Forum Republiki Bialeńskiej
Sprawy forum - zbiorczo - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Organy i instytucje państwowe (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-9.html)
+--- Dział: Krajowa Rada Informatyczna (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-120.html)
+--- Wątek: Sprawy forum - zbiorczo (/thread-1322.html)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35

RE: Sprawy forum - zbiorczo - Maciej Kamiński - 11.09.2017

Właśnie stuknęły mi trzy latka bycia adminem pod rząd. Jak ten czas leci...

RE: Sprawy forum - zbiorczo - Hewret von Thorn - 13.09.2017

@"Antoni Kacper Burbon-Conti"
https://spolecznosc.bialenia.org.pl/thread-8345-lastpost.html

Dokonano zmiany w konfiguracji forum.
Obecnie wysłanie PW kosztuje 0,5 Bialena, tj. 50 swarów (nazwa zdawkowa waluty chyba wciąż nieoficjalna) na konto Skarbu Państwa.

RE: Sprawy forum - zbiorczo - Hewret von Thorn - 26.10.2017

Te człowieki (albo boty) stają się irytujące.
Może by tak wymusić do pierwszego postu napisanie wątku powitalnego (mam na myśli blokadę na całe forum, oprócz powitalni, do momentu napisania tam wątku)?

RE: Sprawy forum - zbiorczo - Eddard Noqtern - 26.10.2017

(26.10.2017, 19:25:17)Hewret von Thorn napisał(a): Te człowieki (albo boty) stają się irytujące.
Może by tak wymusić do pierwszego postu napisanie wątku powitalnego (mam na myśli blokadę na całe forum, oprócz powitalni, do momentu napisania tam wątku)?

Bez sensu, co jak ktoś jest gościem z zza granicy i chce tylko coś ogłosić. Albo jak jest nowy io chce sobie napisać w dziale, który go interesuje np. w wojsku?

RE: Sprawy forum - zbiorczo - Iwan Pietrow - 26.10.2017

Oczywiście, to fantastyczny pomysł!

RE: Sprawy forum - zbiorczo - Hewret von Thorn - 26.10.2017

Ale może to nie działać.

RE: Sprawy forum - zbiorczo - Hewret von Thorn - 07.11.2017

Data nadania i numer ostatniego obywatelstwa, liczba folwarków, tytuł szlachecki i folwarku...
Umieścić to wszystko w profilu?

RE: Sprawy forum - zbiorczo - Antoni Kacper Burbon-Conti - 07.11.2017

(07.11.2017, 17:39:42)Hewret von Thorn napisał(a): Data nadania i numer ostatniego obywatelstwa, liczba folwarków, tytuł szlachecki i folwarku...
Umieścić to wszystko w profilu?
Byłoby prościej tak, niż prowadzić listę. Wink

RE: Sprawy forum - zbiorczo - Maciej Kamiński - 07.11.2017

Ta, spoko. Przypominam, miśki, że nie wszyscy szlachcice mają u nas konta (m.in. przez wywalenie pół roku dorobku poza naszą kontrolę z winy Valanthira), więc listę i tak trzeba będzie prowadzić. Ponadto, nie bez powodu w końcu zrobiliśmy też listę orderów, zamiast tylko trzymać je w profilach - przejrzystość to bardzo ważna rzecz w statystyce. Aha, i przypominam również - narzędzie do liczenia folwarków opracował już kiedyś Bajtuś i jakoś średnio ktokolwiek chciał tego używać.

RE: Sprawy forum - zbiorczo - Bajtuś - 07.11.2017

Narzędzie istnieje i jest w pełni sprawne... tylko z deka nieaktualne posiada dane.. ale zawsze można je w miarę szybko uaktualnić.

RE: Sprawy forum - zbiorczo - Tadeusz Krasnodębski - 19.11.2017

Ponadawałem odznaczenia. Każdemu się zgadza? Smile

RE: Sprawy forum - zbiorczo - Maciej Kamiński - 21.11.2017

Funkcja cytowania coś się popsuła.

RE: Sprawy forum - zbiorczo - Hewret von Thorn - 21.11.2017

(21.11.2017, 18:56:56)Maciej Kamiński napisał(a): Funkcja cytowania coś się popsuła.

Gdzie?

RE: Sprawy forum - zbiorczo - Maciej Kamiński - 21.11.2017

Kiedy klikam opcję: "cytuj", to nie wyświetla mi się w polu szybkiej odpowiedzi opcja: "Zaznaczono ileś tam postów, chcesz je zacytować czy odznaczyć?" ani też po wybraniu nowej odpowiedzi nie mam automatycznie skopiowanej treści zacytowanego posta.

RE: Sprawy forum - zbiorczo - Sheldon Anszlus Lovelace - 21.11.2017

Nie mam do tego wystarczających uprawnień :/
Panie główny admin, weź wejdź Style i Szablony -> Szablony -> Find update.

RE: Sprawy forum - zbiorczo - Maciej Kamiński - 19.12.2017

Nie będziemy chyba utrzymywać działu ustaw gospodarczych dla dwóch aktów prawnych?

RE: Sprawy forum - zbiorczo - Maciej Kamiński - 28.12.2017

Co do powyższego - zakładam, że jednak tak.

Doszedłem do ładu z baretkami w systemie (teraz jeszcze pozostaje mi poprawić załączniki w ustawie), także można już śmiało zacząć przyznawać nowe odznaczenia.

RE: Sprawy forum - zbiorczo - Sheldon Anszlus Lovelace - 30.12.2017

W finansach wyrównałem belkę "Najbogatsi użytkownicy" do reszty wysokości i już nie ma dziwnego nieładu.

RE: Sprawy forum - zbiorczo - Hewret von Thorn - 30.12.2017

A ukryłbyś tych, co mają równe 0? Tongue

RE: Sprawy forum - zbiorczo - Antoni Kacper Burbon-Conti - 30.12.2017

A czemu ich ukrywać?