![]() |
|
Metro 2014 - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Kawiarnia Artystyczna "Kulturalna" (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-78.html) +--- Wątek: Metro 2014 (/thread-1948.html) |
Odp: Metro 2014 - Ronon Dex - 22.11.2014 Wreszcie nasze piękne góry nie są zapaskudzone Jahołdami... ;D ![]() Pasuje Wam tak? 700 km2 zamkniętej strefy - 30km średnicy... Oczywiście samo skażenie nie jest tak rozległe - to strefa bezpieczeństwa. [attachimg=1] Zostawiłem Andrzejowi Swarzogród (po znajomości) oraz pozostawiłem Kaszgar, bo nie paskudził zanadto. Odp: Metro 2014 - Hewret von Thorn - 22.11.2014 Kaszgar można zmienić na "Zhoundya"? Mam pewien pomysł.
Odp: Metro 2014 - Ronon Dex - 22.11.2014 Jak będzie to jakiś ciekawy pomysł to można zmienić - napisz dokładniej o co chodzi. Odp: Metro 2014 - Hewret von Thorn - 22.11.2014
Odp: Metro 2014 - AndrzejSwarzewski - 22.11.2014 Staw Janowicza nie będzie zbytnio zanieczyszczony? Odp: Metro 2014 - Ronon Dex - 22.11.2014 (22.11.2014, 17:04:29)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Staw Janowicza nie będzie zbytnio zanieczyszczony?Trzeba tam będzie jakąś zaporę postawić... to tak na szybko zrobiłem - dopracuję jeszcze te góry i tą strefę - może zrobię ją też w powiększeniu ze szczegółami. Ale i tak będę miał koszty w armii - Nasz "Chemiczny Ali" (Michał) będzie musiał mi takie wdzianka dla pilnujących strefy chłopaków zrobić... [attachimg=1] PS. Hugon - niewiele mi to mówi... nie znam każdej gry, ja zasadniczo tylko symulacyjne itp. Odp: Metro 2014 - Alberto Carlos de Médici y Zep - 22.11.2014 Nigdy nie interesowałem się zbytni post-apokalipsą, ale to może być ciekawy pomysł. Zobaczymy co z tego wyjdzie, może i ja pobawię się w stalkera?
Odp: Metro 2014 - Maciej Kamiński - 22.11.2014 Paaaaany, zostawić Nurgut! > To jedyne miasto w tej okolicy z opisaną historią (no, prawie - Miezielińsk ma dwa opisane momenty).I trochę dziwi mnie ten zapał destrukcyjny, który będzie nas tylko kosztował. : Przecież Bałdaresz i tak legnie, skoro w tym 400-tysięcznym mieście jest jeden sklep. :
Odp: Metro 2014 - Ronon Dex - 22.11.2014 (22.11.2014, 18:33:22)Maciej Kamiński link napisał(a): Paaaaany, zostawić Nurgut! >Za późno - poszło w diabły. > Jeszcze tylko to powywalam ze spisu miast. Ślad po Jahołdzie powinien zaginąć. ![]() (22.11.2014, 18:33:22)Maciej Kamiński link napisał(a): I trochę dziwi mnie ten zapał destrukcyjny, który będzie nas tylko kosztował.Jeśli chodzi o likwidację Jahołdy i wszystkiego co z tym związane - to jestem w stanie zapłacić z własnej kieszeni. Gdyby mnie kiedyś posłuchano i dostali by co najwyżej 50x50km w okolicy pustyni albo w ogóle by ten wrzód nie powstał - teraz wreszcie mogę naprawić błąd, że się wtedy twardo Andrzejowi nie postawiłem w tej sprawie... ilu to problemów by potem nie było. Odp: Metro 2014 - Maciej Kamiński - 22.11.2014 Nie zgadzam się, że ślad powinien zaginąć... O historii trzeba pamiętać. To tak, jakbyśmy skasowali wszystkie posty Grutina i jego klonów. Odp: Metro 2014 - AndrzejSwarzewski - 22.11.2014 Nikt żadnych postów nie chce usuwać. Jahołda zostanie przeniesiona do archiwum. I chyba nie zrozumiałeś tego, o czym jest ten wątek. Odp: Metro 2014 - Maciej Kamiński - 22.11.2014 (22.11.2014, 20:17:53)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Nikt żadnych postów nie chce usuwać. Jahołda zostanie przeniesiona do archiwum.Nie zostanie, bo nie może zostać przeniesiona do archiwum. A dlaczego, to zostawiam do rozpracowania Twoim oczętom. : ![]() Zrozumiałem - po prostu nic nie bierze się niczego... Odp: Metro 2014 - Ronon Dex - 22.11.2014 "Krakowskim targiem" - pozostawię po dawnych miasta niesławnej Jahołdy ruiny i stanowisko archeologiczne? Historia będzie miała ciągłość - miasta upadają... trzęsienia ziemi się zdarzają - samo życie. A góry nie będą zapaskudzone! Odp: Metro 2014 - Maciej Kamiński - 22.11.2014 Coś w stylu Starego Klume byłoby OK. A miasto zamknięte z Bałdareszu można zrobić, przecież i tak jedno już mamy. Odp: Metro 2014 - Ronon Dex - 22.11.2014 Dobrze jutro naniosę ruiny po miastach AJ... No ten Bałdaresz to może faktycznie będzie na tym skażonym terenie jak chcą się w Metro bawić? Przecież zawsze jak im się znudzi to odpowiednie służby i "chemicy" od Michała Refwitza mogą to odkazić i strefę zamknięta zlikwidować - w zasadzie w każdym momencie. Odp: Metro 2014 - AndrzejSwarzewski - 22.11.2014 My się już do podziemi chcemy schować, żeby przeszkadzać, a Maciej jeszcze narzeka.
Odp: Metro 2014 - Maciej Kamiński - 22.11.2014 (22.11.2014, 22:22:06)AndrzejSwarzewski link napisał(a): My się już do podziemi chcemy schować, żeby przeszkadzać, a Maciej jeszcze narzeka.A kiedy to on był w pełni zadowolony? :
Odp: Metro 2014 - Ronon Dex - 23.11.2014 No to wersja finalna zmian w Górach Orlich: [attachimg=1] 1. Dawne miasta Jahołdy są oznaczone jako ruiny (nie zniknęły - historycznie są). 2. Strefa została nieco powiększona i zmieniono jej kształt. 3. Na rzecze zapora i oczyszczania wody (można się umówić, że czynnik biochemiczny akurat z wody da się usuwać, co zresztą będzie przydatne dla "metrowiczów", bo pić muszą). 4. Dodano bazę wojsk chemicznych (ktoś musi strefę monitorować i zabezpieczać). Chyba teraz wilk syty i Maciej cały... ;D Mogę potem wykonać jakąś dokładniejsza mapę samej strefy zamkniętej (wg ewentualnych wskazówek "metrowiczów") - ale najpierw kwestie ogólne, no i mam nadzieję że mi państwo potem dołoży do budżetu armii bo muszę (nieplanowane) zamówić w firmie Michała odpowiednie kombinezony i sprzęt dla jednostki, która to będzie zabezpieczała. No i jeszcze mam robotę z kolejami - muszę zmienić opisy w BLK, bo część zniknęła - to trzeba ująć w odpowiednim temacie. Odp: Metro 2014 - Torkan Ingawaar - 23.11.2014 Trochę nam się drugie Winktown robi.
Odp: Metro 2014 - Ronon Dex - 23.11.2014 (23.11.2014, 02:54:37)Zdzisław Marlena Pytkiewicz link napisał(a): Trochę nam się drugie Winktown robi.No taki, ale w mikroskali... Na państwo jako takie ta zabawa w Metro wpływu mieć nie będzie. Osobiście to powiem, że po pomysłach na zabawę w kreskówki dla 6-letnich dziewczynek (jakieś różowe kucyki) - która miała objąć 1/4 powierzchni kraju i którą z trudem i z wielką awanturą udało się powstrzymać... pomysł zabawy we w sumie całkiem niezłe Sci-Fi wydaje się dość umiarkowany i całkiem strawny. A jak się im znudzi, to dość łatwo będzie po tym posprzątać. |