Forum Republiki Bialeńskiej
Projekt nowej Konstytucji - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html)
+--- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-41.html)
+---- Dział: Kadencje archiwalne (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-43.html)
+----- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej VII Kadencji (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-59.html)
+----- Wątek: Projekt nowej Konstytucji (/thread-1263.html)

Strony: 1 2

Re: Projekt nowej Konstytucji - Kristian Arped - 18.07.2014

Przeciw konstytucji, przeciw poprawce.

Re: Projekt nowej Konstytucji - Baltazar Dostojewski - 18.07.2014

Wstrzymuje sie co do konstytucji i poprawki.

Odp: Projekt nowej Konstytucji - AndrzejSwarzewski - 19.07.2014

Przypominam posłom o głosowaniu. Nie zapomnijmy o Konstytucji, pomimo przenosin forum.

Odp: Projekt nowej Konstytucji - Konstanty Jerzy Michalski - 19.07.2014

ZA konstytucją i Wstrzymuje się co do poprawki.

Odp: Projekt nowej Konstytucji - Ronon Dex - 20.07.2014

Po długim namyśle i z wątpliwościami, ale głosuje ZA konstytucją i PRZECIW poprawce.

Odp: Projekt nowej Konstytucji - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 21.07.2014

Za konstytucją, za poprawką.

Odp: Projekt nowej Konstytucji - Maciej Kamiński - 21.07.2014

Zamykam głosowanie.

Konstytucja:
ZA: 4
PRZECIW: 2
WSTRZYMUJĄCE SIĘ: 1
NIEODDANE: 2

Poprawka:
ZA: 1
PRZECIW: 3
WSTRZYMUJĄCE SIĘ: 3
NIEODDANE: 2

Konstytucja NIE przeszła.

Odp: Projekt nowej Konstytucji - AndrzejSwarzewski - 21.07.2014

Na następną kadencję szukajcie sobie nowego prezydenta.
Pozdrawiam wolny parlament.

(21.07.2014, 18:52:26)Andrzej Swarzewski link napisał(a): Na następną kadencję szukajcie sobie nowego prezydenta.
Pozdrawiam wolny parlament.
Poruszające. Zwłaszcza, ze już od dawna zapowiadasz, że to Twoja ostatnia kadencja.

Odp: Projekt nowej Konstytucji - Hewret von Thorn - 21.07.2014

A kto zastąpi Andrzeja?

(21.07.2014, 19:10:42)Jerzy Lwie Serce link napisał(a): A kto zastąpi Andrzeja?
Kto zechce kandydować na Prezydenta i spełni stawiane w nowej Ordynacji Wyborczej warunki.

EDYCJA: Jerzy, znowu...? Powinienem Ci teraz zwiększyć dług do 12800 BLN. Przypominam:
Cytat:1. Prawo do zabierania głosu na terenie parlamentu posiadają:
a) wybrani w demokratycznych wyborach na daną kadencje posłowie,
b) Prezydent Republiki,
c) Premier i Ministrowie,
d) osoby wywołane do zabrania głosu przez Marszałka Sejmu,
e) członkowie komisji parlamentarnych, lecz jedynie w sali komisji oraz w debatach nad ustawami bezpośrednio komisji dotyczącymi,
2. Osoba wywołana do zabrania głosu przez Marszałka Sejmu ma obowiązek zrobić to w terminie maksymalnie 3 dni pod karą grzywny 100 środków wymiany.
3. Osoba nieuprawniona do zabrania głosu w Parlamencie nie ma prawa tego uczynić.
4. Kara za złamanie pkt. 3 to grzywna w wysokości 100 środków wymiany która ulega podwojeniu za każdy razem kiedy dana osoba złamie ten punkt.
Wyjątkowo odpuszczę sobie podbijanie kary, ale robię wyjątek.

(21.07.2014, 19:09:24)Maciej Kamiński link napisał(a): Poruszające. Zwłaszcza, ze już od dawna zapowiadasz, że to Twoja ostatnia kadencja.
Poruszające jest to, że już raz w tym budynku, możliwe, że nawet w tej debacie (albo w debacie o nowej Ordynacji) zdementowałem już te plotki, a one mimo tego są powtarzane.
(21.07.2014, 19:10:42)Jerzy Lwie Serce link napisał(a): A kto zastąpi Andrzeja?
Zapewne poseł Kamiński albo poseł Iversen poczują się do odpowiedzialności i zechcą kandydować na urząd prezydenta bez żadnych uprawnień, skoro głosując przeciw Konstytucji pokazali, że im takie coś odpowiada.

Cytat:Poruszające jest to, że już raz w tym budynku, możliwe, że nawet w tej debacie (albo w debacie o nowej Ordynacji) zdementowałem już te plotki, a one mimo tego są powtarzane.
To co sam usłyszałem w naszej prywatnej rozmowie to plotki?

Cytat:Zapewne poseł Kamiński albo poseł Iversen poczują się do odpowiedzialności i zechcą kandydować na urząd prezydenta bez żadnych uprawnień, skoro głosując przeciw Konstytucji pokazali, że im takie coś odpowiada.
Bez komentarza.

No to albo "usłyszałem w naszej prywatnej rozmowie" e, albo "od dawna zapowiadasz, że to Twoja ostatnia kadencja."
Poza tym, aż muszę zacytować część tej prywatnej rozmowy, skoro kolejny raz odnosisz się do niej w budynku Parlamentu.
Powiedział otóż: "nie no, to chyba moja ostatnia kadencja"
Rzeczywiście, od dawna zapowiadam i jest to ostateczna decyzja!  :Smile

Czy ja napisałem, że to "ostateczna decyzja"?