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Hewret von Thorn - 22.07.2014

Wiesz co, ja wolę tradycyjną książkę która można czytać nawet przy świecy niż czytać e-booka z rażącego ekranu Tableta.

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Maciej Kamiński - 22.07.2014

(22.07.2014, 20:06:40)Jerzy Lwie Serce link napisał(a): Wiesz co, ja wolę tradycyjną książkę która można czytać nawet przy świecy niż czytać e-booka z rażącego ekranu Tableta.
Akurat chodziło mi o kupowanie książek przez Internet. Wink

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Hewret von Thorn - 22.07.2014

Wolę się przejść po mieście.  ;D

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Maciej Kamiński - 22.07.2014

(22.07.2014, 20:12:45)Jerzy Lwie Serce link napisał(a): Wolę się przejść po mieście.  ;D
I może jeszcze rozmawiasz z ludźmi? :o Tongue

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Feliks Spirkin - 22.07.2014

Co do książek...jakiś czas temu założyłem kącik filmowo-czytelniczy w psychiatryku.

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Ronon Dex - 23.07.2014

(21.07.2014, 21:38:02)Maciej Kamiński link napisał(a): A co zrobili, żeby to zmienić?
Nic... marudzenie nie wymaga wysiłku.

(21.07.2014, 21:38:02)Maciej Kamiński link napisał(a): Brak klimatu to nie wina biurokracji.
Oczywiście... żadna biurokracja nie przeszkadza budować klimat.

Cytat:Powinniśmy ograniczyć biurokracje do minimum i postawić na elementy fabularne, ale zapewne zaraz dostane po łbie za tendencje rewolucyjne.
A co przeszkadza w budowaniu fabuły? Oczywiście nie fabuły na zasadzie bezsensu... jak w tym Z...coś tam, z tymi jaszczurami itd. Da się budować całkiem sensowną fabułę i teraz, pod warunkiem, że komuś się chce.

A generalnie odnośnie zarzutów dotyczących biurokracji... to nie sztuką jest gadać o tym jaka to jest rozbudowana i zła biurokracja - trzeba przedstawiać konkretne propozycje co przeszkadza i co należy zmienić oraz jak to zmienić. Sam jakiś czas temu nawoływałem by przejrzeć istniejące akty prawne i je komasować oraz upraszczać... jakoś nie spotkało się to z odzewem. Bo narzekać jest łatwo...

Przeszkadza biurokracja? To czekamy na konkretne propozycje co zmienić, dlaczego i jak.

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Maciej Kamiński - 24.07.2014

Skopiowałem na wszelki wypadek całego shoutboxa ze starego forum. Wkleić to gdzieś?

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Hewret von Thorn - 25.07.2014

O nie, musimy się za kogoś pomodlić!

[attachimg=1]

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Maciej Kamiński - 25.07.2014

Trzeba było to wkleić do WBZWCh.

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Hewret von Thorn - 25.07.2014

(25.07.2014, 21:36:08)Maciej Kamiński link napisał(a): Trzeba było to wkleić do WBZWCh.

Kurcze, nie jestem dobry w szyfrach.

(25.07.2014, 21:38:09)Jerzy Lwie Serce link napisał(a): [quote author=Maciej Kamiński link=topic=476.msg12198#msg12198 date=1406316968]
Trzeba było to wkleić do WBZWCh.

Kurcze, nie jestem dobry w szyfrach.
[/quote]
A ja jestem biurokratą, lubię długie i skomplikowane nazwy i trudne do zapamiętania skróty.

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - AndrzejSwarzewski - 25.07.2014

Nie no, trzeba zmienić nazwę naszego kościoła. Proponuję "Bracia Bialeńscy". Big Grin Będzie ból dupy, że jesteśmy heretykami. :3

(25.07.2014, 21:49:36)Andrzej Swarzewski link napisał(a): Nie no, trzeba zmienić nazwę naszego kościoła. Proponuję "Bracia Bialeńscy". Big Grin Będzie ból dupy, że jesteśmy heretykami. :3
O ile pamiętam, dwie trzecie osób (ja i Marcin) udzielających się w WBZWCh było przeciwne zmianie nazwy.

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - AndrzejSwarzewski - 25.07.2014

Ja nie wiem, czy liczę się do udzielających.
Tragiczna sytuacja katechona. Ani nie może być masonem, ani wiernym Kościoła. Big Grin

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Hewret von Thorn - 27.07.2014

http://www.benchmark.pl/aktualnosci/polsa-polska-agencja-kosmiczna-astronomia.html

Polska podbija kosmos, to i My też musimy!  :o

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - AndrzejSwarzewski - 27.07.2014

[Obrazek: 16118.jpg]

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Konstanty Jerzy Michalski - 27.07.2014

Bialenia can into space! Poland cannot...

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Hewret von Thorn - 27.07.2014

Correct is:
Bialenia can fly into space, Poland cannot....

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Feliks Spirkin - 27.07.2014

Myślicie, że jest możliwa jakaś alternatywa dla for oraz list dyskusyjnych? Smile

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Konstanty Jerzy Michalski - 27.07.2014

@up nie sądzę. Chyba że IRC... ale wszystko musi być zapisywane, albo musi być kilka IRC-ów do każdego działu. Smile

PS Sam mam taką naszywkę. Smile

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=vsCasO8Lazk[/youtube]