Forum Republiki Bialeńskiej
Akt Założycielski Zjednoczonych Socjalistycznych Emiratów Equestrialli. - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html)
+--- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-41.html)
+---- Dział: Kadencje archiwalne (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-43.html)
+----- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej VII Kadencji (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-59.html)
+----- Wątek: Akt Założycielski Zjednoczonych Socjalistycznych Emiratów Equestrialli. (/thread-1472.html)

Strony: 1 2 3

Odp: Akt Założycielski Zjednoczonych Socjalistycznych Emiratów Equestrialli. - Konstanty Jerzy Michalski - 22.08.2014

Panie Razorblade i Macieju Kamiński, macie moje wielkie wsparcie.

Co do zastrzeżeń:

- sejm ma prawo do zmieniania prawa ZSEE.
- monarchia? jak już to triumwirat, mogą być rządy dyktatorskie
a) monarchia socjalistyczna? NIEEEEEEEEE! Tylko nie monarchosoc
- nigdy w Jahołdii
- lista dyskusujna? to akt secesji
- musicie być na jakiejś dzikiej wysepce koło Anatolii, najlepiej wielkości Ahary.
a) jesteście pod-regionem Anatolii i podlegacie najpierw pod Wojskowego Zarządce Anatolii, a on przed prawo, przy czym, "wasal mojego wasala jest moim wasalem", tak więc sejm/prezydent ma prawo do ingerencji

Odp: Akt Założycielski Zjednoczonych Socjalistycznych Emiratów Equestrialli. - Hewret von Thorn - 22.08.2014

Art. 7 pkt. 1 stoi w sprzeczności z Art. 15

Odp: Akt Założycielski Zjednoczonych Socjalistycznych Emiratów Equestrialli. - Maciej Kamiński - 22.08.2014

Cytat:- nigdy w Jahołdii
Jahołdzie.

Hiacyncie, "tymczasowe niekaranie" to chyba nie to samo, co "zezwolenie na wypowiadanie się".

Odp: Akt Założycielski Zjednoczonych Socjalistycznych Emiratów Equestrialli. - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 22.08.2014

Tomasz Rabotowicz wchodzi na mównicę i wyciąga tablet na którym jest Hiacyncynt.

Odp: Akt Założycielski Zjednoczonych Socjalistycznych Emiratów Equestrialli. - Feliks Spirkin - 22.08.2014

Cytat:Hiacyncie, "tymczasowe niekaranie" to chyba nie to samo, co "zezwolenie na wypowiadanie się".
A wlepiajcie sobie mandaty. Wink Wymyślę jakąś chwytliwą zabawę, którą wygram i się odkuję.

Z mojej strony powiem tak:
Zgadzam się na wszystkie ustępstwa prócz jednego. Wink Jahołda oraz Bengazjia łączą się tworząc ZSEE, a na resztę jestem gotów pójść na ustępstwa. Nie wchodzi w grę jakiś wygwizdów na Anatolii. 

Odp: Akt Założycielski Zjednoczonych Socjalistycznych Emiratów Equestrialli. - AndrzejSwarzewski - 22.08.2014

(22.08.2014, 20:45:23)Hyacinthe Molière link napisał(a): Z mojej strony powiem tak:
Zgadzam się na wszystkie ustępstwa prócz jednego. Wink Jahołda oraz Bengazjia łączą się tworząc ZSEE, a na resztę jestem gotów pójść na ustępstwa. Nie wchodzi w grę jakiś wygwizdów na Anatolii.
Też jestem tego samego zdania. Z mojej strony będzie przyzwolenie na te postulaty.

Odp: Akt Założycielski Zjednoczonych Socjalistycznych Emiratów Equestrialli. - Ronon Dex - 22.08.2014

(22.08.2014, 20:45:23)Hyacinthe Molière link napisał(a): Nie wchodzi w grę jakiś wygwizdów na Anatolii.
Na zasadach jakie tutaj nawypisywaliście nie ma mowy nawet o wygwizdowie na Anatolii... co najwyżej wyspa obok. A już kategorycznie nie będziecie robili tego pośmiewiska w naszego kraju i tych kreskówkowych głupot dla małych dzieci na rdzennym terenie Wyspy Bialeńskiej. Powiem krótko - PO MOIM TRUPIE!

Odp: Akt Założycielski Zjednoczonych Socjalistycznych Emiratów Equestrialli. - AndrzejSwarzewski - 22.08.2014

Ja nie rozumiem po co psuć zabawę około pięciu obywatelom (co jest ogromną liczbą, jak na warunki naszego kraju)...

Odp: Akt Założycielski Zjednoczonych Socjalistycznych Emiratów Equestrialli. - Ronon Dex - 22.08.2014

(22.08.2014, 21:00:19)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Ja nie rozumiem po co psuć zabawę około pięciu obywatelom (co jest ogromną liczbą, jak na warunki naszego kraju)...
Bo ta "zabawa", a raczej błazenada prowadzi do ośmieszenia kraju, który zbudowaliśmy wspólnym wysiłkiem, któremu poświęciliśmy swój czas itd. Zebraliśmy tutaj grupę ciekawych i sensownych ludzi, którzy stworzyli państwo coraz bardziej liczące się na międzynarodowej arenie i nie można tego zaprzepaścić przez błazenadę ludzi, którzy chcą zabawy na poziomie kreskówki dla 6-latków.

Jak powiedziałem - jak dla mnie dość tej błazenady ostatnich dni. Koniec z ośmieszaniem tego kraju - jak napisałem te bzdety przejdą - PO MOIM TRUPIE.

Bialenia traci sens i poważanie takimi debilnymi działaniami - nie widzisz tego? Jesteś tak zaślepiony wygraniem wyborów i aktywnością (choćby kretyńską) na siłę? Nawet wtedy gdy tak naprawdę prowadzi to do upadku tego kraju - bo poziom Z...coś tam itd. to w zasadzie upadek.

Odp: Akt Założycielski Zjednoczonych Socjalistycznych Emiratów Equestrialli. - Feliks Spirkin - 22.08.2014

Cytat:Jak powiedziałem - jak dla mnie dość tej błazenady ostatnich dni. Koniec z ośmieszaniem tego kraju - jak napisałem te bzdety przejdą - PO MOIM TRUPIE.
Jesteśmy państwem demokratycznym, w którym 5 obywateli jest ważniejszych od 1 lub 2.

Odp: Akt Założycielski Zjednoczonych Socjalistycznych Emiratów Equestrialli. - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 22.08.2014

(22.08.2014, 21:10:20)Hyacinthe Molière link napisał(a):
Cytat:Jak powiedziałem - jak dla mnie dość tej błazenady ostatnich dni. Koniec z ośmieszaniem tego kraju - jak napisałem te bzdety przejdą - PO MOIM TRUPIE.
Jesteśmy państwem demokratycznym, w którym 5 obywateli jest ważniejszych od 1 lub 2.
Już było kilka osób, że po ich trupie i już nie żyją a Bialenia nadal istnieje.

Odp: Akt Założycielski Zjednoczonych Socjalistycznych Emiratów Equestrialli. - Kristian Arped - 22.08.2014

Moje zdanie pozostaje niezmienne - sprzeciw jakimkolwiek działaniom mającym charakter "kucowaty".

Odp: Akt Założycielski Zjednoczonych Socjalistycznych Emiratów Equestrialli. - Maciej Kamiński - 22.08.2014

Andrzeja nie będzie w przyszłym Parlamencie, Alego nie będzie, zatem Wasza nadzieja w wejściu obu kucy i Jarka do Parlamentu, inaczej tego nie przegłosujecie.

(22.08.2014, 21:13:11)Maciej Kamiński link napisał(a): Andrzeja nie będzie w przyszłym Parlamencie, Alego nie będzie, zatem Wasza nadzieja w wejściu obu kucy i Jarka do Parlamentu, inaczej tego nie przegłosujecie.

Niekoniecznie. ;D Jest jeszcze jedno chyba wyjście.

(22.08.2014, 21:14:46)Hyacinthe Molière link napisał(a): [quote author=Maciej Kamiński link=topic=1548.msg15001#msg15001 date=1408734791]
Andrzeja nie będzie w przyszłym Parlamencie, Alego nie będzie, zatem Wasza nadzieja w wejściu obu kucy i Jarka do Parlamentu, inaczej tego nie przegłosujecie.

Niekoniecznie. ;D Jest jeszcze jedno chyba wyjście.
[/quote]
Państwo stowarzyszone.

(22.08.2014, 21:10:20)Hyacinthe Molière link napisał(a): Jesteśmy państwem demokratycznym, w którym 5 obywateli jest ważniejszych od 1 lub 2.
Jak sprawa stanie na "ostrzu noża" (a ze względu na poziom tej błazenady nie będzie innego wyjścia) to wtedy zobaczymy ilu stanie po stronie dalszej budowy Republiki Bialeńskiej jako sensownego i rozwijającego się państwa w mikroświecie, a ilu po stronie zabawy w kreskówki dla 6-latków.

(22.08.2014, 21:11:28)Tomasz Rabotowicz link napisał(a): Już było kilka osób, że po ich trupie i już nie żyją a Bialenia nadal istnieje.
I pewnie Wam ona przetrwa... tylko w takiej formie, że nie wiem czy warto.

W każdym razie moje zdecydowane NIE dla robienia z RB pośmiewiska i błazenady... No i się wkrótce przekonamy jaka opcja zwycięży i jakie będą tego skutki.

Cytat:Jak sprawa stanie na "ostrzu noża" (a ze względu na poziom tej błazenady nie będzie innego wyjścia) to wtedy zobaczymy ilu stanie po stronie dalszej budowy Republiki Bialeńskiej jako sensownego i rozwijającego się państwa w mikroświecie, a ilu po stronie zabawy w kreskówki dla 6-latków.
No zobaczymy. I to zobaczymy już za 40 minut.

(22.08.2014, 21:20:45)AndrzejSwarzewski link napisał(a): I to zobaczymy już za 40 minut.
No bądźmy dokładni... zobaczymy za dwa dni - wtedy będą wyniki.

Odp: Akt Założycielski Zjednoczonych Socjalistycznych Emiratów Equestrialli. - MvP - 22.08.2014

Ja mam takie techniczne pytanie, co to za różnica czy te piksele przemalujemy na Anatolii czy na Bialenii? Co o zmienia tobie Krzysiu, albo tobie Tomek?  Czy w interesie nas wszystkich nei jest to zeby kuce dostaly własne poletko gdzie one będą się mogły w pełni realizować, a zwolennicy poważnej zabawy nie będą musieli na to patrzeć? Zamiast tego obie strony sie kłuca o virtualne piksele co za chwile zaowocuje utratą jakiegoś cennego i aktywnego obywatela i wszyscy będziemy na tym cierpieć.

(22.08.2014, 21:23:45)MvP link napisał(a): Ja mam takie techniczne pytanie, co to za różnica czy te piksele przemalujemy na Anatolii czy na Bialenii?
A jak sobie wyobrażasz te kucogłupoty na terenie naszej Wyspy? Po to ją tworzyliśmy by teraz sprowadzić do poziomu kreskówki dla 6-latków?

(22.08.2014, 21:23:45)MvP link napisał(a): Co o zmienia tobie Krzysiu, albo tobie Tomek?
Zmienia... nie przystępowałem do kraju, który teraz niektórzy chcą zamienić w pośmiewisko.

(22.08.2014, 21:23:45)MvP link napisał(a): Czy w interesie nas wszystkich nei jest to zeby kuce dostaly własne poletko gdzie one będą się mogły w pełni realizować, a zwolennicy poważnej zabawy nie będą musieli na to patrzeć?
Nie ma interesu wszystkich... bo nie da się wszystkich pogodzić - to mrzonka. Jest interes tego kraju - a w jego interesie w chwili gdy zaczął się po miesiącach działań wreszcie liczyć nie jest staczanie się do poziomu Z...coś tam czy jeszcze gorzej.

(22.08.2014, 21:23:45)MvP link napisał(a): Zamiast tego obie strony sie kłuca o virtualne piksele co za chwile zaowocuje utratą jakiegoś cennego i aktywnego obywatela i wszyscy będziemy na tym cierpieć.
Nie wiem czy zauważyłeś, ale już traci (czy nawet stracił) - tylko nie wszyscy się wypowiadają, tylko po prostu tracą zainteresowanie krajem, który był czymś wartościowym, a teraz przez kucowygłupy stacza się do poziomu bajek dla dzieci i kompletnego absurdu.

To zaszło już tak daleko, że to się źle skończy - to już jest jasne... pytanie jak bardzo źle i ilu będzie chciało ten upadek oglądać?

Walczymy przeciwko zidioceniu kraju, który zbudowaliśmy - pewnie będą ofiary...