Forum Republiki Bialeńskiej
Wniosek o interpretację - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html)
+--- Dział: Sądownictwo Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-98.html)
+---- Dział: Wokanda spraw administracyjnych (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-106.html)
+---- Wątek: Wniosek o interpretację (/thread-1478.html)

Strony: 1 2

Odp: Wniosek o interpretację - AndrzejSwarzewski - 23.08.2014

Kolegialny organ? Przeginacie. Takiego nieprofesjonalizmu nie spotkałem ani w Sarmacji, ani w ZSKHiW, ani w Intelowie, ani w Brodrii.

Odp: Wniosek o interpretację - Konstanty Jerzy Michalski - 23.08.2014

(23.08.2014, 20:27:04)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Kolegialny organ? Przeginacie. Takiego nieprofesjonalizmu nie spotkałem ani w Sarmacji, ani w ZSKHiW, ani w Intelowie, ani w Brodrii.

Zabezpieczenie na wypadek w. w. sytuacji. W kolejności, były prezydent, marszałek, parlament.

No były prezydent nie, bo przecież 9 tygodni minie. A jak tak się patrzy, to kadencja marszałka też się kończy.

(23.08.2014, 20:33:57)AndrzejSwarzewski link napisał(a): No były prezydent nie, bo przecież 9 tygodni minie. A jak tak się patrzy, to kadencja marszałka też się kończy.

... nowego marszałka. Zresztą, masz czas powołać marszałka seniora i on przejmuje obowiązki do powołania marszałka, przecież każdy to wie.

Nie powołam, bo nie zgadzam się z tym wyrokiem. Ja będę sprawował urząd aż do wyboru następnego prezydenta. Jeśli uniemożliwicie mi sprawowanie urzędu w kraju, to będę sprawował go na uchodźstwie.

(23.08.2014, 20:40:43)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Nie powołam, bo nie zgadzam się z tym wyrokiem. Ja będę sprawował urząd aż do wyboru następnego prezydenta. Jeśli uniemożliwicie mi sprawowanie urzędu w kraju, to będę sprawował go na uchodźstwie.

Nie uniemożliwiamy. Możesz sobie panować jeszcze równy tydzień. Czyli de facto do rozpisania wyborów.

Odp: Wniosek o interpretację - Ronon Dex - 23.08.2014

(23.08.2014, 20:42:16)Konstanty Jerzy Michalski link napisał(a): Nie uniemożliwiamy. Możesz sobie panować jeszcze równy tydzień. Czyli de facto do rozpisania wyborów.
A do tego jak się spręży nowy parlament to może w ciągu jednego dnia zmienić ustawę (jak pokazał przykład traktatu z La Palmą - można) i dopuścić wybory w środku tygodnia w takim przypadku.

Odp: Wniosek o interpretację - Ronon Dex - 24.08.2014

No i mamy jak widzę 15 głos, który (może tylko chwilowo) oddala nam problem "równowagi" w wyborach prezydenckich - ale ordynację i tak trzeba w przyszłym parlamencie poprawić.

Odp: Wniosek o interpretację - AndrzejSwarzewski - 24.08.2014

Ano. Sprawa rozwiązała się sama.

Odp: Wniosek o interpretację - Ronon Dex - 24.08.2014

(24.08.2014, 00:52:25)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Sprawa rozwiązała się sama.
Chwilowo (choć jeszcze nie wiadomo, bo jeszcze mamy 2 uprawnionych do głosowania) - dla przyszłego parlamentu będzie tak czy inaczej robota nad poprawką ustawy czyli tego co "wyszło w praniu":
- działania w przypadku "remisu";
- kwestia pełnienia obowiązków przez "starego" prezydenta, do czasu wyboru nowego, jeśli z jakiś przyczyn wybory się przedłużają (nie ma rozstrzygnięcia itd.).

Odp: Wniosek o interpretację - Juan Pablo Morales - 24.08.2014

Nie wiem czy mogę się wypowiadać w tej kwestii, tym bardziej w Sądzie Republiki Bialeńskiej. Z góry przepraszam, ale nie znam jeszcze wszystkich zwyczajów panujących w Waszym państwie. Kto prowadzi , wygrał wybory? Przeoczyłem wątek, albo nie jest mi dane go zobaczyć... Jeszcze raz przepraszam za nieznajomość obyczajów panujących w RB.

Odp: Wniosek o interpretację - Maciej Kamiński - 24.08.2014

Wyniki właśnie zostały publicznie ogłoszone. A nie widać tego, bo Lokal Wyborczy widzą tylko obywatele.