Forum Republiki Bialeńskiej
Klimat i terytorium Brodrii - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Peryferia (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-8.html)
+--- Dział: Archiwum (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-331.html)
+---- Dział: Państwa stowarzyszone (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-224.html)
+----- Dział: Najjaśniejsze Carstwo Brodryjskie (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-198.html)
+------ Dział: Plac Aleksandryjski Wielki (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-245.html)
+------ Wątek: Klimat i terytorium Brodrii (/thread-1818.html)

Strony: 1 2 3

Odp: Klimat i terytorium Brodrii - AndrzejSwarzewski - 08.11.2014

Też sądzę, że te półwyspy tez moglibyśmy wziąć. Byłoby blisko do Valhalli. moglibyśmy stworzyć jakieś jeziora, choćby wododziałowe, na granicy nowej Brodrii z resztą Nordaty.

Odp: Klimat i terytorium Brodrii - Ronon Dex - 08.11.2014

(08.11.2014, 16:20:34)AndrzejSwarzewski link napisał(a): ...moglibyśmy stworzyć jakieś jeziora, choćby wododziałowe, na granicy nowej Brodrii z resztą Nordaty.
Albo góry o wielkości Himalajów... czy jakieś morze śródlądowe.

Odp: Klimat i terytorium Brodrii - Konstanty Jerzy Michalski - 08.11.2014

Mapka Fiodora jest okej. Chodziło mi o te tereny + te wyspy i półwyspy pomiędzy nową FB, Siedmiogrodem, a Bialenią. Co do granic... lepiej Himalaje. Będzie można was zaliczyć do Valhalii (Cejlon jest jakoś wyspą, a wlicza się go do subkontynentu indyjskiego). Wink

Odp: Klimat i terytorium Brodrii - Hewret von Thorn - 08.11.2014

Jaka Fiodora mapka? Big Grin
To moja mapka z Wielkorusią.

Tfu, Hewreta. Dzisiejszy dzień w Kolonii Krakowa mnie zmęczył. Sad

Cytat:W najbliższym czasie odbywać się będą wybory do Dumy Państwowej Związku Brodryjskiego. Każdy obywatel ma prawo do decydowania o losie ojczyzny tutaj w kraju. Chcemy skonsultować z każdym obywatelem konkretny kierunek polityki państwa. Chcemy, aby nasze państwo nie było zależne od nikogo. Bialeńskie władze, pozwalając stacjonować uchodźcom w swoim kraju mają tylko jeden cel- by jak najlepiej wypaść w rankingach liczby ludności. Oni chcą być numerem jeden. Nam jednak zależy na tym, aby każdy Brodryjczyk był w kraju i w kraju decydował o jego losie. Naszym celem jest także porozumienie się z rządem na uchodźstwie. Uznamy rząd prezydenta Swarzewskiego, jeśli będzie stacjonował w kraju i będzie rzeczywiście dla niego służył. W przeciwnym wypadku takiego rządu nie uznamy. Takiego rządu nie powinien uznać żaden prawdziwy Brodryjczyk. Co do podejrzeń o kloning- są to sprzeczne z prawdą bzdury, propagowane przez przeciwników wolnej Brodrii. Kiedy wybierzemy nowy parlament- podczas debaty zdecydujemy o ewentualnym uznaniu rządu pana Swarzewskiego, czy potrzebie przeprowadzenia przedterminowych wyborów prezydenckich. Dlatego z dniem dzisiejszym my wyciągamy do Was sojuszniczą dłoń. Od Was zależy czy podacie nam swoją, czy ją odrzucicie...

Jak PRL. Big Grin

(08.11.2014, 19:03:19)Hugon Hewret von Vincis link napisał(a):
Cytat:W najbliższym czasie odbywać się będą wybory do Dumy Państwowej Związku Brodryjskiego. Każdy obywatel ma prawo do decydowania o losie ojczyzny tutaj w kraju. Chcemy skonsultować z każdym obywatelem konkretny kierunek polityki państwa. Chcemy, aby nasze państwo nie było zależne od nikogo. Bialeńskie władze, pozwalając stacjonować uchodźcom w swoim kraju mają tylko jeden cel- by jak najlepiej wypaść w rankingach liczby ludności. Oni chcą być numerem jeden. Nam jednak zależy na tym, aby każdy Brodryjczyk był w kraju i w kraju decydował o jego losie. Naszym celem jest także porozumienie się z rządem na uchodźstwie. Uznamy rząd prezydenta Swarzewskiego, jeśli będzie stacjonował w kraju i będzie rzeczywiście dla niego służył. W przeciwnym wypadku takiego rządu nie uznamy. Takiego rządu nie powinien uznać żaden prawdziwy Brodryjczyk. Co do podejrzeń o kloning- są to sprzeczne z prawdą bzdury, propagowane przez przeciwników wolnej Brodrii. Kiedy wybierzemy nowy parlament- podczas debaty zdecydujemy o ewentualnym uznaniu rządu pana Swarzewskiego, czy potrzebie przeprowadzenia przedterminowych wyborów prezydenckich. Dlatego z dniem dzisiejszym my wyciągamy do Was sojuszniczą dłoń. Od Was zależy czy podacie nam swoją, czy ją odrzucicie...

Jak PRL. Big Grin
`

Orwell by się przeraził.

Odp: Klimat i terytorium Brodrii - Alberto Carlos de Médici y Zep - 08.11.2014

Cytat:Dlatego z dniem dzisiejszym my wyciągamy do Was sojuszniczą dłoń. Od Was zależy czy podacie nam swoją, czy ją odrzucicie...

To ta dłoń z zamrażarki? Tak właściwie to kto ma ją podejmować? Brodryjczycy? czy Bialenii tudzież rząd na uchodźstwie? Bo brzmi trochę tak jakby Grutin (a raczej jedno z jego wcieleń - wszak Grutin już nie żyje), używając pluralis majestatis zwracał się do jakiś wyimaginowanych "sojuszników".

(08.11.2014, 19:41:38)Adam Aleksander von Vincis-Dostojewski link napisał(a):
Cytat:Dlatego z dniem dzisiejszym my wyciągamy do Was sojuszniczą dłoń. Od Was zależy czy podacie nam swoją, czy ją odrzucicie...

To ta dłoń z zamrażarki? Tak właściwie to kto ma ją podejmować? Brodryjczycy? czy Bialenii tudzież rząd na uchodźstwie? Bo brzmi trochę tak jakby Grutin (a raczej jedno z jego wcieleń - wszak Grutin już nie żyje), używając pluralis majestatis zwracał się do jakiś wyimaginowanych "sojuszników".

Oficjalnie, sojusznikiem Brodrii w zatwardziałym grutiniźmie był Al-Rajn, Nordia i Rotria. Big Grin Big Grin Big Grin

Ja myślę, że Półwyspy mogą pozostać na razie bezpaństwowe, lecz można je objąć jakąś ograniczoną jurysdykcją na mocy porozumienia Bialenia-Wielkoruś. Big Grin

[attachimg=1]
[attachimg=2]
[attachimg=3]

Odp: Klimat i terytorium Brodrii - Alberto Carlos de Médici y Zep - 08.11.2014

Fiodorojewsk Wink.

Odp: Klimat i terytorium Brodrii - AndrzejSwarzewski - 08.11.2014

(08.11.2014, 19:48:46)Konstanty Jerzy Michalski link napisał(a): Oficjalnie, sojusznikiem Brodrii w zatwardziałym grutiniźmie był Al-Rajn, Nordia i Rotria. Big Grin Big Grin Big Grin
Odnośnie tego, dzisiaj Grutin na GG groził mi, że "Rozmawiałem z różnymi przywódcami- oni was nie uznają". Big Grin Jestem ciekawy, jacy to wielcy przywódcy uznają jednoosobowe państwo. Zapewne wielki przywódca Litawii. Big Grin

Hewret - dzięki za mapkę, postaram się jutro nanieść jeziora i góry.

Odp: Klimat i terytorium Brodrii - Baltazar Dostojewski - 08.11.2014

Uwaga  nie mam może zdolności  artystycznej ale z nudów  Paint pomógł.

Co to za trejkąty? Big Grin

Odp: Klimat i terytorium Brodrii - Baltazar Dostojewski - 08.11.2014

To te Góry które  KJM miał zrobić ja zdolności artystycznej nie mam . 

Odp: Klimat i terytorium Brodrii - Hewret von Thorn - 16.11.2014

Trzeba będzie wystosować apel do Brodryjczyków o dojście do rozumu.

Odp: Klimat i terytorium Brodrii - Maciej Kamiński - 16.11.2014

(16.11.2014, 19:04:34)Hugon Hewret von Vincis link napisał(a): Trzeba będzie wystosować apel do Brodryjczyków o dojście do rozumu.
Podkreślmy, że tylko niektórych. Wink
A tu ścieżka na skróty: http://socialpress.pl/wp-content/uploads/2012/04/drogowskaz_rozum.jpg.

Odp: Klimat i terytorium Brodrii - Alberto Carlos de Médici y Zep - 15.12.2014

Chcielibyśmy odświeżyć temat klimatu. Co obywatele sądziliby o usytuowaniu Carstwa w realiach wczesnego XVIII wieku, który to odpowiadałby czasom "otwarcia się na zachód" carskiej (nieistniejącej) Rosji.

[Obrazek: z12121954Q.jpg]