![]() |
|
Poglądy religijne - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Peryferia (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-8.html) +--- Dział: Szpital Psychiatryczny im. Ofiar Realiozy (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-328.html) +--- Wątek: Poglądy religijne (/thread-1450.html) |
Odp: Poglądy religijne - Antonina Haubicka - 21.08.2014 (19.08.2014, 20:07:53)Maciej Kamiński link napisał(a): Egzorcyzmy... też widziałem "opętaną" panią, szarpała się przy komunii niemiłosiernie, sześciu facetów ją trzymało. Jednakże, opętanie to dla mnie choroby psychiczne, które akurat ustępują pod wpływem czynnika religijnego."Opętanie" to nie tylko szarpanie się, i rzucanie się na podłogę. I nie jest to choroba psychiczna, która po 25 latach wystąpiła raz na 3 godziny o 2:00, oraz nie ustępują "Akurat" pod wpływem jasnego czynnika religijnego. No, ale to już jest moje zdanie. Tyle ode mnie w tym temacie.
Odp: Poglądy religijne - Maciej Kamiński - 21.08.2014 A co takiego dziwnego jest w tym, że od jakiegoś czynnika następuje atak choroby psychicznej, a od innego ustępuje? Odp: Poglądy religijne - AndrzejSwarzewski - 21.08.2014 http://pl.wikipedia.org/wiki/Zaburzenie_transowe_i_op%C4%99taniowe Odp: Poglądy religijne - Feliks Spirkin - 21.08.2014 Polecam wybrać się każdemu na egzorcyzmy, bardzo dziwne przeżycie.
Odp: Poglądy religijne - Guliano Montini - 21.08.2014 Ja jestem katolikiem - wierzącym i praktykującym. Jestem zagorzałym katolikiem. Jestem skrajnie tradycjonalistycznym katolikiem i w końcu fanatykiem katolicyzmu. A tak na serio to jestem bardzo zagorzałym katolikiem.
Odp: Poglądy religijne - Guliano Montini - 21.08.2014 Hiacynt, a ty byłeś? Jak nie byłeś to nie gadaj głupstw... Odp: Poglądy religijne - Feliks Spirkin - 21.08.2014 (21.08.2014, 13:47:27)Guliano Montini link napisał(a): Hiacynt, a ty byłeś? Jak nie byłeś to nie gadaj głupstw... Byłem w katedrze na egzorcyzmach. Było bardzo dziwnie, a niektórzy ludzie się dziwnie zachowywali. W sumie ksiądz ostrzegał przed tą mszą, ale polecam każdemu kogo interesują takie rzeczy.
Odp: Poglądy religijne - Ali ibn Abi Talib - 24.09.2014 Ja lubię określać siebie gnostykiem bowiem jestem osobą wierzącą, ale nie mam sprecyzowanego poglądu religijnego, przez długi czas zajmowałem się ezoteryką. Więc ciężko mi określić siebie jako tradycyjnego katolika który po prostu wierzy, bo wierzy. Chociaż oprócz określenia "gnostyk" jeszcze podoba mi się "liberalny katolik" ale to inna kwestia też nieco powiązana z gnostycyzmem, mam tutaj na myśli Pana Crowleya. Trochę czytałem od Bibli Szatana LaVeya po moją kolekcję książek magicznych po Tarota mam tutaj na myśli karty przez Koran po Biblię (stary i nowy testament).
Odp: Poglądy religijne - Kristian Arped - 24.09.2014 A ja szczerze powiedziawszy nie wierzę. Chociaż pewnie w ostatnich godzinach mojego życia ze strachu przed śmiercią, której się każdy niewierzący obawia, się, trochę za późno, nawrócę. Odp: Poglądy religijne - Feliks Spirkin - 24.09.2014 Ja od dłuższego czasu jestem zafascynowany lewosławiem...if you know what i mean. Odp: Poglądy religijne - Ali ibn Abi Talib - 24.09.2014 Lewosławie to świetna ideologia toż to połączenie wszystkiego co najlepszego. Odp: Poglądy religijne - Feliks Spirkin - 24.09.2014 Mojżesz wyzwolił zniewolony proletariat spod buta kapitalistycznych wyzyskiwaczy. ;D Odp: Poglądy religijne - Ali ibn Abi Talib - 24.09.2014 Płonący krzew symbolizował ogień rewolucji. Faraon zaś tego który ciemięży proletariat zaś plagi to zalążek rewolucji. Odp: Poglądy religijne - Feliks Spirkin - 07.12.2014
Odp: Poglądy religijne - Hewret von Thorn - 07.12.2014 No cóż... To jeden z wielu powodów, dla których po osiągnięciu wieku pełnoletniego mam zamiar podpisać apostazję.
Odp: Poglądy religijne - Maciej Kamiński - 07.12.2014 Jasne... Odp: Poglądy religijne - Kristian Arped - 07.12.2014 A ja nie widzę sensu w akcie apostazji. Co mi do tego, za kogo mnie Kościół uważa? Odp: Poglądy religijne - Aleksander Grzegowski - 10.01.2015 Jestem agnostykiem.
Odp: Poglądy religijne - Aleksandra Dostojewska - 10.01.2015 Ja zaliczam się do ''gatunku'' niemal wymarłego w Polsce ... ![]() Sami zgadnijcie Odp: Poglądy religijne - Maciej Kamiński - 10.01.2015 Starokatolicyzm? |