![]() |
|
Odezwa do Narodu. - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Peryferia (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-8.html) +--- Dział: Archiwum (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-331.html) +---- Dział: Państwa stowarzyszone (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-224.html) +----- Dział: Najjaśniejsze Carstwo Brodryjskie (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-198.html) +------ Dział: Plac Aleksandryjski Wielki (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-245.html) +------ Wątek: Odezwa do Narodu. (/thread-2532.html) |
Odp: Odezwa do Narodu. - Aleksandra Dostojewska - 24.01.2015 Dlatego właśnie wysunęłam tę troszkę amoralną propozycję... Duma bez Cara na nic się nie zda ![]() Odp: Odezwa do Narodu. - AndrzejSwarzewski - 24.01.2015 W jest jakaś procedura uznawania śmierci Cara, tak na wszelki wypadek? *puka w niemalowane* Odp: Odezwa do Narodu. - Aleksandra Dostojewska - 24.01.2015 Wydaje mi się, że starczy ogłosić śmierć, do czego chyba ja mam największe prawo. Uznamy go za zmarłego na podstawie zaginięcia i nie odnalezienia, urządzimy pogrzeb coś na wzór Warneńczyka a jeśli powróci to odwołamy tę nieszczęsną pomyłkę. Odp: Odezwa do Narodu. - AndrzejSwarzewski - 24.01.2015 Ale jest ustalone, kto dziedziczy po nim władzę i w jaki sposób? Odp: Odezwa do Narodu. - Aleksandra Dostojewska - 24.01.2015 Jeszcze co do śmierci, trzeb by było wówczas dać zapis, że jeśli mylimy się co do tego stanu a car powróci w określonym (np. miesiąc) czasie to odzyska koronę. Na krótko przed jego odejściem ustalaliśmy Akt Sukcesyjny, który jednak oficjalnie nie został bodajże nigdzie ogłoszony. Odp: Odezwa do Narodu. - AndrzejSwarzewski - 24.01.2015 Cytat:Na krótko przed jego odejściem ustalaliśmy Akt Sukcesyjny, który jednak oficjalnie nie został bodajże nigdzie ogłoszony.Czyli moc prawną chyba tak niezbyt ma? :/ Odp: Odezwa do Narodu. - Mikołaj Patryk Dostojewski - 25.01.2015 Z ogłaszaniem śmierci wstrzymałbym się jeszcze tak 1-1,5 tygodnia (ferie). Odp: Odezwa do Narodu. - Aleksandra Dostojewska - 25.01.2015 Tak należy się jeszcze wstrzymać... Ale ustalam limit czasowy 12 dni. Odp: Odezwa do Narodu. - AndrzejSwarzewski - 25.01.2015 OK. Przez te 12 dni działajmy i oczekujmy na przybycie Cara, a jeśli przez ten czas nie wróci, to będziemy musieli podjąć działania. Odp: Odezwa do Narodu. - Iwan Pietrow - 25.01.2015 Niezwykle niepokojące wieści, płyną z Carstwa Brodryjskiego. Miejmy nadzieję, że Jego Carska Mość powróci i będzie dalej sprawował swe rządy. Carstwo bez Cara jest jak pisarz bez pióra. W przypadku najgorszego, Królestwo Hasselandu z całych sił, będzie wspierało Naród Brodryjski. Odp: Odezwa do Narodu. - AndrzejSwarzewski - 25.01.2015 W przypadku ew. śmierci Cara, JCW Aleksandra zostanie wdową i plany WKM będą mogły się ziścić. ^^ Odp: Odezwa do Narodu. - Konstanty Jerzy Michalski - 25.01.2015 I ciekawie byłoby jeśli myślimy o sukcesji, bo rodem panującym mają być Dostojewscy-von Vincis... :
Odp: Odezwa do Narodu. - Aleksandra Dostojewska - 25.01.2015 Dziękuję WM Iwanowi za okazane wyrazy wsparcia .Co do sukcesji. Właściwie wszystko było w przygotowaniu zabrakło tylko publikacji, w sumie mogłam sama ogłosić akt sukcesyjny jako regentka, jednak nie chciałam tego czynić bez jawnego udziału cara, a Akt Najwyższy mówi jasno: Cytat:Art. 3. Odp: Odezwa do Narodu. - AndrzejSwarzewski - 26.01.2015 No więc jeżeli Car wyznaczył WCW na następcę, to myślę, że byłoby to ważne, w przypadku okazania jakiegoś dowodu tego wyznaczenia (chociażby rozmowa na GG). W realnej Rosji nie raz tak to wyglądało.
Odp: Odezwa do Narodu. - Iwan Pietrow - 26.01.2015 Cytat:W realnej Rosji nie raz tak to wyglądało. Pozwolę sobie to skomentować, jako że Rosją się trochę interesuję. Proszę mej wypowiedzi z niczym nie łączyć. Na początku powiem, że żaden Car (po 1721 roku - Cesarz), nie dożył zaawansowanej starości. Wszyscy umierali, mając 20-60 lat. Na to składało się wiele czynników. Najważniejszymi były różne spiski, tworzone na carskim dworze. Zazwyczaj po śmierci Cara, różnorakie stronnictwa związane z dynastią Romanowów, wysuwały swoich kandydatów, zupełnie pomijając decyzje Cara w sprawie dziedziczenia tronu. Powodowało to różne konflikty, które były rozwiązywane w bardzo krwawy sposób. W sprawie dynastii Romanowów. Dynastia Romanowów, przejęła władzę w Rosji w XVII w. Wtedy to na Cara, koronował się Michaił I Fiodorowicz. Faktycznie, dynastia Romanowów w linii męskiej, zakończyła się w XVIII wieku. Wtedy to, zawiązano różne związki małżeńskie z niemieckimi dynastiami, co spowodowało przejęcie władzy przez dynastię Oldenburg-Schleswig-Holstein-Gottorp-Romanow. Odp: Odezwa do Narodu. - AndrzejSwarzewski - 26.01.2015 Tak, ma WKM rację, dziękuję za to przybliżenie nam historii Rosji. Dlatego też ja poprosiłem Carycę, aby przedstawiła nam dowód na to, że Car wskazał Ją, jako Następczynię Tronu. Ja mam do JCW pełne zaufanie, aczkolwiek chciałbym uniknąć szerzenia się teorii spiskowych. Odp: Odezwa do Narodu. - Maciej Kamiński - 27.01.2015 (26.01.2015, 23:12:39)Iwan Iwanowicz link napisał(a): Pozwolę sobie to skomentować, jako że Rosją się trochę interesuję. Proszę mej wypowiedzi z niczym nie łączyć.I w tym miejscu kończymy dyskusję o nieistniejącym realu. Kontynuować można w Szpitalu Psychiatrycznym im. Ofiar Realiozy.
Odp: Odezwa do Narodu. - Aleksandra Dostojewska - 27.01.2015 Niestety nie posiadam żadnej wypowiedzi cara co do sukcesji, poza moimi propozycjami na które niestety nie zareagował gdyż zaraz po tym opuścił kraj a mnie zapytał (mówię o pw) czy przyjmę obowiązki regentki. Odp: Odezwa do Narodu. - AndrzejSwarzewski - 27.01.2015 To komplikuje trochę sytuację. :/ Odp: Odezwa do Narodu. - Aleksandra Dostojewska - 27.01.2015 To komplikuje wiele... Ada myślał chyba, że ja w trakcie regencji wydam dekrety sukcesyjne... Jednak nie chciałam podejmować tak ważnych, strategicznych decyzji. |