Forum Republiki Bialeńskiej
Ustawa o Gospodarce Republiki Bialeńskiej - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html)
+--- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-41.html)
+---- Dział: Kadencje archiwalne (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-43.html)
+----- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej X Kadencji (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-67.html)
+----- Wątek: Ustawa o Gospodarce Republiki Bialeńskiej (/thread-2367.html)

Strony: 1 2 3

Odp: Ustawa o Gospodarce Republiki Bialeńskiej - MvP - 01.01.2015

Wycofuje swoją zatem. A za twoją będziemy głosować w tym temacie tak jak było mówione.

Odp: Ustawa o Gospodarce Republiki Bialeńskiej - Ronon Dex - 01.01.2015

Aby nie było problemów powtarzam w całości to nad czym głosujemy - to jest jedna zmiana, tylko ponieważ sprawa jest ujęta w dwóch ustawach to muszą być dwie poprawki łącznie.

Głos ZA oznacza przyjęcie obu poprawek, a głos PRZECIW oznacza odrzucenie obu.

Cytat:
[Obrazek: ya7Wecs.png]

USTAWA O ZMIANIE USTAWY O GOSPODARCE REPUBLIKI BIALEŃSKIEJ

01 styczeń 2015 r.

Artykuł 1. Zmienia się brzmienie Artykułu 5 ust. 1 Ustawy o gospodarce RB:

Artykuł 5.

1/ Kwotowe

a/ 40 środków wymiany miesięcznie na żywność (firma obrotu żywnością) – pobierane od każdego obywatela.

b/ 20 środków wymiany miesięcznie na kolejowy transport wewnętrzny (kolej) – pobierane od każdego obywatela.

c/ 20 środków wymiany miesięcznie na lotniczy transport wewnętrzny (linie lotnicze) – pobierane od każdego obywatela.

d/ 10 środków wymiany miesięcznie dla linii lotniczych za każde obywatelstwo w innej mikronacji (komunikacja w tym państwem) – pobierane od każdego obywatela, posiadającego inne niż bialeńskie obywatelstwo.

Artykuł 2.

Zmiany ustawy wchodzą w życie z dniem 1 stycznia 2015.

Cytat:
[Obrazek: ya7Wecs.png]

USTAWA O ZMIANIE USTAWY O FINANSACH REPUBLIKI BIALEŃSKIEJ

[align=center]1 styczeń 2015 r.

[align=left]Artykuł 1. Zmienia się brzmienie Artykułu 2 ust. 3 pkt. b Ustawy o finansach RB

b/ Na koncie każdego obywatela BIW umieszcza miesięcznie 80 BLN – są to środki dodawane do systemu finansowego RB i stanowią formę zasiłku na zabezpieczenie obowiązkowych opłat w RB.

Artykuł 2.

Zmiany ustawy wchodzą w życie z dniem 1 stycznia 2015.

Odp: Ustawa o Gospodarce Republiki Bialeńskiej - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 01.01.2015

Składam wniosek o skrócenie debaty do piątku 21 bo jak sądzę każdy mógł się już wypowiedzieć.

Odp: Ustawa o Gospodarce Republiki Bialeńskiej - MvP - 01.01.2015

(01.01.2015, 22:28:26)Tomasz Rabotowicz link napisał(a): Składam wniosek o skrócenie debaty do piątku 21 bo jak sądzę każdy mógł się już wypowiedzieć.
Odrzucam wniosek, ustawa nie jest priorytetowa, a własnie zaszły spore zmiany i 48h to minimum na debatę według mnie.

Odp: Ustawa o Gospodarce Republiki Bialeńskiej - Maciej Kamiński - 01.01.2015

Cóż, w takim razie składam poprawkę do artykułu 2 obu ustaw:
Cytat:Artykuł 2.

Zmiany są w mocy od dnia 1 stycznia 2015 r.

Odp: Ustawa o Gospodarce Republiki Bialeńskiej - Ronon Dex - 01.01.2015

Masz rację Macieju - nie ma po co komplikować i trzeba rozliczać styczeń już po nowemu... przeoczyłem to. Nie ma co głosować osobno poprawki ... poprawiłem od razu w projekcie, bo twoja uwaga jest słuszna i rozliczenia mamy miesięczne.

Odp: Ustawa o Gospodarce Republiki Bialeńskiej - Ivan von Lichtenstein - 03.01.2015

WSTRZYMUJĘ SIĘ.

Odp: Ustawa o Gospodarce Republiki Bialeńskiej - MvP - 03.01.2015

Wasza ekscelencja wie ze głosowanie sie jeszcze nie zaczęło?

Odp: Ustawa o Gospodarce Republiki Bialeńskiej - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 03.01.2015

(03.01.2015, 01:54:23)MvP link napisał(a): Wasza ekscelencja wie ze głosowanie sie jeszcze nie zaczęło?
Zacznie się o 21 ale jak sądzę to wynika z tego, że już powinno. Wink

(03.01.2015, 10:29:37)Tomasz Rabotowicz link napisał(a): Zacznie się o 21 ale jak sądzę to wynika z tego, że już powinno. Wink
mhm o 21, w SOBOTĘ (czyli dziś, nie wczoraj)

Odp: Ustawa o Gospodarce Republiki Bialeńskiej - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 03.01.2015

(03.01.2015, 13:34:04)MvP link napisał(a): mhm o 21, w SOBOTĘ (czyli dziś, nie wczoraj)
Napisałem, że dzisiaj o 21. Zobacz kiedy wysłałem post.  :|

(03.01.2015, 13:40:22)Tomasz Rabotowicz link napisał(a): Napisałem, że dzisiaj o 21. Zobacz kiedy wysłałem post.  :|
Ja ślepa.  :-[

Odp: Ustawa o Gospodarce Republiki Bialeńskiej - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 04.01.2015

Chyba już głosujemy.
Więc ja jestem Za.

Odp: Ustawa o Gospodarce Republiki Bialeńskiej - Ronon Dex - 04.01.2015

ZA.

Odp: Ustawa o Gospodarce Republiki Bialeńskiej - Hewret von Thorn - 04.01.2015

ZA

Odp: Ustawa o Gospodarce Republiki Bialeńskiej - MvP - 04.01.2015

ZA

Odp: Ustawa o Gospodarce Republiki Bialeńskiej - Kristian Arped - 04.01.2015

Za.

Odp: Ustawa o Gospodarce Republiki Bialeńskiej - Maciej Kamiński - 04.01.2015

ZA wersją ostateczną.

Odp: Ustawa o Gospodarce Republiki Bialeńskiej - Ivan von Lichtenstein - 04.01.2015

Wstrzymuję się.

Odp: Ustawa o Gospodarce Republiki Bialeńskiej - MvP - 04.01.2015

Kończymy głosowanie, frekwencja wyniosła 100%. Oddano 6 głosów za i jeden wstrzymujący.
Czekamy na podpis prezydenta.