Forum Republiki Bialeńskiej
W sprawie kucyków - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+--- Wątek: W sprawie kucyków (/thread-1459.html)

Strony: 1 2 3

Odp: W sprawie kucyków - Hewret von Thorn - 21.08.2014

Mapa Ekłestrii świetnie pasuje do Półwyspu Bengazijskiego. Smile)

Odp: W sprawie kucyków - Juan Pablo Morales - 21.08.2014

A tego to już nie wiem. Wink

Odp: W sprawie kucyków - Maciej Kamiński - 21.08.2014

Cóż, przy Anatolii są niezbadane wysepki, które czekają na odkrycie. To byłoby idealne miejsce.

Odp: W sprawie kucyków - Ronon Dex - 21.08.2014

(21.08.2014, 15:20:15)Maciej Kamiński link napisał(a): Cóż, przy Anatolii są niezbadane wysepki, które czekają na odkrycie. To byłoby idealne miejsce.

Fakt - mogę "odkryć" taką wyspę ("Wyspę Kuców"?) z miastem Ponyville... Tylko nie te zwierzaki określą, gdzie najlepiej aby się znajdowała czyli przy którym wybrzeżu Anatolii, jaki chcieliby klimat i ukształtowanie terenu - w promocji poza naniesieniem na mapę główną, dostaną szczegółową mapę wyspy do dalszych działań.

Odp: W sprawie kucyków - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 21.08.2014

Ja nadal stoję na stanowisku żądającym oddania kucom terytorium DB i AJ. Na pewno nie zgodzę się na Anatolię a tym bardziej na jakąś wysepkę koło niej, to tworzenie kolejnego miejsca gdy mamy coś co nie funkcjonuje.

Nie widzę najmniejszego powodu by robić z terenu macierzystej Wyspy Bialeńskiej jakiś cyrk dziecięcych kreskówek... i żeby przekształcać część terenu, który przez te miesiące stworzyliśmy sporym nakładem pracy w jakąś paranoję. Moja osobista zgoda (która nie ma w sumie znaczenia) może dotyczyć tylko ewentualnie terenu Anatolii.

Ale jak chcecie ośmieszać takimi błazenadami kraj, który stworzyliśmy to może i zdobędziecie poparcie, ale jednocześnie utracicie część tych, którzy budowali RB jako poważne v- państwo oraz pewnie też część potencjalnych obywateli. Zresztą jak już nadmieniłem, spotkałem się już z takim stwierdzeniem od osoby, którą namówiłem do udziału w RB motywując to jako sensowną mikronację.

Obawiam, się że zabawa w Bialenię powoli traci sens... skończy się to raczej nieciekawie. A to Wasz wybór. Sami zdecydujcie, czy chcecie iść w kierunku głupot w stylu tego Z... coś tam czy dalej iść drogą wypracowaną przez ostatnie miesiące.

Już kiedyś stwierdziłem, że szukanie "aktywności" na siłę nie doprowadzi do niczego dobrego... ale bawcie się w jakieś "kucyki" i inne głupoty to zobaczycie jak to się skończy.

Odp: W sprawie kucyków - Feliks Spirkin - 21.08.2014

Cytat:Obawiam, się że zabawa w Bialenię powoli traci sens... skończy się to raczej nieciekawie.
No ciekawie to będzie na pewno. Wink

(21.08.2014, 18:09:55)Krzysztof Razorblade link napisał(a): Nie widzę najmniejszego powodu by robić z terenu macierzystej Wyspy Bialeńskiej jakiś cyrk dziecięcych kreskówek... i żeby przekształcać część terenu, który przez te miesiące stworzyliśmy sporym nakładem pracy w jakąś paranoję. Moja osobista zgoda (która nie ma w sumie znaczenia) może dotyczyć tylko ewentualnie terenu Anatolii.

Ale jak chcecie ośmieszać takimi błazenadami kraj, który stworzyliśmy to może i zdobędziecie poparcie, ale jednocześnie utracicie część tych, którzy budowali RB jako poważne v- państwo oraz pewnie też część potencjalnych obywateli. Zresztą jak już nadmieniłem, spotkałem się już z takim stwierdzeniem od osoby, którą namówiłem do udziału w RB motywując to jako sensowną mikronację.

Obawiam, się że zabawa w Bialenię powoli traci sens... skończy się to raczej nieciekawie. A to Wasz wybór. Sami zdecydujcie, czy chcecie iść w kierunku głupot w stylu tego Z... coś tam czy dalej iść drogą wypracowaną przez ostatnie miesiące.

Już kiedyś stwierdziłem, że szukanie "aktywności" na siłę nie doprowadzi do niczego dobrego... ale bawcie się w jakieś "kucyki" i inne głupoty to zobaczycie jak to się skończy.
Ale w DB i tak się nic nie dzieje. A wysłanie na Anatolie to słabe rozwiązanie. Mamy za dużo regionów i połączenie 2 istniejących jest lepsze od tworzenia nowego. Po za tym sam zaczynam uważać iż pod względem ilości kucy się zrobiło za dużo na forum.

To ja proponuję w ogóle rozwiązać regiony i opisywać wszystkie miejscowości zbiorczo w jednym dziale, jak to robiliśmy na początku (z tym, że wtedy wyłączone z tej grupy były Wolnograd i Bengazi), a inicjatywy przenieść do innych, odpowiadających tematycznie działów.

(21.08.2014, 18:16:10)Tomasz Rabotowicz link napisał(a): Ale w DB i tak się nic nie dzieje.
Tyle, że to już zagospodarowany region, którego nie ma po co psuć jakimiś głupotami... Zresztą moim zdaniem idea regionów i tak się w ogóle nie sprawdziła, bo mamy znacznie lepsze wyniki w działach ogólnopaństwowych. W ogóle bym te regiony polikwidował i tyle...

(21.08.2014, 18:16:10)Tomasz Rabotowicz link napisał(a): A wysłanie na Anatolie to słabe rozwiązanie.
Wg mnie akurat dobre... tam jest terytorium niezagospodarowane, a i te zabawy w kreskówki mniej będą przeszkadzać... mniej to nie znaczy wcale, bo mnie osobiście (i chyba nie tylko) taki klimat absurdów jak w tym całym Z...coś tam totalnie nie odpowiada.

(21.08.2014, 18:16:10)Tomasz Rabotowicz link napisał(a): Po za tym sam zaczynam uważać iż pod względem ilości kucy się zrobiło za dużo na forum.
Ja natomiast rozpatruję emigrację... przynajmniej do czasu aż Wam przejdzie z tymi kucowygłupami.

Szkoda czasu na takie "głupowate" V-państwo, warto było gdy to zmierzało do zrobienia czegoś z sensem w mikroświecie... teraz ten sens zaginął. Zaczyna się "postowanie" dla samego "postowania" - bez sensu. No ale "aktywność" (nawet bezsensowna) ponad wszystko jak widzę...  >Sad

W sumie może i kwestia gustu, może niektórych bawią kreskówki dla maluchów - ale mi to nie pasuje i tyle.

Odp: W sprawie kucyków - Guliano Montini - 21.08.2014

Mi również nie podoba się to pajacowanie. Nie róbmy z Bialenii bajki przeznaczonej dla małych dziewczynek.

Odp: W sprawie kucyków - Feliks Spirkin - 21.08.2014

Cytat:bajki przeznaczonej dla małych dziewczynek
Nie bajki, a serial animowany. Wink I nie dla małych dziewczynek, bo twórcy później stwierdzili, iż ten serial jest również dla rodziców oraz nastolatków i studentów.

Skoro jesteście tacy przeciw to mogę się zgodzić na Anatolie. Choć nadal uważam to za zły pomysł. Najważniejsze to zakończyć ten głupi konflikt. Tongue

Odp: W sprawie kucyków - Konstanty Jerzy Michalski - 21.08.2014

(21.08.2014, 19:06:15)Hyacinthe Molière link napisał(a):
Cytat:bajki przeznaczonej dla małych dziewczynek
Nie bajki, a serial animowany. Wink I nie dla małych dziewczynek, bo twórcy później stwierdzili, iż ten serial jest również dla rodziców oraz nastolatków i studentów.

Szczerze, co ci szkodzi być w Anatolii? Dostaniecie poddział i będziecie się bawić. Ale będziecie podlegli kwaterze w Port Arthurberg*^^.

*Sam zaprojektowałem, Yey!

Czemuż to, Immanuelu?

Odp: W sprawie kucyków - Kristian Arped - 21.08.2014

Uważam, iż jakakolwiek aktywność "kuców" to błazenada i dziecinada. Bądźcie poważni.

Odp: W sprawie kucyków - Ronon Dex - 22.08.2014

(21.08.2014, 23:07:47)Kristian Iversen link napisał(a): Uważam, iż jakakolwiek aktywność "kuców" to błazenada i dziecinada. Bądźcie poważni.
Trudno się z tym stwierdzeniem nie zgodzić. Podpisuję się po trzykroć!

Odp: W sprawie kucyków - AndrzejSwarzewski - 22.08.2014

Ale dlaczego mamy zmuszać kogoś do powagi? To jest zabawa i jeśli ktoś się chce bawić niepoważnie- to powinien mieć taką możliwość.

Odp: W sprawie kucyków - Maciej Kamiński - 22.08.2014

(22.08.2014, 10:01:03)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Ale dlaczego mamy zmuszać kogoś do powagi? To jest zabawa i jeśli ktoś się chce bawić niepoważnie- to powinien mieć taką możliwość.
No niby tak, ale... klimat Bialenii jest raczej z tych poważnych. Mnie osobiście kuce nie przeszkadzają, ale rozumiem, że innym osobom mogą. Stąd moja propozycja (wpisująca się zresztą w program BPD), aby odkryć wyspę specjalnie na kucykowe cele.

Odp: W sprawie kucyków - AndrzejSwarzewski - 22.08.2014

Ale po co kolejny samorząd, skoro tyle samorządów już jest nieaktywnych?