Forum Republiki Bialeńskiej
Metro 2014 - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Kawiarnia Artystyczna "Kulturalna" (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-78.html)
+--- Wątek: Metro 2014 (/thread-1948.html)

Strony: 1 2 3

Odp: Metro 2014 - Ronon Dex - 22.11.2014

Wreszcie nasze piękne góry nie są zapaskudzone Jahołdami...  ;D Tongue

Pasuje Wam tak? 700 km2 zamkniętej strefy - 30km średnicy... Oczywiście samo skażenie nie jest tak rozległe - to strefa bezpieczeństwa.

[attachimg=1]

Zostawiłem Andrzejowi Swarzogród (po znajomości) oraz pozostawiłem Kaszgar, bo nie paskudził zanadto.

Odp: Metro 2014 - Hewret von Thorn - 22.11.2014

Kaszgar można zmienić na "Zhoundya"? Mam pewien pomysł. Big Grin

Jak będzie to jakiś ciekawy pomysł to można zmienić - napisz dokładniej o co chodzi.

Odp: Metro 2014 - Hewret von Thorn - 22.11.2014

[Obrazek: 2633121-0952912282-FC4_K.jpg]

Odp: Metro 2014 - AndrzejSwarzewski - 22.11.2014

Staw Janowicza nie będzie zbytnio zanieczyszczony?

(22.11.2014, 17:04:29)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Staw Janowicza nie będzie zbytnio zanieczyszczony?
Trzeba tam będzie jakąś zaporę postawić... to tak na szybko zrobiłem - dopracuję jeszcze te góry i tą strefę - może zrobię ją też w powiększeniu ze szczegółami.

Ale i tak będę miał koszty w armii - Nasz "Chemiczny Ali" (Michał) będzie musiał mi takie wdzianka dla pilnujących strefy chłopaków zrobić...

[attachimg=1]

PS. Hugon - niewiele mi to mówi... nie znam każdej gry, ja zasadniczo tylko symulacyjne itp.

Odp: Metro 2014 - Alberto Carlos de Médici y Zep - 22.11.2014

Nigdy nie interesowałem się zbytni post-apokalipsą, ale to może być ciekawy pomysł. Zobaczymy co z tego wyjdzie, może i ja pobawię się w stalkera? Wink

Odp: Metro 2014 - Maciej Kamiński - 22.11.2014

Paaaaany, zostawić Nurgut! >Sad To jedyne miasto w tej okolicy z opisaną historią (no, prawie - Miezielińsk ma dwa opisane momenty).

I trochę dziwi mnie ten zapał destrukcyjny, który będzie nas tylko kosztował. :Smile Przecież Bałdaresz i tak legnie, skoro w tym 400-tysięcznym mieście jest jeden sklep. :Smile

(22.11.2014, 18:33:22)Maciej Kamiński link napisał(a): Paaaaany, zostawić Nurgut! >Sad To jedyne miasto w tej okolicy z opisaną historią (no, prawie - Miezielińsk ma dwa opisane momenty).
Za późno - poszło w diabły.  >Big Grin Jeszcze tylko to powywalam ze spisu miast. Ślad po Jahołdzie powinien zaginąć.  Tongue

(22.11.2014, 18:33:22)Maciej Kamiński link napisał(a): I trochę dziwi mnie ten zapał destrukcyjny, który będzie nas tylko kosztował.
Jeśli chodzi o likwidację Jahołdy i wszystkiego co z tym związane - to jestem w stanie zapłacić z własnej kieszeni. Gdyby mnie kiedyś posłuchano i dostali by co najwyżej 50x50km w okolicy pustyni albo w ogóle by ten wrzód nie powstał - teraz wreszcie mogę naprawić błąd, że się wtedy twardo Andrzejowi nie postawiłem w tej sprawie... ilu to problemów by potem nie było.

Nie zgadzam się, że ślad powinien zaginąć... O historii trzeba pamiętać.
To tak, jakbyśmy skasowali wszystkie posty Grutina i jego klonów.

Nikt żadnych postów nie chce usuwać. Jahołda zostanie przeniesiona do archiwum.
I chyba nie zrozumiałeś tego, o czym jest ten wątek.

(22.11.2014, 20:17:53)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Nikt żadnych postów nie chce usuwać. Jahołda zostanie przeniesiona do archiwum.
I chyba nie zrozumiałeś tego, o czym jest ten wątek.
Nie zostanie, bo nie może zostać przeniesiona do archiwum.
A dlaczego, to zostawiam do rozpracowania Twoim oczętom. :Smile
Zrozumiałem - po prostu nic nie bierze się niczego...

"Krakowskim targiem" - pozostawię po dawnych miasta niesławnej Jahołdy ruiny i stanowisko archeologiczne?

Historia będzie miała ciągłość - miasta upadają... trzęsienia ziemi się zdarzają - samo życie. A góry nie będą zapaskudzone!

Coś w stylu Starego Klume byłoby OK.

A miasto zamknięte z Bałdareszu można zrobić, przecież i tak jedno już mamy.

Dobrze jutro naniosę ruiny po miastach AJ... No ten Bałdaresz to może faktycznie będzie na tym skażonym terenie jak chcą się w Metro bawić? Przecież zawsze jak im się znudzi to odpowiednie służby i "chemicy" od Michała Refwitza mogą to odkazić i strefę zamknięta zlikwidować - w zasadzie w każdym momencie.

My się już do podziemi chcemy schować, żeby przeszkadzać, a Maciej jeszcze narzeka. Big Grin

(22.11.2014, 22:22:06)AndrzejSwarzewski link napisał(a): My się już do podziemi chcemy schować, żeby przeszkadzać, a Maciej jeszcze narzeka. Big Grin
A kiedy to on był w pełni zadowolony? :Smile

Odp: Metro 2014 - Ronon Dex - 23.11.2014

No to wersja finalna zmian w Górach Orlich:

[attachimg=1]

1. Dawne miasta Jahołdy są oznaczone jako ruiny (nie zniknęły - historycznie są).
2. Strefa została nieco powiększona i zmieniono jej kształt.
3. Na rzecze zapora i oczyszczania wody (można się umówić, że czynnik biochemiczny akurat z wody da się usuwać, co zresztą będzie przydatne dla "metrowiczów", bo pić muszą).
4. Dodano bazę wojsk chemicznych (ktoś musi strefę monitorować i zabezpieczać).

Chyba teraz wilk syty i Maciej cały...  ;D

Mogę potem wykonać jakąś dokładniejsza mapę samej strefy zamkniętej (wg ewentualnych wskazówek "metrowiczów") - ale najpierw kwestie ogólne, no i mam nadzieję że mi państwo potem dołoży do budżetu armii bo muszę (nieplanowane) zamówić w firmie Michała odpowiednie kombinezony i sprzęt dla jednostki, która to będzie zabezpieczała. No i jeszcze mam robotę z kolejami - muszę zmienić opisy w BLK, bo część zniknęła - to trzeba ująć w odpowiednim temacie.

Odp: Metro 2014 - Torkan Ingawaar - 23.11.2014

Trochę nam się drugie Winktown robi. Big Grin

Odp: Metro 2014 - Ronon Dex - 23.11.2014

(23.11.2014, 02:54:37)Zdzisław Marlena Pytkiewicz link napisał(a): Trochę nam się drugie Winktown robi. Big Grin
No taki, ale w mikroskali... Na państwo jako takie ta zabawa w Metro wpływu mieć nie będzie. Osobiście to powiem, że po pomysłach na zabawę w kreskówki dla 6-letnich dziewczynek (jakieś różowe kucyki) - która miała objąć 1/4 powierzchni kraju i którą z trudem i z wielką awanturą udało się powstrzymać... pomysł zabawy we w sumie całkiem niezłe Sci-Fi wydaje się dość umiarkowany i całkiem strawny. A jak się im znudzi, to dość łatwo będzie po tym posprzątać.